Zatvori

Prodajna mjesta:

SCC - sprat -1
svaki dan od 10h - 22h
tel +387 33 943-150

BBI - sprat 0
od 09:00h - 17:00h
Subotom od 10h -14h
Nedjelja neradna
tel +387 33 951-559

Mnogo je lijepih putovanja, ali su samo neka nezaboravna!

Nezaboravna tura Trabzon – Rize – Uzungol – Giresun – Ordu – Samsun – Kastamonu – Amasra - Safranbolu – Bursa – Istanbul po cijeni od samo 1299 KM!

Napomene

Termin putovanja: 22.09.2018. - 29.09.2018.

U CIJENU URAČUNATO:
 • Prijevoz avionom Sarajevo-Istanbul-Trabzon-Istanbul-Sarajevo
 • Transfer aerodrom-hotel-aerodrom
 • Prijevoz visoko turističkim autobusom prema programu
 • Smještaj u hotelima 4* na bazi polupansiona (doručak - večera)
 • Stručni vodič tokom čitavog putovanja
 • Fakultativni izleti prema programu
 • Ulaznice u objekte prema planu i programu
 • Organizacija putovanja
 • Pratilac grupe
U CIJENU NIJE URAČUNATO:
 • Aerodromske taxe 273,00 KM (plaćaju se u agenciji)
 • Doplata za jednokrevetnu sobu 270,00 KM
 • Ulaznice u objekte u Istanbulu
 • PZO 16,00 KM za osobe do 60 godina, za osobe preko 60 godina PZO iznosi 32,00 KM
 • Ostale usluge koje nisu izričito navedene u ovom programu
 • Prije kupovine vaučera obavezna je provjera raspoloživosti i rezervacija na email citydealtravel@gmail.com ili na broj telefona +387 33 950 397 i +387 61 205 096
 • Kupljeni vaučeri se ne mogu stornirati

Načini plaćanja

Dragi kupci, ponude možete kupiti MasterCard, Maestro i Visa karticom putem PikPay sigurnog plaćanja.

Sigurna online
autorizacija i plaćanje

Turska je jedna od 6. najpopularnijih turističkih destinacija u svijetu i na dobrom putu za privlačenje više od 40 miliona turista godišnje u narednih nekoliko godina. Turska i dalje promoviše i nudi ogromne mogućnosti za ulaganje i razvoj u sektor turizma.
Sa svojom povoljnim lokacijama, postojećim potencijalom, mega projektima, i ambicioznih ciljevima do 2023. godine, sektor turizma i dalje raste po stopi koja nadmašuje postojeći kapacitet. Iako je došlo do talasa ulaganja u posljednjih nekoliko godina, još uvijek postoji dovoljno prostora za nove poduhvate. U Istočnoj i jugoistočnoj Anadoliji postoji neiskorišteni potencijal za kulturni turizam, kao i sve popularniji “butik hotel concept”, koji se dobro uklapa u karakteristike prirode, historije i kulture regiona.

Savršena tura Trabzon – Rize – Uzungol – Giresun – Ordu – Samsun – Kastamonu – Amasra- Safranbolu – Bursa – Istanbul po cijeni od samo 1299 KM!

