Zatvori

Mjesec komedije u Narodnom pozorištu Sarajevo - predstava Ožalošćena porodica!

Pogledajte bezvremensku komediju i platite samo 8 KM ulaznicu za predstavu Ožalošćena porodica!

Napomene

  • Ponuda uključuje ulaznicu za predstavu "Ožalošćena porodica"
  • Termin održavanja predstave je u srijedu 25.01.2017. godine u 19:30 h
  • Jedna osoba može kupiti neograničen broj vaučera
  • Ulaznice za predstavu se mogu preuzeti savkim radnim danom uključujući i subotu u terminima od 9:00 do 11:30 sati i od 16:00 do 19:30 sati, na blagajni Narodnog pozorišta Sarajevo.
  • Rok iskoristivosti vaučera je isključivo na navedeni termin održavanja predstave
  • Vaučeri se ne mogu stornirati
  • Ulaznice se preuzimaju na blagajni Narodnog pozorišta na dan predstave u terminima od 9h do 11:30h i od 16h do 19:30h

Načini plaćanja

Dragi kupci, ponude možete kupiti MasterCard, Maestro i Visa karticom putem PikPay sigurnog plaćanja.

Sigurna online
autorizacija i plaćanje

Na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo u srijedu, 25. 1. 2017. sa početkom  u 19:30 sati bit će izvedena komedija Branislava Nušića “Ožalošćena porodica” u režiji Ahmeda Imamovića.

- Pogledajte bezvremensku komediju i platite samo 8 KM ulaznicu za predstavu Ožalošćena porodica!

Opis ponude

Nušićeva komedija, u kojoj rodbina iščekuje otvaranje testamenta, postaje borba za snove i pravo na život. Ta borba je bespoštedna i sva su sredstva dozvoljena, a učesnici borbe nemaju šta da izgube osim snova o nasljedstvu za koje su na trenutak povjerovali da im pripada.

Nušić tokom tri čina do kreaja raskrinkava površnost ‘iskrene’ tuge i nepreglednost ljudske nezajažljivosti. Prepoznatljivi likovi u bliskim nam mukama izazivaju smijeh svojim sumanutim pokušajima da se domognu nečega što nije njihovo, uspostavljaju apsurdnu logiku dokazujući svoja prava na nasljedstvo preminulog rođaka, istovremeno dokazujući sumnjive rodbinske veze.

Ovaj tekst nudi splet jako dobro ispisanih likova, karaktera, te zanimljivih i nadasve komičnih situacija. Istinsko ‘nušićevsko’ viđenje neprolazne društvene teme, galerija lica male pameti koji se takmiče lažima i cinizmom. Predstava ‘Ožaloščena porodica’, daje nam do znanja besmrtnost Agatona Arsića, koji je uvijek tu negdje među nama. Na sceni mu se još možemo i trebamo smijati, a u stvarnom životu ga se dobro čuvati.

marketing

Narodno pozorište Sarajevo osnovano je 17. 11. 1919. godine, a svečani čin otvaranja, u novembru 1921. godine, pripao je Branislavu Nušiću, tadašnjem načelniku Umjetničkog odjeljenja Ministarstva prosvjete. Tri večeri zaredom izvođeni su muzičko-dramski programi i tako je ozvaničen početak rada kuće. U počecima svog postojanja Narodno pozorište Sarajevo je djelovalo, isključivo, kao dramski teatar. Od 1946. Narodno pozorište dobiva i muzičke segmente djelovanja, pa će tako bogatoj povijesti našeg teatra izuzetno pridonijeti Opera, odnosno Balet. Narodno pozorište Sarajevo je centralna teatarska kuća države BiH i ono je svojim umjetničkim rezultatima, radom generacija umjetnika, a posebno načinom organizacije (tri ansambla Opera, Drama i Balet), veoma važan element teatarskog i uopće duhovnog života u BiH. U toku svog preko 90 godina dugog djelovanja Narodno pozorište Sarajevo odigralo je ogroman broj dramskih, baletnih i opernih predstava po cijeloj Bosni i Hercegovini, ali i u inozemstvu.

Pregledajte i naše najpopularnije ponude...

Obavijesti

Želim da svaki dan u moj Inbox stigne,
samo za mene nova ponuda iz mog
grada.

Mi cijenimo povjerenje koje ste nam ukazali i imamo razumijevanje o osjetljivost ličnih podataka. Vašu e-mail adresu nećemo davati na uvid trećim licima.