Zatvori

Prodajna mjesta:

SCC - sprat -1
svaki dan od 10h - 22h
tel +387 33 943-150

BBI - sprat 0
od 09:00h - 17:00h
Subotom od 10h -14h
Nedjelja neradna
tel +387 33 951-559

LIKIJA - jesen je savršeno vrijeme da sebi priuštite odmor koji zaslužujete!

Likija, Myra, Efez, Pamukkale, Hierapolis i Antalija uz avio kartu, uključene takse i let iz Zagreba. Sedam noćenja s doručkom i večerom za samo 664 KM!

Napomene

Ponuda uključuje:
 • Povratni let iz Zagreba s uključenim aerodromskim taksama
 • Svi transferi i prijevozi prema programu
 • 7 noćenja s doručkom i večerom u hotelima 4 *
 • Vođenje na hrvatskom jeziku  
 • Termin putovanja: 18.10.2018. - 24.10.2018. godine
 • Obavezno se javiti agenciji nakon kupovine vaučera i dostaviti kopiju pasoša na e-mail: info@nikal.hr
 • Jedna osoba može kupiti neograničen broj vaučera
 • Rok iskoristivosti vaučera je u navedenom terminu
 • Obavezno ponijeti isprintan vaučer na uvid
 • Vaučeri se ne mogu stornirati
 • Opcionalne doplate (u agenciji)
 • Doplata za jednokrevetnu sobu 119,00 €
Cijena ne uključuje:
 • Ulaznice za kulturno-historijske spomenike i muzeje koji nisu u programu
 • Doplate za izlete i obroke koji nisu prema programu
 • Osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje, te zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja (preporučujemo)

Načini plaćanja

Dragi kupci, ponude možete kupiti MasterCard, Maestro i Visa karticom putem PikPay sigurnog plaćanja.

Sigurna online
autorizacija i plaćanje

Starovjekovna regija nalazila se u današnjoj jugozapadnoj Turskoj. Dinamičnoj historiji pod utjecajem moćnih civilizacija svjedoče atraktivni ostaci gradova iz antike. Ali, osim jedinstvenih antičkih ostataka očarati će Vas ugodna klima, gastronomija, kultura i prirodne ljepote. 
Ne smijete propustiti: Efez, jedinstveni lokalitet rimskog grada, koji fascinira svojom veličinom i očuvanošću i u čijoj se blizini nalazi kuća Djevice Marije. Zatim Pamukkale, kompleks prirodnih termalnih izvora s bazenima u kojima je još uživala i 
Kleopatra. Atraktivnu Antaliju i još mnogo toga..

Likija, Myra, Efez, Pamukkale, Hierapolis i Antalija uz avio kartu, uključene takse i let iz Zagreba. Sedam noćenja s doručkom i večerom za samo 664 KM!

Opis ponude

1. dan: dolazak u Antaliju
Let za Antaliju. Vaš vodič putovanja dočekat će Vas na dolasku. Slijedi transfer do hotela i smještaj u hotel na području Kemera ili Beleka.

2. dan: Myra
Doručak u hotelu. Krećete na izlet duž obale kojom se pružaju predivni prizori. Ubrzo stižete u Myru gdje posjećujete grobnice uklesane u stijene, koje su dio fascinantnih znamenitosti Turske. Tu se nalazi i crkva sv. Nikole u kojoj je on pokopan. Noćenje na području Mugle.

3.dan: Likija
Doručak u hotelu. Danas se možete pridružiti fakultativnoj (doplata) vožnji brodom rijekom Dalyan i uživati u njezinom krajoliku. Jedino je brodom moguć dolazak do do plaže Iztuzu, koju još zovu i plažom kornjača, na samome kraju lagune. Ovdje ćemo napraviti kraću stanku za kupanje, a potom se vozimo natrag prema obali. U poslijepodnevnim satima nastavljamo prema Kusadasiju, na čijem području ostajemo sljedeća dva noćenja.

4. dan: Efez
Doručak u hotelu. Danas posjećujete Efez, antički grad, jedan od najvećih arheoloških lokaliteta na svijetu. Očuvanost ovog povijesnog mjesta je izvanredna. Ovdje ćete vidjeti ostatke javne tržnice, hrama Domitian, Nympheuma, termi, velikog teatra (za 25.000 gledatelja), čudesne aleje Arcadia i Celsusove knjižnice.

5. dan: Pamukkale
Doručak u hotelu. Vožnja kroz predivnu meandarsku dolinu prema Pamukkaleu, što na turskom znači pamučna palača. Snježnobijele terasaste vapnenačke padine travertina koje se naziru u daljini nastale su prelijevanjem mineralne vode i taloženjem minerala. Ovi termalni izvori bili su poznati po svojoj ljekovitosti čak i u antičkom dobu. Nakon dolaska možete iskoristiti prednosti termalne kupelji u svom lječilišnom hotelu. Noćenje na području Pamukkalea.

