Zatvori

Prodajno mjesto:

SCC (etaža -1)
Radno vrijeme: svaki dan od 10:00h do 22:00h
Telefon: +387 33 943-150
E-mail: info@citydeal.ba

ISTANBUL - Savršen doček Nove 2019. godinu u gradu na dva kontinenta!

VIP TRAVEL agencija Vas vodi na čarobni doček NOVE GODINE u ISTANBUL za samo 499 KM!

Napomene

 • Termin putovanja 28.12.2018. – 02.01.2019. (6 dana / 5 noćenja)
 • CIJENA ARANŽMANA:
 • 499.00KM-za rezervacije do 10.11.2018.
 • 559,00 KM za rezervacije nakon 10.11.2018.
 • CIJENA UKLJUČUJE:
 • Prijevoz avionom Sarajevo-Istanbul-Sarajevo
 • Smještaj u hotelu „Grand Emin“ 3* na bazi 5 noćenja sa doručkom
 • Transfer aerodrom-hotel-aerodrom
 • Organizacija putovanja
 • Pratilac grupe
 • U CIJENU NIJE URAČUNATO:
 • Aerodromske taxe 222,00 KM (plaćaju se u agenciji)
 • Doplata za jednokrevetnu sobu 200,00 KM
 • Fakultativni izleti prema programu
 • PZO 12,00 KM za osobe do 60 godina.
 • Osobe starosti preko 60 godina plaćaju 24,00 KM
 • Ostale usluge koje nisu izričito navedene u ovom programu

 • Po kupovini vačera, potrebno se javiti u agenciju VIP travels na broj telefona  +387 33 443 900; 271 800
 • Rok iskoristivosti vaučera je u navedenom terminu
 • Za putovanja važe VIP travel Opći uslovi putovanja
 • Obavezno ponijeti isprintan vaučer na uvid
 • Vaučeri se ne mogu stornirati
 • Uslovi prodaje  LINK

Načini plaćanja

Dragi kupci, ponude možete kupiti MasterCard, Maestro i Visa karticom putem PikPay sigurnog plaćanja.

Sigurna online
autorizacija i plaćanje

Samo nebo je granica kada govorimo o proslavi Nove godine u Istanbulu.
U Turskoj, epicentar novogodišnjih dešavanja i provoda je najbolji u glavnom gradu Istanbulu. Turci na sličan način slave Novu godinu kao i Evropljani – koncerti i žurke su svuda po gradu. Čitav Istanbul je u znaku dočeka i provoda.
Kada se kazaljke poklope u ponoć, nebo iznad Istanbula se pretvara u pravi vizuelni šou. Stotine malih vatrometa pretvaraju noć u dan.

Glavni vatromet je iznad mosta Bosfor koji povezuje ne dvije obale, već dva kontinenta – Aziju i Evropu.

VIP TRAVEL agencija Vas vodi na čarobni doček NOVE GODINE u ISTANBUL za samo 499 KM!

Opis ponude

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN 28. decembar 2018. / petak

SARAJEVO – ISTANBUL


Sastanak na sarajevskom aerodromu 2 sata prije leta. Polazak za Istanbul u 11:55h. Po dolasku u Istanbul (15:40h po lokalnom vremenu), te nakon pasoške i carinske kontrole transfer prema hotelu. Uz informacije o najljepšem gradu u Turskoj, doživjet ćete ugodnu vožnju, uz obalu mora i uživati u živopisnim pejzažima. Po dolasku u hotel, prijava i smještaj u sobe, te slobodan ostatak dana. Noćenje.

2. DAN 29. decembar 2018. / subota – ISTANBUL

Nakon doručka krećemo (fakultativno) na pješačku turu u kojoj ćemo obići Sultan Ahmet džamiju nadaleko poznatu kao Plava džamija zbog plave keramike kojom su ukrašene površine zidova i jedinu od preko 500 istanbulskih džamija koja ima 6 minareta; Hipodrom, danas poznat kao "Trg sultana Ahmeta", sa monumentima (Njemačka fontana, Egipatski Obelisk, Zmijski stub); Aya Sofiju (bez ulaska) – bizantijsku crkvu iz 7. vijeka koja je 1000 godina bila najveća katedrala na svijetu, za vrijeme Osmanskog carstva pretvorena u džamiju, a danas je muzej. Zatim obilazak Sulejmanije džamije, Ejup Sultan turbe i odlazak na Pierre Loti vidikovac.

U povratku dolazimo do Kapali čaršije (na turskom "prekriveni market") gdje je predviđeno slobodno vrijeme za šoping u najvećem zatvorenom bazaru na svijetu sa preko 4000 dućana. Na Kapali čaršiji, u labirintu od 58 ulica, možete pronaći sve, "od igle do lokomotive". Nakon posjete Kapali čaršiji povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN 30. decembar 2018. / nedjelja – ISTANBUL – BURSA


Doručak. Poslije doručka fakultativni izlet u Bursu. Polazak iz hotela u dogovoreno vrijeme, vožnja autobusom do Burse cca 1.5 sat.

