Zatvori

Prodajna mjesta:

SCC - sprat -1
svaki dan od 10h - 22h
tel +387 33 943-150

BBI - sprat 0
od 09:00h - 17:00h
Subotom od 10h -14h
Nedjelja neradna
tel +387 33 951-559

Moderan i sasvim popularan Beirut će zauvijek ostaviti dobar dojam na Vas!

Oktobarsko putovanje u Libanon za nevjerovatnih 1999 KM!

Napomene

TERMIN PUTOVANJA: 06.10.-13.10.2018.

Cijena uključuje:
 • Avio prijevoz na relaciji Sarajevo – Istanbul – Beirut – Istanbul – Sarajevo ( Turkish Airlines )
 • Smještaj u hotelu Golden Tulip Midtown 4* - Hamra na bazi 7 polupansiona
 • Transfer Aerodrom – Hotel – Aerodrom
 • Sve izlete iz programa sa ulaznicama i uključenim ručkovima ( 6 ručkova u libanonskim restoranima sa uključenim po jednim bezalkoholnim pićem )
 • Profesionalni lokalni vodič tokom obilazaka na engleskom jeziku
 • Pratilac grupe i prevodilac, te organizacija putovanja
 • Boravišna taksa
Cijena ne uključuje:
 • Aerodromske takse + 400 KM
 • Putničko Zdravstveno Osiguranje + 20 KM ( do 65 godina ) + 40 KM ( preko 65 godina )
 • Napojnice za vodiče i vozače
 • Bilo koji troškovi individualne prirode
 • Doplata za jednokrevetnu sobu + 390 KM
 • Troškovi ishođenja Libanonske vize + 98 KM ( viza se ishodi u Beogradu )
 • Potrebno: Pasoš važeći još minimalno 6 mjeseci, 1 fotografija za formular, formular, potvrda o zaposlenju ( ili INDEX ili potvrda o penziji ), Rezervacija hotela, Povratna avio karta.
 • Prije kupovine vaučera obavezna je provjera raspoloživosti i rezervacija na email citydealtravel@gmail.com ili na broj telefona +387 33 950 397 i +387 61 205 096
 • Kupljeni vaučeri se ne mogu stornirati.

Načini plaćanja

Dragi kupci, ponude možete kupiti MasterCard, Maestro i Visa karticom putem PikPay sigurnog plaćanja.

Sigurna online
autorizacija i plaćanje

Libanon je, uspoređujemo li ga s ostalim destinacijama Bliskog Istoka, jedna od najmodernijih, najsvježijih destinacija.
Glavni grad Beirut, popularno nazvan Parizem Bliskog Istoka, moderno je odredište smješteno na obali Mediterana, udaljen svega pedesetak kilometara od Izraela te stotinjak kilometara od Sirije. Poznat je i pod nazivom ‘Majka zakona’, jer je upravo ovdje otvorena prva biblioteka zakona na svijetu.

Beirut je prava ljepotica koju svakako treba posjetiti. Sastoji se od nekoliko četvrti: Hamra je stara jezgra u kojoj ćete pronaći mnoge suvenirnice, restorane i pubove; Downtown je novi dio grada koji vrvi shopping-centrima te novim stambenim jedinicama; Rouche je mjesto gdje ćete pronaći najljepši prirodni fenomen Beiruta, Rouche litice.

Kilometarske pješčane plaže, visoke palme i nove velebne građevine s jedne bi vas strane mogle na čas podsjetiti na Miami, dok, s druge strane, stare predivne crkve i džamije, uske zabačene ulice i mnogobrojni arab fast-foodovi ostavljaju dojam prave arapske destinacije.


Oktobarsko putovanje u Libanon za nevjerovatnih 1999 KM!