Opis ponude

1. DAN 22.09.2018 SARAJEVO -ISTANBUL – TRABZON 
Sastanak na sarajevskom aerodromu 2 sata prije leta. Polazak za Istanbul u 09:05h. Po dolasku u Istanbul i kraće pauze nastavak leta za Trabzon (17:00h po lokalnom vremenu), te nakon pasoške i carinske kontrole transfer prema hotelu. Smještaj u hotel. Noćenje.
2. DAN 23.09.2018 TRABZON – RIZE – CLOSTER (manastir Sumela) – TRABZON (200 km)
Nakon doručka polazak prema gradu Rize. Ime “Rize” potiče iz grčkog jezika i znači “padina”, a grad je poznat i kao rodno mjesto Mesuta Yilmaza, jednog od bivših premijera Turske. Rize predstavlja centar industrije za preradu i pakovanje čaja, koji se ovdje uzgaja od 50. godine prošlog vijeka. Ovdje je osnovan i naučno-istraživački institut, u kojem se izučavaju mnogobrojne vrste čaja. Posjeta ovom mjestu pružiće Vam jedinstven doživljaj prirodnih ljepota Turske. Iz Ziraat parka pruža se panoramski pogled na planinske svodove obrasle čajem. Tu možete isprobati najrazličitije mješavine čaja, kao i “Anzer”, jednu od najboljih vrsta meda na svijetu, koji će Vas opčiniti svojim mirisom i ukusom. Još jedna u nizu specifičnih karakteristika ovog mjesta je citrusno voće, koje se ovdje veoma uspješno uzgaja – ponajviše kivi i avokado.
Nakon obilaska Rize i plantaža čaja, nastavljamo prema manastiru Sumela (sazidan u 6. vijeku).
Manastir Sumela je jedna od najposjećenijih destinacija na istoku crnomorske regije, a njegov nesvakidašnji izgled i položaj ga čine lijepim u svako doba godine. Ime manastira dolazi od riječi „stou mela“ što na grčkom jeziku znači „na planini Mela“, odnosno „na Crnoj planini“ jer „melas“ znači crno.
Upravo je geografska pozicija ovog manastira ono što mu daje značaj i definiše ga. Ono što ovaj manastir čini sličnim čuvenim manastirima Meteori u Grčkoj ili manastiru u Ostrogu je neobičan položaj. Naime, manastir Sumela je smješten na strmoj litici, u stijeni, na visini od 1200 metara.
Nalazi se gotovo iznad provalije. Nekada su se crkve i manastiri gradili u stijenama i tako se stvarala zaštita za mnogo ljudi. Povratak u Trabzon. Noćenje.
3. DAN 24.09.2018. TRABZON – UZUNGOL – GIRESUN – ORDU – SAMSUN (350 km)
Poslije doručka polazimo prema jezeru Uzungol. Jezero Uzungol nalazi se 100 kilometara južno od samog grada Trabzona. Prvi put se spominje u grčkim pisanim izvorima u 16. vijeku. Grci ga tada nazivaju Saraho. Uzungol jezero je smješteno između planina pa je samim tim njegova ljepota i čistoća još i više očuvana. Tokom ljetne sezone predstavlja pravu senzaciju kada se održavaju festivali narodne nošnje i muzike na okolnim visoravnima. Stanovnici ovog primorja zaljubljeni su u pjesmu i ples. Tako veoma često i u svakoj prilici i na svakom mjestu vole igrati tradicionalni ples, horon, koji je nezamisliv bez instrumenta kemenče. Nastavak putovanja prema Giresunu. Prvo naselje u tom kraju – Kerasus, osnovali su Grčki kolonisti iz Sinopa.
O njemu je pisao Ksenofont u Anavbazi. Kerasusom su vladali Milećani, Perzijanci, Rimljani.
Tokom srednjeg vijeka – Kerasunt je bio dio Bizantskog carstva, a nakon tog Trapezuntskog carstva, za njihove vladavine bio je drugi grad po važnosti. Negdje od 1244. pojavili su se Turci Seldžuci, a od 1461. čitava crnomorska obala potpala je pod Osmansko Carstvo. Po lokalnoj legendi branici Kerasunta su odolijevali još par mjeseci nakon što se predao Trabzon, a najduže su izdržali oni koji su se povukli na otočić Ares (današnji Giresun) 4,2 km u pravcu sjeveroistoka, tamo su Turcima odoljevali čak sedam godina.
Ordu je glavni grad provincije Ordu. Riječ “Ordu” na turskom jeziku znači vojska ali postoji još mnogo špekulacija o značenju imena.
Nastavak putovanja prema Samsunu. Po dolasku u Samsun smještaj u hotel. Večera i noćenje.
4. DAN 25.09.2018. SAMSUN – KASTAMONU (300 km)
