Zatvori

Prodajna mjesta:

SCC - sprat -1
svaki dan od 10h - 22h
tel +387 33 943-150

BBI - sprat 0
od 09:00h - 17:00h
Subotom od 10h -14h
Nedjelja neradna
tel +387 33 951-559

Decembarski odmor na najsunčanijem otoku, Kipru (01.12.)

7 noćenja sa doručkom uz uključeni avio prevoz iz Ljubljane, aerodromske takse, izlete kao i gratis transfer iz Zagreba u organizaciji turističke agencije Nikal za samo 585 KM

Napomene

 • Ponuda uključuje:
  - Povratni let iz Ljubljane s uključenim aerodromskim taxama 
  - Gratis transfer Zagreb-Ljubljana-Zagreb
  - 7 noćenja s doručkom u hotelima srednje kategorije 
  - Vođenje na hrvatskom jeziku
 • Termin putovanje: 01.12.2017. 
 • Obavezno se javiti agenciji nakon kupovine vaučera i dostaviti kopiju pasoša na e-mail: info@nikal.hr
 • Opcionalne doplate (u agenciji): 
  - Doplata za jednokrevetnu sobu 150,00 € 
  - 7 x večere 99,00 € 
 • Cijena ne uključuje:
  - Ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koji nisu u programu
  - Doplate za izlete i obroke koji nisu prema program 
  - Osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje, te zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja (preporučujemo

Načini plaćanja

Dragi kupci, ponude možete kupiti MasterCard, Maestro i Visa karticom putem PikPay sigurnog plaćanja.

Sigurna online
autorizacija i plaćanje

Tirkizni sjeverni Kipar još se nije izgubio u mnoštvu turista i uspio je sačuvati svoju izvornost. Na svakom koraku iznenađuje autentičnošću, netaknutom ljepotom i kristalno čistim morem. Nudi brojne mogućnosti za opuštanje i pravi odmor, po danu i po noći. U živahnim gradovima krenite stopama povijesti ili uživajte u kupovanju; posvuda ćete sretati gostoljubive i ljubazne domaćine. Prema legendi Kipar je rodno mjesto prelijepe boginje ljubavi i ljepote, Afrodite. O njezinu rođenju postoji više priča, a prema najpoznatijoj, Afrodita se iz mora pojavila gola, iz jakobove kapice

Otok je posebno poznat po bogatoj prirodi, po prelijepim raznovrsnim biljkama i svjetski poznatim glavatim želvama. Pozivamo vas da otkrijete bujan i lijep sjeverni dio Kipra i njegov istočni dio s arhitekturnim biserima iz antičkog doba. Ondje su i prekrasne plaže na kojima su u novije vrijeme niknula poznata odmarališta. Ona nude bogat izbor priznatih hotela, igraonica i živahan noćni život u pravom hollywoodskom stilu

Pozivamo vas na Sjeverni Kipar
- jer je zbog svoje netaknute prirode još neotkriveni biser Sredozemlja,
- jer će vas očarati otočki krajolik s prekrasnim plažama i tirkiznim zaljevima
- jer morate okusiti tradicionalne kulinarske specijalitete
- jer je idealno odredište za ljubitelje povijesti i kulture
- jer možete upoznati dvije različite kulture
- jer nudi velik izbor priznatih hotela, igraonica i živahan noćni život

Opis ponude

1. dan: Let iz Ljubljane na sjeverni Kipar
Dolazak u zračnu luku Ercan gdje će Vas dočekati naš pratitelj putovanja. Transfer do našeg hotela na području regije Kirenije ili Famaguste. Vaš pratitelj putovanja će Vas u hotelu još jednom pozdraviti uz piće dobrodošlice. Smještaj u sobe.

2. dan: Kirenija – GRATIS izlet za Vas!
Naš današnji izlet vodi Vas u veličanstveni srednjovjekovni planinski dvorac Sv. Hilarion kojeg svaki posjetitelj sjevernog Kipra jednostavno mora vidjeti. Nakon toga ćemo posjetiti samostan Bellapais koji se ubraja među najljepša remek djela gotske umjetnosti na Bliskom Istoku. Koliko je poznato, prvi redovnici koji su se ovdje nastanili bili su Augustinci. Ovi redovnici su 1187. godine morali pobjeći iz Jeruzalema kojeg je tada bio osvojio turski vladar Saladin. Nakon toga ćemo se odvesti do luke gdje ćemo razgledati impozantnu tvrđavu koja dominira na ulazu u luku. S ove fascinantne građevine pruža se prekrasan pogled na cijeli grad. U tvrđavi se također nalazi muzej starih brodova u kojem su izložene neke od najstarijih olupina brodova zajedno s teretima koje su prevozili. Posjetiti ćemo i specijaliziranu trgovinu s modnim proizvodima od kože.

