Zatvori

Prodajna mjesta:

SCC - sprat -1
svaki dan od 10h - 22h
tel +387 33 943-150

BBI - sprat 0
od 09:00h - 17:00h
Subotom od 10h -14h
Nedjelja neradna
tel +387 33 951-559

Imate priliku da posjetite najljepša ostrva na svijetu - Maldive!

8 dana/ 6 noćenja sa doručkom za dvije osobe sa uključenim prevozom platite 3910 KM!

Napomene

 • Termini polaska: 19.08.; 02.09.; 16.09.2018.
 • U cijenu programa je uključeno:
 • Avio prijevoz na relaciji Sarajevo – Maldivi – Sarajevo (sa presjedanjem u Istanbulu ili Dohi);
 • Aerodromske takse;
 • Smještaj u hotelima 4* na bazi 6 noćenja sa doručkom:
 • Ogledni hoteli: KAANI VILLAGE ili ARENA BEACH MAAFUSHI;
 • Transferi do hotela (brzim ili lokalnim brodom);
 • Organizaciju putovanja;
 • U cijenu programa nije uključeno:
 • Putničko-zdravstveno osiguranje
 • Doplate za usluge: polupansion, all inclusive – na upit;
 • Doplata za hotele 5* – na upit;
 • Doplata za pogled more – cca 200,0 KM po sobi, zavisno od termina;
 • Fakultativni izleti (opcija će biti ponuđena na destinaciji);
 • Indiviudalne troškove;
 • Prije kupovine vaučera obavezna je provjera raspoloživosti i rezervacija na email citydealtravel@gmail.com ili na broj telefona +387 33 950 397 i +387 61 205 096

Načini plaćanja

Dragi kupci, ponude možete kupiti MasterCard, Maestro i Visa karticom putem PikPay sigurnog plaćanja.

Sigurna online
autorizacija i plaćanje

Maldive čini arhipelag od 26 atola sa ukupno 1190 otoka, od kojih je 200 otoka nastanjeno, dok je 87 u potpunosti pretvoreno u ekskluzivna turistička odredišta.
Ostatak arhipelaga je nedirnuta priroda usred Indijskog oceana - visina otoka rijetko doseže 2 metra, što je pravo prirodno čudo.
Arhipelag ukrašen kokosovim palmama s blistavim bijelim plažama, tirkiznim lagunama, čistim toplim morem i koraljnim grebenima prepunim raznolikom tropskom florom i faunom... na Maldivima se snovi ostvaruju.
Jedinstven zbog svojih plaža sa bijelim pijeskom, kristalnim lagunama, veličanstvenim koralnim grebenima i azurnim nebom, Maldivi su mali raj usred Indijskog okeana. Otkrijte neponovljivu kapiju na ovom čudesnom tropskom igralištu u hotelu Villa Hotels, pohvaljena od strane Maldives vodiča za četiri izvrsna svojstva. Iako neki od naših naselja poslužuju porodicama i drugima parovima, svaka destinacija nudi izuzetan uvod u ova očaravajuću ostrvu, koju su prije više miliona godina formirali podvodni vulkani.
Rezervišite jedan od naših izuzetnih Maldivi putnih paketa i započnite svoje istraživanje bogate lokalne kulture i spektakularne prirodne ljepote. 

Opis ponude

1.I 2.DAN SARAJEVO – MALDIVI
Sastanak na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu cca 100min. prije leta. Chekiranje karata, pasoška kontrola te polijetanje prema Dohi/Istanbulu. Presjedanje za let prema Male-u Maldivima. Dolazak na Maldive u ranim jutarnjim satima. Slijedi transfer brodom/gliserom do otoka gdje se nalazi hotel/smještaj. Check in u cca 14:00h. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3.- 7.DAN MALDIVI
Doručak. Slobodni dani za uživanje u suncu, moru i rajskim plažama Maldivskog otočja. Fakultativno: mogućnost odlaska na neki od brojnih izleta ili aktivnosti kao što su izleti brodom, ronjenje, vodeni sportovi itd. Noćenje.

8.DAN MALDIVI – DUBAI ILI ISTANBUL – SARAJEVO
Odjava iz hotela/smještaja. Transfer do aerodroma. Let na relaciji Male – Dubai/Istanbul u 01:00h, uz manje čekanje te presjedanje za let na relaciji Dubai/Istanbul – Sarajevo. Dolazak na odredište. Kraj putovanja.

Korisne informacije:

Dokumenti – viza je samo formalna, dobija se besplatno odmah prilikom dolaska, potrebna je važeća putovnica minimalno 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju.
Cijepljenje – nije potrebno cijepljenje protiv niti jedne bolesti.
Valuta – službena je valuta je Rufija (1 EUR = 16,22 MVR), od stranih valuta uglavnom se koristi američki dolar, važnije kreditne kartice su uglavnom akceptirane svugdje.
Jezik – službeni jezik je dhivhi, međutim gotovo svi s turistima govore engleski jezik na prihvatljivoj razini.
Vremenska razlika – +3h u odnosu na srednje europsko vrijeme po zimskom računanju vremena, +4h u odnosu na srednje europsko vrijeme po ljetnom računanju vremena.
Klima – tropska, u periodu decembar – april izuzetno vruće, u ostalim temperatura oko +31 stepen celzijusovih.
Sigurnost – uglavnom sigurna zemlja, preoporučuju se standardne mjere opreza i kretanje po turističkim mjestima.
Gastronomija – kuhinja je na bazi ribe, posebno tune. Mogu se pronaći mnoge vrste egzotičnih morskih plodova vrlo kvalitetnih i svježih. Nema puno tipičnih nacionalnih jela, jako je zastupljena internacionalna kuhinja, u hotelskim resortima i restoranima mogu se pronaći brojna strana jela. Od tipičnih nacionalnih jela preporučujemo Theluli Mas fritaju od tune i Kukulhu Bis Riha jelo s krumpirom, kokosom i curryem. Domaćem stanovništvu zabranjena je konzumacija alkoholnih pića dok se u resortima i restoranima turistima serviraju i mogu se pronaći mnoge vrste stranog žestokog pića. Preporučuje se flaširana voda. Od domaćih pića prevladavaju razni voćni sokovi i pića od kokosovog mlijeka.
Kupovina – većinom se suveniri odnose na zanatske radove, prednječi nakit s mnogo vrsta narukvica, ogrlica i sl., ili torbice, šalovi i dr.

Na Maldivima nudizam nije prihvatljiv pa tako niti kupanje u toplessu na plažama, kretanje u kupaćim kostimima također nije preporučljivo nigdje osim na plaži pa čak niti u hotelu i hotelskom baru blizu plaže. Kod kretanja u gradovima preporučuju se majice kratkih rukava i kratke hlačice. Nije preporučljivo ići otkrivenih ramena ili bedara. Na Maldivima je strogo zabranjeno uzimanje iz mora bilo kakvog živućeg oblika kao npr. koralja ili školjki, najstrože je zabranjeno pecanje ili podvodni ribolov puškom, najstrože je zabranjeno konzumiranje droge i za uporabu lakih droga predviđene su stroge kazne i višegodišnji zatvor.

marketing
Array
(
  [site_language] => en
)

-

Pregledajte i naše najpopularnije ponude...

Obavijesti

Želim da svaki dan u moj Inbox stigne,
samo za mene nova ponuda iz mog
grada.

Mi cijenimo povjerenje koje ste nam ukazali i imamo razumijevanje o osjetljivost ličnih podataka. Vašu e-mail adresu nećemo davati na uvid trećim licima.