Opis ponude

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan Sarajevo – Istanbul – Beirut 06. Oktobar
Okupljanje grupe na međunarodnom aerodromu Sarajevo u 19:00 sati. Prijava na let TK1026 za Istanbul. Polijetanje u 21:10. Slijetanje u Istanbul u 00:05.
2. dan Istanbul – Beirut 07. Oktobar
Let prema Beirutu na letu TK828 u 01:45, te slijetanje na aerodrom u Beirutu u 03:40. Nakon pasoške i carinske kontrole, transfer u hotel i smještaj. Doručak. Odmor do 13:00 sati. U 13:00 sati odlazak u obilazak Centra Beiruta i posjeta Nacionalnom muzeju u pratnji lokalnog vodiča. Ručak u toku obilaska. Povratak u hotel i večera. Noćenje.
3. dan Beirut ( Baalbeck + Anjar + Ksara Vinarija ) 08. Oktobar
Nakon doručka, odlazak u cjelodnevni obilazak drevnih rimskih ostataka kompleksa hramova i zgrada Baalbeck izgrađenih od grada Hieropolisa. Nakon toga odlazak u srednjevjekovni grad Anjar te razgled ostataka Ummayara. Nastavljamo prema Ksara pećinama koje se koriste kao podrum vinarije koja se nalazi u obližnjem dvorcu, u kojem zaključujemo obilazak probom vina. Ručak u toku obilaska. Povratak u Beirut u hotel. Večera. Noćenje.
4. dan Beirut ( Jeita Grotto + Harissa + Byblos )09. Oktobar
Poslije doručka, polazak u cjelodnevni obilazak 24 različite civilizacije u Harissi, te ćemo nastaviti prema nevjerovatnim pećinama Jeita, a obilazak završavamo u Byblosu, jednom od najstarijih gradova na svijetu. Ručak tokom obilazaka. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.
5. dan Beirut ( Cedars + Becharreh + St. Antonio Kozhaya ) 10. Oktobar
Doručak. Polazak na cjelodnevni izlet u Becharreh, tradicionalno Libanonsko selo koje je pod zaštitom UNESCO, kao dio svjetske baštine i rodno mjesto slavnog Libanonskog pjesnika Khalil Gibrana. Nakon obilaska, nastavićemo prema još jednom tradicionalnom selu Kozhaya u kojem ćemo posjetiti manastir Sv. Antonia. Kozhaya se nalazi u svetoj dolini u kojoj su se nekad skrivali Maroniti u toku Otomanskog perioda. Nakon toga penjemo se na najvišu planinu u Libanonu, te šetnja kroz srednjevjekovnu šumu cedra, koji je i zaštitno drvo Libanona. Ručak tokom obilaska. Povratak u hotel i večera. Noćenje.
6. dan Beirut ( Sidon + Tyre + Magadouche ) 11. Oktobar
Nakon doručka, obići ćemo dio svjetske baštine pod zaštitom UNESCO, ruševine drevnog Sidon morskog dvorca, dvorca St. Louis te Velike Džamije Sidon iz 16-og vijeka. Nastavićemo prema Magadouche-u sa obilaskom stare pećine te drevne crkve Al-Saydeh. Ručak tokom obilaska. Povratak u hotel i večera. Noćenje.
7. dan Beirut ( Beiteddin + Deir El Kamar ) 12. Oktobar
Nakon doručka, odlazak u poludnevni odlazak u Biteddin te obilazak palače Emira Bechir II iz 19-og vijeka, te odlazak u Deir El Kamar, tipično Libanonsko selo, sa historijskim centrom, soukom ( pijacom ), muzejom, te velikim brojem crkvi i džamija. Ručak. Povratak u Beirut. Slobodno poslijepodne za šoping. Večera u hotelu. Noćenje.
8. dan Beirut – Istanbul – Sarajevo 13. Oktobar
Nakon doručka, slobodno prijepodne za šoping. Transfer na aerodrom ispred hotela polazi u 12:30 sati. Prijava na let TK825, te polijetanje u 15:45. Slijetanje u Istanbul u 17:45, te nastavak leta prema Sarajevu na letu TK1025 u 19:20. Slijetanje na sarajevski aerodrom u 20:15.

marketing
Array
(
  [site_language] => en
)

-

Pregledajte i naše najpopularnije ponude...

Obavijesti

Želim da svaki dan u moj Inbox stigne,
samo za mene nova ponuda iz mog
grada.

Mi cijenimo povjerenje koje ste nam ukazali i imamo razumijevanje o osjetljivost ličnih podataka. Vašu e-mail adresu nećemo davati na uvid trećim licima.