Nakon doručka obilazak Samsuna. Samsun je grad na sjevernoj turskoj obali, važna crnomorska luka i administrativni centar istoimene provincije. Najveći je grad južne obale Crnog mora, smješten u zapadnom dijelu velikog zaliva, na ušću dvije rijeke Kizil i Jesil. 
Danas je Samsun važan privredni i industrijski centar Turske, poznat po proizvodnji tekstila, duhana i čelika. Takođe, grad je najveća turska luka na obalama Crnog mora i univerzitetski centar. Među gradskim znamenitostima treba istaći prostranu gradsku aveniju, koja se pruža uz obalu mora i na kojoj se nalaze zgrade državnih institucija, brojni hoteli i šoping centri. U gradu se nalazi i više džamija, od kojih su najpoznatije Pazar džamija, zatim Hadži Hatunova džamija, kao i Bujuk džamija, koju je 1884. godine sagradio Batumlu Hadži Efendija. Međutim, iako je Samsun grad sa ogromnim turističkim potencijalom, on još uvijek nije dovoljno popularna turistička destinacija i u sjenci je mnogobrojnih drugih turističkih centara u Turskoj.
Nakon obilaska Samsuna polazimo prema gradu Kastamonu. Pretpostavlja se da je Kastamonu naselje čija prošlost seže do 18. vijeka pne.. Za rimskih vremena se zvalo – Timonion . Do promjena imena grada došlo je u 10. vijeku za Bizanta, kad je jedan od prominentnih vojskovođa cara Vasilija II. – Manuel Komnenos, izgradio utvrdu na brdu iznad grada koja je po njemu nazvana Kastra Komnenon . On je grad i okolne zemlje dobio kao proniju od cara, pa ih je tako htio štititi. Vremenom se Kastra Komnenon (Komnenov zamak) stopila u jednu riječ Kastamonu. Kastamonu i njegova okolica poznati su po preradi duhana, proizvodnji cigaretnog papira i namještaja od drveta.
Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.
5 DAN 26.09.2018. KASTAMONU – AMASRA SAFRANBOLU (300 km)
Nakon doručka polazimo prema Safranbolu preko Amasre.
Amasra je mali gradić koji je sastavljen iz poluostrva i ostrva povezanog sa njim. Na ovom poluostrvu i ostrvu vidjet ćete omanji gradić upotpunjen starim kućama, restoranima i prodavnicama sa interesantnim poslasticama i tipičnim drvenim suvenirima.
Nakon toga polazimo za Safranbolu. Po dolasku u Safranbolu smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora u hotelu odlazak u razgledanje grada, grada koji je dobio ime po biljci safran koja se ovdje vjekovima uzgaja. Grad je izuzetno bogat spomenicima iz osmanlijskog perioda: 25 džamija, 5 hamama, 3 karavan saraja i bezbroj fontana. U njemu su i tragovi prahistorijskih i antičkih naselja, pa je od 1994. godine na spisku kulturnog nasljeđa UNESCO. Obilazak Cinci Hodza karavan saraja, hamama i Kajmakamlar muzeja.
6. DAN 27.09.2018. SAFRANBOLU – BURSA (430 km) 
Nakon doručka, odjava iz hotela te polazak prema Bursi. Po dolasku u Bursu nakon prijave u hotel i kraćeg odmora , slijedi obilazak znamenitosti Burse: Ulu džamija (Velika džamija-kraj 14 stoljeća), Koza han i araste, Džamija sultana Orhana, Zelena džamija i Zeleno turbe, Stari hrast a u dogovoru sa grupom obilazak turbeta sultana Osmana i Orhana (začetnici osmanske dinastije). Večera i noćenje.
7. DAN 28.09.2018. BURSA – ISTANBUL (160 km)
Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme do polaska u Istanbul (cca do 12:00 sati). Po dolasku u Istanbul smještaj u hotel, te slobodno vrijeme. Noćenje.
8. DAN 29.09.2018. ISTANBUL – SARAJEVO
Doručak. Nakon doručka odjava iz hotela (stvari ostaju na recepciji), a preostalo vrijeme do polaska za aerodrom je predviđeno za slobodne aktivnosti. Sastanak grupe u hotelu za povratak je predviđen u 16:00h. Transfer prema aerodromu. Let Istanbul – Sarajevo u 19:20h s predviđenim dolaskom u Sarajevo u 20:15h (po lokalnom vremenu).

marketing
Array
(
  [site_language] => en
)

-

Pregledajte i naše najpopularnije ponude...

Obavijesti

Želim da svaki dan u moj Inbox stigne,
samo za mene nova ponuda iz mog
grada.

Mi cijenimo povjerenje koje ste nam ukazali i imamo razumijevanje o osjetljivost ličnih podataka. Vašu e-mail adresu nećemo davati na uvid trećim licima.