Zatvori

Prodajna mjesta:

SCC - sprat -1
svaki dan od 10h - 22h
tel +387 33 943-150

BBI - sprat 0
od 09:00h - 17:00h
Subotom od 10h -14h
Nedjelja neradna
tel +387 33 951-559

INDIJA! Zlatni trougao - Delhi, Agra, Džajpur!

Ne propustite posjetiti Indiju i uživati u osmodnevnom putovanju za samo 2346 KM!

Napomene

 • Ponuda uključuje:
  • 6 noćenja u hotelima 5* (lokalna kategorizacija) U Delhiju - Radison Blu Dwarka, u Agri - Clarks Shiraz Hotel, u Džajpuru - Fortune Select Metropolitan Hotel (ili slični iste kategorije)
  • Prevoz avionom iz Beograda (preko Istanbula)
  • Ishranu na bazi polupansiona (doručak je švedski sto, večera-određen meni)
  • Razgledanja i transferi prema programu
  • Troškovi organizacije i vođenja putovanja
 • Polazak 07.03.2018., povratak 14.03.2018.
 • U cijenu nisu uključene:
  • Avio takse 248.58 €
  • Troškovi rezervacije aranžmana u iznosu od 20€ koji se plaća odmah po rezervaciji
  • Fakultativni izleti
  • Usluge viziranja 20€
  • Troškovi online izrade vize za Indiju 50€
  • Obavezne napojnice za lokalne vodiče i vozače koji su obavezni u ovom dijelu svijeta (oko 30 usd za cijeli boravak)
  • Međunarodno putno osiguranje i osiguranje otkaza putovanja koje se preporučuje
  • Nadoplata za jednokrevetnu sobu 606,30 KM
 • Nakon kupovine vaučera obavezno javljanje agenciji iTravel na broj 033 233 000 ili na e-mail: info@itravel.ba. 
 • Nakon isteka roka iskoristivosti kupon nije moguće koristiti
 • Vaučeri se ne mogu storniratI

Načini plaćanja

Dragi kupci, ponude možete kupiti MasterCard, Maestro i Visa karticom putem PikPay sigurnog plaćanja.

Sigurna online
autorizacija i plaćanje

Nezaobilazna putanja svakog turiste, koji prvi put posjećuje Indiju, je tura poznatija kao Zlatni trougao, a čine ga gradovi Delhi, Agra i Džajpur. Misterija, magija, avantura. Dobro došli u Delhi, grad džinova i 25 miliona ljudi. Sa turističke tačke gledišta Delhi se može podijeliti na dva glavna dijela - Stari Delhi, grad Mogula, koji potiče iz 17. vijeka i koji je očuvao taj duh do danas, i Novi Delhi, koji su izgradili kolonijalni vladari Britanci, poznat po svojim bulevarima sa drvoredima. Svaki kutak ovog grada i zemlje odiše istorijom i nekom vrstom duha prošlosti.

Posjeta Indiji prosto se mora zaokružiti obilaskom Tadž Mahala, čuvenim zdanjem koje od svoje izgradnje privlači pažnju posjetilaca posebnim načinom arhitekture i simbolikom onoga što predstavlja. Ova mješavina elemenata persijskog, otomanskog, indijskog i islamskog stila je simbol ljubavi šaha Džahana prema svojoj ženi i kada postanete svjedok njene velelepnosti, osjetite tu ljubav u vazduhu. Tadž Mahal se nalazi u gradu Agra, u kome još možete vidjeti i istoimenu tvrđavu i Fatehpur Sikri - kompleks znamenitosti i hramova u jedinstvenom arhitektonskom stilu.

Putovanje ćemo završiti posjetom starom gradu Džajpuru, ružičastom gradu. Džajpur je grad muzej na otvorenom zbog svoje istorije o kojoj svedoče spomenici, hramovi, palate, tvrđave, kapije, tornjevi, trgovi...

-Ne propustite posjetiti Indiju i uživati u osmodnevnom putovanju za samo 2340 KM! 

Opis ponude

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan (07.03.2018.) BEOGRAD – ISTANBUL – DELHI Sastanak putnika na aerodromu "Nikola Tesla" kod šaltera KonTiki u 07:10 časova. Polijetanje za Istanbul u 09:10 časova (Let TK 1082). Obrok u avionu. Slijetanje u 13:00 časova. Polijetanje za Delhi u 20:55 časova (Let TK 716). Obrok u avionu.

