Zatvori

Prodajno mjesto:

SCC (etaža -1)
Radno vrijeme: svaki dan od 10:00h do 22:00h
Telefon: +387 33 943-150
E-mail: info@citydeal.ba

Neka Vaš izbor za savršen doček NOVE GODINE bude jedinstveni ISTANBUL!

Krenite na nezaboravni doček Nove godine u Istanbul sa VIP TRAVEL agencijom po cijeni od 449 KM!

Napomene

 • Termin putovanja 29.12.2018. – 02.01.2019. (5 dana / 4 noćenja)
 • CIJENA ARANŽMANA:
  449.00KM-za rezervacije do 10.11.2018.
  499,00 KM za rezervacije nakon 10.11.2018.
 • CIJENA UKLJUČUJE:
 • Prijevoz avionom Sarajevo-Istanbul-Sarajevo
 • Smještaj u hotelu „Emin“ 3* na bazi 5 noćenja sa doručkom
 • Transfer aerodrom-hotel-aerodrom
 • Organizacija putovanja
 • Pratilac grupe
 • U CIJENU NIJE URAČUNATO:
 • Aerodromske taxe 222,00 KM (plaćaju se u agenciji)
 • Doplata za jednokrevetnu sobu 175,00 KM
 • Fakultativni izleti prema programu
 • PZO 12,00 KM za osobe do 60 godina.
 • Osobe starosti preko 60 godina plaćaju 24,00 KM
 • Ostale usluge koje nisu izričito navedene u ovom programu

 • Po kupovini vačera, potrebno se javiti u agenciju VIP travels na broj telefona  +387 33 443 900; 271 800
 • Rok iskoristivosti vaučera je u navedenom terminu
 • Za putovanja važe VIP travel Opći uslovi putovanja
 • Obavezno ponijeti isprintan vaučer na uvid
 • Vaučeri se ne mogu stornirati
 • Uslovi prodaje  LINK

Načini plaćanja

Dragi kupci, ponude možete kupiti MasterCard, Maestro i Visa karticom putem PikPay sigurnog plaćanja.

Sigurna online
autorizacija i plaćanje

Dočekati novu godinu u Istanbulu je sjajna ideja

Istanbul – najveći i najvažniji grad u Turskoj. Nalazi se na obalama Bosforskog moreuza i Mramornog mora, na raskrsnici puteva koji vode sa Balkanskog poluostrva u Malu Aziju i iz Sredozemnog u Crno more. Jedini je grad na svetu koji se prostire na dva kontinenta. U davna vremena poznat kao Konstantinopolj ili Konstantinov grad, kasnije Carigrad, a danas Istanbul, predstavlja najjače ekonomsko i kulturno sedište turske države, važan internacionalni i saobraćajni čvor, a ujedno i veoma zanimljiv turistički centar.

Nekoliko hiljada turista i Turaka odbrojava ponoć u centru Istanbula na legendarnim ulicama Taksim i Istiklal. Sa svih strana se u ponoć čuju automobilske trube. Turci vole da bukom do neba pozdrave Novu godinu.

Krenite na nezaboravni doček Nove godine u Istanbul sa VIP TRAVEL agencijom po cijeni od 449 KM!

Opis ponude

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN 29. decembar 2018. / subota

SARAJEVO – ISTANBUL


Sastanak na sarajevskom aerodromu 2 sata prije leta. Polazak za Istanbul u 11:55h. Po dolasku u Istanbul (15:40h po lokalnom vremenu), te nakon pasoške i carinske kontrole transfer prema hotelu. Uz informacije o najljepšem gradu u Turskoj, doživjet ćete ugodnu vožnju, uz obalu mora i uživati u živopisnim pejzažima. Po dolasku u hotel, prijava i smještaj u sobe, te slobodan ostatak dana. Noćenje.

2. DAN 30. decembar 2018. / nedjelja – ISTANBUL – BURSA

Doručak. Poslije doručka fakultativni izlet u Bursu. Polazak iz hotela u dogovoreno vrijeme, vožnja autobusom do Burse cca 1.5 sat.

Bursa, četvrti grad po broju stanovnika u Turskoj, čuven je po ljudima koji su došli na ovo područje iz balkanskih zemalja. Kažu da je čak 60 odsto stanovništva ovog tromilionskog grada porijeklom sa Balkana. Mnogi smatraju da zapravo zahvaljujući ovoj činjenici Bursa predstavlja idealan spoj Istoka i Zapada. Nekada su je zvali Božji dar, danas Zelena Bursa. Krivudave uličice i široki bulevari istovremeno čuvaju bogatu istoriju i nude viziju budućnosti zemlje s epitetom ekonomskog diva. I čuveni Bajazit I ima u Bursi svoju džamiju i mauzolej, a tu je i džamija Murata II sa 11 grobova u kojima su sahranjeni sultan i prinčevi i princeze iz njegove porodice. Prilikom posjete kulturnim znamenitostima iznenadit će vas mačke na svakom ćošku, izuzetno umiljate, a svakoj od njih bi i Garfild pozavidio na debljini.

