Zatvori

Prodajna mjesta:

SCC - sprat -1
svaki dan od 10h - 22h
tel +387 33 943-150

BBI - sprat 0
od 09:00h - 17:00h
Subotom od 10h -14h
Nedjelja neradna
tel +387 33 951-559

Opera Čarobna frula u Narodnom pozorištu Sarajevo, po FANTASTIČNOJ CIJENI!

Platite 8 KM za ulaznicu druge zone u Narodnom pozorištu Sarajevo i ne propustite pogledati operu u režiji Muhameda Hrustanovića!

Napomene

Ponuda uključuje:
  • Ulaznicu druge zone za operu Čarobna frula
  • Termin održavanja predstave je 04.05.2018. godine u 19:30 sati
  • Jedna osoba može kupiti neograničen broj vaučera
  •  Ulaznice za predstavu se mogu preuzeti svakim radnim danom uključujući i subotu u terminima od 9:00 do 11:30 sati i od 16:00 do 19:30 sati, na blagajni Narodnog pozorišta Sarajevo.
  • Rok iskoristivosti vaučera je isključivo na navedeni termin održavanja predstave
  • Vaučeri se ne mogu stornirati

Načini plaćanja

Dragi kupci, ponude možete kupiti MasterCard, Maestro i Visa karticom putem PikPay sigurnog plaćanja.

Sigurna online
autorizacija i plaćanje

Kao obavezna operska literatura, a pogotovo u teatrima njemačkog govornog područja, ističe se jedno posebno djelo komponovano od strane fenomena umjetničke muzike – Wolfganga Amadeusa Mozarta. „Čarobna frula“, opera namijenjena svim generacijama, naći će se ponovo na repertoaru Opere Narodnog pozorišta Sarajevo nakon skoro 60 godina.

Platite 8 KM za ulaznicu druge zone u Narodnom pozorištu Sarajevo i ne propustite pogledati operu u režiji Muhameda Hrustanovića!

Opis ponude

Mozart je bio revolucionar. U svoje opere vješto je šifrirao poruke i pouke koje su imale snagu da mijenjaju svijest gledalaca. Na prvi pogled opera zapostavlja žene, društvo ih izoluje od vodećih položaja, posmatra kao manje bitna bića. Međutim, pažljivo oko shvati da sve prepreke postavljene pred muškarca nije moguće savladati bez vodeće ruke žene! Da li je muški istovremeno i „jači“ spol? Ova opera briše sve konzervativne linije ražmišljanja, te pokazuje da u biti vlast bez žena nije moguća. Takođe, primjetna je kritika društva i društvenog poretka, te generalno kritika ljudske vrste koja često zaboravlja da je svaka individua prvenstveno „čovjek“ i u skladu sa time bi se trebali ophoditi jedni prema drugima. Uzajamno poštovanje, bez površinskih protokola i tradicija, je temelj suživota na planeti Zemlji. U „Čarobnoj fruli“ se brišu granice između dobrog i lošeg, svaki čovjek ima dva lica koja, ovisno o situaciji, dolaze na vidjelo. Ova opera je i ljubavna priča dvoje djece koji tokom dramske radnje „odrastaju“ i postaju zreli kako bi na kraju bili u mogućnosti isključivo u zajedništvu preuzeti moć nad dobrim, te vladati pravedno, vođeni ljubavlju.

Moj režijski jezik sveden je na prirodni i logični slijed događaja. Pokušavam otvoriti sva vrata i time ostaviti mogućnost publici da sama primijeti, procijeni i odvaga svaki pokret i gest, i tako na kraju stvori ličnu sliku o ovom djelu. Zajedno sa izuzetnim ansamblom, čiji je kvalitet, bez ikakvih dvojbi, u istom rangu sa ansamblima svjetskih opernih kuća, pokušavam vam prikazati „Čarobnu frulu“ u punom sjaju, upravo onako kako su je kompozitor Mozart i libretista Schikaneder zamislili, samo kroz praktičnu i minimalističku scenografiju, apstraktne kostime koji su izvan svih vremenskih granica, te radnju prilagođenu današnjim vizijama i pogledima na stvarnost.  Tokom dva i po sata, koliko traje opera, imat ćete priliku poslušati i pogledati bajku o muzici, bajku o dobrom i lošem i bajku o ljubavi. Priuštite sebi nezaboravnu noć uz „Čarobnu frulu“, u jednom od najljepših pozorišta na svijetu, slušajući i gledajući strastveni i visokokvalitetni ansambl Narodnog pozorišta Sarajevo. Dopustite da vas čarolija muzike odvede u daleki svijet bajke i uživajte u najljepšim melodijama koje su ikada komponovane.

Radujemo se vašem dolasku!

marketing
Array
(
    [site_language] => en
)

Narodno pozorište Sarajevo osnovano je 17. 11. 1919. godine, a svečani čin otvaranja, u novembru 1921. godine, pripao je Branislavu Nušiću, tadašnjem načelniku Umjetničkog odjeljenja Ministarstva prosvjete. Tri večeri zaredom izvođeni su muzičko-dramski programi i tako je ozvaničen početak rada kuće. U počecima svog postojanja Narodno pozorište Sarajevo je djelovalo, isključivo, kao dramski teatar. Od 1946. Narodno pozorište dobiva i muzičke segmente djelovanja, pa će tako bogatoj povijesti našeg teatra izuzetno pridonijeti Opera, odnosno Balet. Narodno pozorište Sarajevo je centralna teatarska kuća države BiH i ono je svojim umjetničkim rezultatima, radom generacija umjetnika, a posebno načinom organizacije (tri ansambla Opera, Drama i Balet), veoma važan element teatarskog i uopće duhovnog života u BiH. U toku svog preko 90 godina dugog djelovanja Narodno pozorište Sarajevo odigralo je ogroman broj dramskih, baletnih i opernih predstava po cijeloj Bosni i Hercegovini, ali i u inozemstvu.

Pregledajte i naše najpopularnije ponude...

Obavijesti

Želim da svaki dan u moj Inbox stigne,
samo za mene nova ponuda iz mog
grada.

Mi cijenimo povjerenje koje ste nam ukazali i imamo razumijevanje o osjetljivost ličnih podataka. Vašu e-mail adresu nećemo davati na uvid trećim licima.