2.dan (08.03.2018.) DELHI Sletanje u Delhi u 05:15 časova. Transfer do hotela. Po dolasku u hotel odmah ulazak u sobe. Doručak. Cjelodnevno razgledanje glavnog grada Indije, čiji kulturno-istorijski spomenici potiču iz različitih perioda njegove istorije. Novi Delhi se ističe sjajnom kolonijalnom arhitekturom, čiji su najljepši primjeri zgrada Parlamenta, Predsjednička palata, Kapija Indije, zgrade ministarstva, itd. Obilazak dva čuvena spomenika iz daleke prošlosti grada: Kutub Minara iz 12. vijeka, sagrađenog kao simbol pobjede islama nad hindu religijom i Humajunovog mauzoleja iz 16. vijeka za koji kažu da je služio kao model za izgradnju čuvenog Tadž Mahala. Razgledanje uključuje i najimpresivnije arhitektonske cjeline Delhija: Crvenu tvrđavu (spolja), jedan od bisera mogulske umjetnosti srednjeg vijeka i najveću džamiju Indije - Džami Masdžid. Kratka vožnja rikšama kroz stari dio grada i čuvenu ulicu Čandi Čok. Poseta Radžgatu, mjestu na kome je kremiran Mahatma Gandi. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

3.dan (09.03.2018.) DELHI – AGRA Doručak. Polazak autobusom za Agru (4-5 sati vožnje). Usputni obilazak Sikandre, mjesta i mauzoleja u kome je sahranjen najveći od svih mogula - Akbar. Dolazak u Agru. Smještaj. Slobodno vrijeme za odmor. Večera. Noćenje.

4.dan (10.03.2018.) AGRA Doručak. Cjelodnevno razgledanje grada. Obilazak u svijetu čuvenog spomenika indijskog srednjeg vijeka - Tadž Mahala. To je veličanstveni mauzolej od mermera, simbol besmrtne ljubavi, iz 17. veka. Gradio ga je šah Džahan svojoj voljenoj ženi Muntaz Mahal. Posjeta impozantnoj i savršeno očuvanoj Crvenoj tvrđavi, iz vremena kada je Agra bila prestonica Indije, za vrijeme prvih mogula. U njoj je šah Džahan proveo svoje posljednje dane u zatočeništvu, gledajući na Tadž Mahal. Večera. Noćenje.

5.dan (11.03.2018.) AGRA – DŽAJPUR Doručak. Polazak autobusom za Džajpur koji se nalazi u državi Radžastan (vožnja traje oko 5-6 sati). Usput razgledanje ostataka Fatehpur Sikrija. Gradio ga je veliki Akbar kao svoju prestonicu, ali je ubrzo napustio zbog nepovoljnih pustinjskih uslova. Arhitektura napuštenog grada je savršeno sačuvana i predstavlja još jedno remek-djelo arhitekture mogula. Dolazak u Džajpur, glavni grad države Radžastana koji je popularno poznat kao „ružičasti grad“ zbog roze boje koja se nalazi na zgradama u starom utvrđenom gradu. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

6.dan (12.03.2018.) DŽAJPUR Doručak. Prije podne razgledanje tvrđave Amber, udaljene 11 km od grada. Tvrđava Amber, smještena na brdu, najljepši je primjer Radžput arhitekture. Unutrašnjost tvrđave je veoma bogato ukrašena slonovačom, ogledalima, staklom i izuzetnim slikama. Poslije podne obilazak jednog od najzanimljivijih gradova Indije. Stari dio poznat je kao Ružičasti grad, u čijoj su izgradnji učestvovali najbolji majstori i umjetnici iz raznih krajeva. Ovo je grad sa izuzetno zanimljivom atmosferom. Obilazak palate, koja je danas dobrim dijelom pretvorena u muzej.

marketing
Array
(
  [site_language] => en
)

-

Pregledajte i naše najpopularnije ponude...

Obavijesti

Želim da svaki dan u moj Inbox stigne,
samo za mene nova ponuda iz mog
grada.

Mi cijenimo povjerenje koje ste nam ukazali i imamo razumijevanje o osjetljivost ličnih podataka. Vašu e-mail adresu nećemo davati na uvid trećim licima.