Bursa, četvrti grad po broju stanovnika u Turskoj, čuven je po ljudima koji su došli na ovo područje iz balkanskih zemalja. Kažu da je čak 60 odsto stanovništva ovog tromilionskog grada porijeklom sa Balkana. Mnogi smatraju da zapravo zahvaljujući ovoj činjenici Bursa predstavlja idealan spoj Istoka i Zapada. Nekada su je zvali Božji dar, danas Zelena Bursa. Krivudave uličice i široki bulevari istovremeno čuvaju bogatu istoriju i nude viziju budućnosti zemlje s epitetom ekonomskog diva. I čuveni Bajazit I ima u Bursi svoju džamiju i mauzolej, a tu je i džamija Murata II sa 11 grobova u kojima su sahranjeni sultan i prinčevi i princeze iz njegove porodice. Prilikom posjete kulturnim znamenitostima iznenadit će vas mačke na svakom ćošku, izuzetno umiljate, a svakoj od njih bi i Garfild pozavidio na debljini.

Planina Uludag koja štiti grad, visoka 2.453 metara, na turskom znači Velika planina, koristi se i naziv Kešiš dagi, što znači Planina monaha jer je nekad bila manastirski centar. Sa gradom je povezana žičarom, za koju kažu da je među najdužima na svijetu, a planirano je i da se žičara spusti do samog centra grada.

U podnožju planine nalazi se selo Cumalikisik staro 600 godina, koje je pod zaštitom UNESCO-a. Sada u selu živi oko 2.000 gostoljubivih mještana koji zarađuju zahvaljujući turizmu. Uske kaldrme, stare kuće šarenih boja, dimnjaci, domaći proizvodi i ručni radovi vratiće vas u prošlost i pomoći vam da osjetite duh ovog drevnog sela.

Osim navedenih znamenitosti, važno je spomenuti parna kupatila, odnosno hamame. Bursa je čuvena po termalnim vodama, tako da nipošto ne smijete propustiti priliku da posjetite jedan od brojnih hamama, nakon čega će vam koža biti popust svile.

A Bursa je čuvena i po svili jer se ovdje završava put svile. Prilikom posjete Bursi nikako nemojte propustiti da probate Iskender kebab, jelo koje je nastalo u ovom mjestu.

Po dolasku slijedi obilazak Burse i njenih znamenitosti kao što su: Ulu džamija (Velika džamija- kraj 14 stoljeća), Koza han i araste, Džamija sultana Orhana , Zelena džamija i Zeleno turbe, Stari hrast a u dogovoru sa grupom obilazak turbeta sultana Osmana i Orhana (začetnici osmanske dinastije). Slobodno vrijeme do povratka u Istanbul. Dolazak u hotel . Noćenje.

4. DAN 31. decembar 2018. / ponedjeljak - ISTANBUL

Nakon doručka preporučujemo odlazak na cjelodnevni fakultativni izlet na Vidikovac Čamildžu odakle se pruža najljepši pogled na Istanbul, Bosfor i njegove mostove. To je jedan od najljepših utiska koje ćete ponijeti kući. Nakon toga slijedi odlazak na Kadikoy, odakle se pruža veličanstveni pogled na čuvenu Djevojačku kulu (danas svetionik). Ova kula je jedan od simbola Istanbula i nalazi se na Bosforu. Legenda kaže da je car sagradio kako bi spasao svoju kćerku na osnovu proročanstva po kojem će princeza umrijeti od ujeda zmije. Ova izolovana kula nije uspjela da izmjeni sudbinu careve kćerke koja je jednog dana poslala sluge po jabuke u čijoj korpi se krila i zmija koja ju je ujela. Ukoliko vremenski uslovi budu dozvoljavali postoji prilika posjetiti čuvenu Bagdad ulicu ili odlazak u jedan od obližnjih shopping centara. U večernjim satima predlažemo fakultativni grupni odlazak na doček Nove 2019. godine, u jedan od istanbulskih nacionalnih restorana. Zabavit ćete se uz muziku uživo i fantastičan zabavni program koji uključuje trbušne plesačice, muzičare, derviše i folklorne grupe, uživat ćete u cjelovečernjoj zabavi. Povratak u hotel i noćenje.

5. DAN 01. januar 2019. / utorak ISTANBUL

Nakon što ste se odmorili i odspavali nakon spektakularnog dočeka Nove godine, predlažemo fakultativni izlet Krstarnje Bosforom. Vožnja brodicom po Bosforu ispod Bosforskog mosta koji spaja dva kontinenta, a između dva kontinenta uz razgledanje grada sa Bosfora: Zlatni Rog – najljepši dio Istanbula, Galata most i Galata kula, Džamija Selimija, Dolmabahče palata – posljednje sjedište sultana, Bešiktaš, Ortakoj , Rumeli hisar – čuvena bizantijska tvrđava, Jedi kule (sedam kula) i mnoge vile turskih milionera koje se nalaze uz samu obalu Bosfora. vrijeme za slikanje i caffe pauzu. Nakon pauze posjeta jednom od najvećih shopping centara u Istanbulu. Slobodno vrijeme za shopping i povratak u hotel.

06. DAN 02. januar 2019. / srijeda ISTANBUL – SARAJEVO

Doručak. Odjava iz hotela (stvari ostaju na recepciji), a preostalo vrijeme do polaska za aerodrom je predviđeno za slobodne aktivnosti.

U dogovoreno vrijeme transfer prema aerodromu. Let Istanbul - Sarajevo u 19:35h s predviđenim dolaskom u Sarajevo u 19:25h (po lokalnom vremenu). KRAJ USLUGE.

marketing
Array
(
  [site_language] => en
)

-

Pregledajte i naše najpopularnije ponude...

Obavijesti

Želim da svaki dan u moj Inbox stigne,
samo za mene nova ponuda iz mog
grada.

Mi cijenimo povjerenje koje ste nam ukazali i imamo razumijevanje o osjetljivost ličnih podataka. Vašu e-mail adresu nećemo davati na uvid trećim licima.