Planina Uludag koja štiti grad, visoka 2.453 metara, na turskom znači Velika planina, koristi se i naziv Kešiš dagi, što znači Planina monaha jer je nekad bila manastirski centar. Sa gradom je povezana žičarom, za koju kažu da je među najdužima na svijetu, a planirano je i da se žičara spusti do samog centra grada.

U podnožju planine nalazi se selo Cumalikisik staro 600 godina, koje je pod zaštitom UNESCO-a. Sada u selu živi oko 2.000 gostoljubivih mještana koji zarađuju zahvaljujući turizmu. Uske kaldrme, stare kuće šarenih boja, dimnjaci, domaći proizvodi i ručni radovi vratiće vas u prošlost i pomoći vam da osjetite duh ovog drevnog sela.

Osim navedenih znamenitosti, važno je spomenuti parna kupatila, odnosno hamame. Bursa je čuvena po termalnim vodama, tako da nipošto ne smijete propustiti priliku da posjetite jedan od brojnih hamama, nakon čega će vam koža biti popust svile.

A Bursa je čuvena i po svili jer se ovdje završava put svile. Prilikom posjete Bursi nikako nemojte propustiti da probate Iskender kebab, jelo koje je nastalo u ovom mjestu.

Po dolasku slijedi obilazak Burse i njenih znamenitosti kao što su: Ulu džamija (Velika džamija- kraj 14 stoljeća), Koza han i araste, Džamija sultana Orhana , Zelena džamija i Zeleno turbe, Stari hrast a u dogovoru sa grupom obilazak turbeta sultana Osmana i Orhana (začetnici osmanske dinastije). Slobodno vrijeme do povratka u Istanbul. Dolazak u hotel . Noćenje.

3. DAN 31. decembar 2018. / ponedjeljak - ISTANBUL


Nakon doručka preporučujemo odlazak na cjelodnevni fakultativni izlet na Vidikovac Čamildžu odakle se pruža najljepši pogled na Istanbul, Bosfor i njegove mostove. To je jedan od najljepših utiska koje ćete ponijeti kući. Nakon toga slijedi odlazak na Kadikoy, odakle se pruža veličanstveni pogled na čuvenu Djevojačku kulu (danas svetionik) . Ova kula je jedan od simbola Istanbula i nalazi se na Bosforu. Legenda kaže da je car sagradio kako bi spasao svoju kćerku na osnovu proročanstva po kojem će princeza umrijeti od ujeda zmije. Ova izolovana kula nije uspjela da izmjeni sudbinu careve kćerke koja je jednog dana poslala sluge po jabuke u čijoj korpi se krila i zmija koja ju je ujela. Ukoliko vremenski uslovi budu dozvoljavali postoji prilika posjetiti čuvenu Bagdad ulicu ili odlazak u jedan od obližnjih shopping centara. U večernjim satima predlažemo fakultativni grupni odlazak na doček Nove 2019. godine, u jedan od istanbulskih nacionalnih restorana. Zabavit ćete se uz muziku uživo i fantastičan zabavni program koji uključuje trbušne plesačice, muzičare, derviše i folklorne grupe, uživat ćete u cjelovečernjoj zabavi. Povratak u hotel i noćenje.

4. DAN 01. januar 2019. / utorak ISTANBUL


Nakon što ste se odmorili i odspavali nakon spektakularnog dočeka Nove godine, predlažemo fakultativni izlet Krstarnje Bosforom. Vožnja brodicom po Bosforu ispod Bosforskog mosta koji spaja dva kontinenta, a između dva kontinenta uz razgledanje grada sa Bosfora: Zlatni Rog – najljepši dio Istanbula, Galata most i Galata kula, Džamija Selimija, Dolmabahče palata – posljednje sjedište sultana, Bešiktaš, Ortakoj, Rumeli hisar – čuvena bizantijska tvrđava, Jedi kule (sedam kula) i mnoge vile turskih milionera koje se nalaze uz samu obalu Bosfora. vrijeme za slikanje i caffe pauzu. Nakon pauze posjeta jednom od najvećih shopping centara u Istanbulu. Slobodno vrijeme za shopping i povratak u hotel.

5. DAN 02. januar 2019. / srijeda ISTANBUL – SARAJEVO

Doručak. Odjava iz hotela (stvari ostaju na recepciji), a preostalo vrijeme do polaska na aerodrom je predviđeno za slobodne aktivnosti,

U dogovoreno vrijeme transfer prema aerodromu. Let Istanbul - Sarajevo u 19:35h s predviđenim dolaskom u Sarajevo u 19:25h (po lokalnom vremenu).

marketing
Array
(
  [site_language] => en
)

-

Pregledajte i naše najpopularnije ponude...

Obavijesti

Želim da svaki dan u moj Inbox stigne,
samo za mene nova ponuda iz mog
grada.

Mi cijenimo povjerenje koje ste nam ukazali i imamo razumijevanje o osjetljivost ličnih podataka. Vašu e-mail adresu nećemo davati na uvid trećim licima.