Zatvori

Prodajna mjesta:

SCC - sprat -1
svaki dan od 10h - 22h
tel +387 33 943-150

BBI - sprat 0
od 09:00h - 17:00h
Subotom od 10h -14h
Nedjelja neradna
tel +387 33 951-559

Baletska predstava Alisa u zemlji čuda u Narodnom pozorištu Sarajevo

Platite samo 8 KM za ulaznicu prve zone i zavirite u Alisin čudesni svijet!

Napomene

  • Ponuda uključuje ulaznicu prve zone za predstavu Alisa u zemlji čuda
  • Termin održavanja predstave je u srijedu,  19. 12. 2017. u 19:30 sati
  • Ulaznice se preuzimaju na blagajni Narodnog pozorišta dan prije predstave u terminima od 9h do 11:30h i od 16h do 19:30 h
  • Jedna osoba može kupiti neograničen broj vaučera
  • Rok iskoristivosti vaučera je isključivo na navedeni termin održavanja predstav
  • Vaučeri se ne mogu stornirati

Načini plaćanja

Dragi kupci, ponude možete kupiti MasterCard, Maestro i Visa karticom putem PikPay sigurnog plaćanja.

Sigurna online
autorizacija i plaćanje

L.Carroll 
ALISA U ZEMLJI ČUDA
Muzika: Darja Janošević
Koreografija i režija: Aleksandar Ilić
Asistent koreografa:   Katarina Stojković
Kostimografija: Neira Sinanbašić, Melisa Musić
Scenografija: Vedran Hrustanović
Inspicijent: Boris Jeličanin

Platite samo 8 KM za ulaznicu prve zone i zavirite u Alisin čudesni svijet!

Opis ponude

Riječ koreografa: 

Odlučujući se da u govor tijela pretočim začudnu avanturu sna u koju je Lewis Carroll svojom romantičnom maštom poveo Alisu, intuitivno sam naslutio riznicu mudrosti iskazanu zagonetkama. Zagonetkama koje gospodare svekolikim bivstvovanjem svega živog na plavom šaru naše planete. Vješti manipulant koji iza zastora skriven povlači konce i vješto ih mrsi u vođenju i zavođenju igre sna u kojoj Zec, Vojvotkinja, Kuharica, Kraljica, Lažna kornjača... a prije svega mudra Alisa, uz pomoć zlatnog ključa koji je čas prevelik, čas premalen a neprestano nedohvatljiv, čeznu da otvore vratnice čarobnog vrta.

Divna nevjerovatna bajka, naizgled...

A kada veliki majstor manipulacije razmrsi konce postaje jasno da ništa nije slučajno i izmišljeno, već je odjenuto u drugo životno ruho s namjerom ne samo da zabavi nego i poruči: tražite hrabro uporno i neprestano zapitano i naći ćete svoj zlatni ključ za čudesni vrt života, i maštajte, to je snaga vječne mladosti.

Ovo su neki od razloga da se upustim u rizičan poduhvat prevođenja koreografskim jezikom i igrom tijela - tog najmoćnijeg instrumenta simfonije života, ove bajke za djecu i odrasle koji su u sebi sačuvali dječiju radoznalost i vjerovanje da je sve moguće ako je želja jaka.

marketing
Array
(
    [site_language] => en
)

Narodno pozorište Sarajevo osnovano je 17. 11. 1919. godine, a svečani čin otvaranja, u novembru 1921. godine, pripao je Branislavu Nušiću, tadašnjem načelniku Umjetničkog odjeljenja Ministarstva prosvjete. Tri večeri zaredom izvođeni su muzičko-dramski programi i tako je ozvaničen početak rada kuće. U počecima svog postojanja Narodno pozorište Sarajevo je djelovalo, isključivo, kao dramski teatar. Od 1946. Narodno pozorište dobiva i muzičke segmente djelovanja, pa će tako bogatoj povijesti našeg teatra izuzetno pridonijeti Opera, odnosno Balet. Narodno pozorište Sarajevo je centralna teatarska kuća države BiH i ono je svojim umjetničkim rezultatima, radom generacija umjetnika, a posebno načinom organizacije (tri ansambla Opera, Drama i Balet), veoma važan element teatarskog i uopće duhovnog života u BiH. U toku svog preko 90 godina dugog djelovanja Narodno pozorište Sarajevo odigralo je ogroman broj dramskih, baletnih i opernih predstava po cijeloj Bosni i Hercegovini, ali i u inozemstvu.

Pregledajte i naše najpopularnije ponude...

Obavijesti

Želim da svaki dan u moj Inbox stigne,
samo za mene nova ponuda iz mog
grada.

Mi cijenimo povjerenje koje ste nam ukazali i imamo razumijevanje o osjetljivost ličnih podataka. Vašu e-mail adresu nećemo davati na uvid trećim licima.