6. dan: Hierapolis 
Doručak. Impozantni grad Hierapolisa, koji je najveći procvat doživio u rimsko doba, prostire se iznad snježno bijelih terasa. Zadivit će vas ostaci Kleopatrinog bazena, Apolonovog hrama i teatra. Putovanje nastavljamo vožnjom kroz krajolike moćne planine Taurus prema Antaliji. Usput ćete posjetiti i predionicu tepiha po kojima je Turska svjetski poznata. Imat ćete priliku upoznati s cjelokupnim procesom izrade, od sirovine do tehnike tkanja, te vidjet brojne predivne primjerke gotovih tepiha. Dva noćenja na području Kemera ili Beleka.

7. dan: Antalija - vodopad Karpuzkaldiran
Između ostalog, vidjet ćete simbol grada, džamiju Yivli Minaret, s izrezbarenim minaretom, luku, ostatke zidina i odlično očuvani stari dio grada. Tijekom obilaska grada imati ćete priliku i za kupnju, osobito nakita i modnih proizvoda od kože. Za kraj dana posjetit ćemo čuveni vodopad Karpuzkaldiran.

8. dan: Povratak kući
Doručak u hotelu. U skladu s vremenom odlaska, autobus će Vas dovesti do zrakoplovne luke i krenut ćete na put kući.
 
Mjesta koja ćete posjetiti: 
Mira, danas Demre, je antički grad u Likiji. Mira je poznato svetište jer se smatra da upravo od tamo potječe sveti Nikola. Između ostalog, to je jedan od šest najvećih Likijskih gradova, a kroz stoljeća je bio administrativno središte i biskupsko sjedište. Među najdojmljivije znamenitosti se ubrajaju crkvica svetog Nikole i grobnice uklesane u stijenama (kamene grobnice).
Dalyan, mjesto se nalazi u jugozapadnom dijelu Turske, na istoimenoj rijeci Dalyan koja spaja jezero Koycegiz i Egejsko more. Najljepšim dijelom Dalyana se smatra plaža Iztuzu-znana kao i plaža kornjača jer je poznato mjesto uzgoja ugroženih glavatih kornjača.
Efez je antički grad na zapadnoj obali Male Azije, na mjestu gdje je nekad bilo ušće rijeke Kaistros, u današnjoj Turskoj. Drevni Efez je izvanredan primjer rimskog lučkog grada s morskim kanalom i donjom lukom, zbog čega je upisan na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Aziji 2015. god. Slovio je za jednog od najljepših pradavnih gradova na svijetu. Iskapanja su otkrila velike spomenike iz vremena Rimskog Carstva, uključujući Celsiusovu knjižnicu ,Veliko kazalište, agore, kupatila, mramornu cestu Arkadijanu te Artemidin hram.
Pamukkale doslovno znači "pamučni dvorac " i jedno od najimpresivnih prirodnih čuda Turske. Sastoji se od niza sedrenih bijelih terasa kaskadno nizanih niz litice, koje se protežu gotovo 200 metara u visinu. Tvrde, bijele mineralne depozite, koje iz daljine podsjećaju na snijeg, su uzrokovane visokim sastavom mineralne prirodne izvorske vode koja teče niz liticu i koja se sakuplja u toplim bazenima na terasama. Pamukkale , danas su dio UNESCO-ve Svjetske kulturne baštine i popularna su turistička atrakcija sa strogo uspostavljenim pravilima kako bi se sačuvale njene ljepote, uključujući činjenicu da posjetitelji ne mogu više hodati po terasama.
Hierapolis, antički grad koji se proteže iznad bajkovitih vapnenačkih „terasa“ Pamukkala. Osnovala ga je pergamska kraljevska dinastija Atalida u 2. stoljeću pr. Kr. kao lječilište. Danas možete posjetiti ostatke ovog veličanstvenog grada i vidjeti dobro očuvanom kazalište,drevne ruševine rimskih termi, ostatke Apolonova hrama…
Antalija, nalazi u podnožju planine Taurus i jedan je od najljepših gradova turske rivijere. Ono što najviše privlači, iz godine u godinu,nove posjetitelje ovog mjesta ,jesu čudesne plaže, prirodne ljepote i brojni kulturni spomenici :Stara gradska jezgra Kaleici i jedan od najsačuvanijih kulturnih ostavština Hadrianova vrata, izgrađena još 130 pr. Kr.). Centar starog grada je rimsko pristanište, sada preuređen u marinu, oko koje se nalaze uske popločene uličice prepune kafića, suvenirnica i manjih hotela u kućama iz otomanskih vremena. Svojim položajem na mediteranskom moru turističko je i kulturno središte regije.

marketing
Array
(
  [site_language] => en
)

-

Pregledajte i naše najpopularnije ponude...

Obavijesti

Želim da svaki dan u moj Inbox stigne,
samo za mene nova ponuda iz mog
grada.

Mi cijenimo povjerenje koje ste nam ukazali i imamo razumijevanje o osjetljivost ličnih podataka. Vašu e-mail adresu nećemo davati na uvid trećim licima.