3. dan: Fakultativno - poluotok Karpas s uključenim ručkom
Danas imate priliku pridružiti nam se na izletu na poluotok Karpas (doplata). Putem ćemo prvo razgledati dvorac Kantara. Na nadmorskoj visini od 630 m na istočnom rubu Besparmak planine nalaze se ostaci ove veličanstvene utvrde iz 10. stoljeća. S ove utvrde pruža se nezaboravan i jedinstven pogled na cijeli poluotok Karpas, na doline i plaže ciparske istočne obale, na usamljene uvale duž sjeverne obale i na slikovito nanizane zelene planinske vrhove Besparmak planine. Slijedi daljnja vožnja do poluotoka Karpas kroz prekasan krajolik dina i uz nevjerojatno duge i osamljene pješčane plaže. Šetnja po poluotoku na kojoj ćete vidjeti i divlja krda magaraca, te posjet samostanu Sv. Andrije Apostola.
Rezervacija za fakultativni izlet na licu mjesta – 49 €

4. dan: Famagusta – GRATIS izlet za Vas!
Naš današnji izlet vodi nas u Famagustu, gradić koji se nalazi na istoku zemlje odmah sjeverno od „zelene linije“. Prije toga slijedi razgledavanje samostana Barnabe, u kojem pravoslavni stanovnici Kipra štuju svog sveca Barnabu koji je zajedno s Pavlom oko 50. g. obznanio novu vjeru. Stari grad Famaguste okružen je venecijanskim gradskim zidinama, dok se noviji dio grada proširio i izvan ovih zidina. Razgledat ćemo slavne gradske zidine, Othellov toranj i bivšu kraljevsku katedralu sv. Nikole. Na našem izletu posjetiti ćemo i bescarinsku zonu sa tradicionalnim orijentalnim tepisima.

5. dan: Fakultativno - Pafos (južni Kipar) s ručkom 
Danas ćemo na našem izletu (doplata) posjetiti južni Kipar. Vožnja u smjeru Nikozije preko „zelene linije“ (Green line) na južnu stranu Kipra i daljnja vožnja prema Pafosu. Posjetit ćemo crkvu Ayios Paraskevi, razgledati slavne mozaike i kraljevske grobnice. Poslije toga slijedi slobodno vrijeme za posjet pitoresknoj luci u Pafosu. U poslijepodnevnim satima povratak preko Troodosa u Kireniju i noćenje. Uključen ručak u odličnom restoranu s lokalnim specijalitetima.
Rezervacija za fakultativni izlet na licu mjesta – 79 €.

6. dan: Nikozija – GRATIS izlet za Vas!
Danas posjećujemo Nikoziju, glavni grad Kipra. Od 1974. godine Nikozija je granicom podijeljena na tursko-ciparski i grčko-ciparski dio. (Imat ćete mogućnost proći granicu i razgledati južni dio Nikozije). Prošetat ćemo uličicama starog grada Nikozije koji je još posljednji podijeljeni glavni grad na svijetu. Šetnja do Venecijanskih bedema. Razgledati ćemo Venecijanski stup, te džamiju Arabahmet iz 17. stoljeća (koja nije uvijek otvorena). Na kraju pješačke zone dolazimo do jedne građevine koja izgleda kao crkva ali ima dva turska minareta, a radi se od džamiji Selimija. Ova je građevina izgrađena u 13. stoljeću kao katedrala Sv. Sofije, ali su je Turci 1570. godine pretvorili u džamiju. Nakon toga ćemo posjetiti dva karavan-saraja: Büyük Han i Kumarcilar Han iz 17. Također ćete imati priliku za kupovinu nakita i proizvoda zlata.

7. dan: Salamis - GRATIS izlet za Vas!
Nakon doručka krećemo u poludnevni razgled Salamisa - najočuvanijeg lokaliteta iz antičkih vremena na otoku. Ovdje ćemo vidjeti izvanredno restaurirani amfiteatar i gymnasium s mramornim kupeljima i mozaicima. Ostaci grada prostiru se u dužini 8 km, a sam grad leži na prekrasnoj plaži. 

8. dan: Povratni let
Transfer do zračne luke i povratni let.

marketing
Array
(
  [site_language] => en
)

-

Pregledajte i naše najpopularnije ponude...

Obavijesti

Želim da svaki dan u moj Inbox stigne,
samo za mene nova ponuda iz mog
grada.

Mi cijenimo povjerenje koje ste nam ukazali i imamo razumijevanje o osjetljivost ličnih podataka. Vašu e-mail adresu nećemo davati na uvid trećim licima.