Zatvori

Prodajna mjesta:

SCC - sprat -1
svaki dan od 10h - 22h
tel +387 33 943-150

BBI - sprat 0
od 09:00h - 17:00h
Subotom od 10h -14h
Nedjelja neradna
tel +387 33 951-559

Posjetite jedinstvenu pokrajinu Kapadokiju sa putničkom agencijom Nikal!

Kružno putovanje uz avio kartu i let iz Zagreba, 7 noćenja u hotelu 4* sa uključenim doručkom, večerom i taksama, za samo 683 KM!

Napomene

Uključeno u cijenu:
 • povratni let sa zrakoplovnim pristojbama Zagreb - Antalija
 • 7 noćenje u hotelima s 4 ili 5* u dvokrevetnoj sobi, sa doručkom i večerom (bogata ponuda švedskog stola)
 • Prijevozi prema programu u klimatiziranom i udobnom turističkom autobusu
 • Vodič grupe na hrvatskom jeziku
 • Osiguranje prema propisima
Cijena ne uključuje:
 • paket putnog osiguranja (preporučujemo)
 • dodatne usluge, obroke i fakultativne izlete
 • napojnice za lokalne vodiče i vozače
 • troškove osobne prirode (dodatni obroci, piće, telefon, izleti, razgledi...)
Obavezna doplata po osobi:
 • doplata za jednokrevetnu sobu od 899kn (ako osoba putuje sama)
Dokumenti potrebni za putovanje:
 • Za putovanje u Republiku Tursku hrvatskim državljanima potrebna je važeća putovnica koja mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od datuma ulaska u zemlju i viza. Prijava za E-vizu se može napraviti putem internetske stranice www.evisa.gov.tr uz plaćanje kreditnom/debitnom karticom. Cijena vize je 20 USD.
Fakultativni izleti:
 • Turska večer u Kapadokiji ili  Antaliji : 45,00 €
 • Tunelski akvaij  Antalija : 30,00 €
 • Olympos  s žičarom & Ulupinar 45,00 € 
 • Sema (ples derviša)  u Kapadokiji: 20 €
 • Dolina Ihlara  i podzemni grad Cardak  s ručkom: 55 €
 • Vožnja balonom: 150 €
 • Alanya  s  uključenim ručkom : 55 €
 • Hamam (Turska kupelj): 35,00 €
 • Termin putovanja: 04.05.2018.
 • Obavezno se javiti agenciji nakon kupovine vaučera i dostaviti kopiju pasoša na e-mail: info@nikal.hr
 • Jedna osoba može kupiti neograničen broj vaučera
 • Rok iskoristivosti vaučera je u navedenom terminu
 • Obavezno ponijeti isprintan vaučer na uvid
 • Vaučeri se ne mogu stornirati

Načini plaćanja

Dragi kupci, ponude možete kupiti MasterCard, Maestro i Visa karticom putem PikPay sigurnog plaćanja.

Sigurna online
autorizacija i plaćanje

Kapadokija je ime za čudesno područje koje se nalazi u trokutu između gradova Nevsehira, Nigdea i Aksarayja. Jedno je od najpopularnijih turističkih odredišta u Turskoj zbog svojih jedinstvenih geoloških, historijskih i kulturnih atrakcija. To je zemlja bajki, tajanstvena i očaravajuća. Ovdje možete uživati u nevjerojatnim prirodnim čudima, otkrivati tajnovite podzemne gradove, upoznati bogatu kulturu i historiju ili u zoru poletjeti balonom iznad bajkovitog krajolika. Iskoristite našu izvanrednu ponudu i pođite s nama u nezaboravnu pustolovinu!

- Kružno putovanje uz avio kartu i let iz Zagreba, 7 noćenja u hotelu 4* sa uključenim doručkom, večerom i taksama, za samo 683 KM!

Opis ponude

1.dan: LET ZA ANTALIJU
Let iz Zagreba za Antaliju. Na izlazu iz zračne luke Vaš vodič će Vam poželjeti dobrodošlicu. Slijedi transfer i smještaj u hotelu na području Antalije.
2.dan: ANTALIJA – KONYA – KAPADOKIJA
Vožnja prema Konyi, gradu koji je u ranom srednjem vijeku bio prijestolnica Turaka Seldžuka i njihovog sultanata. Razgledat ćete samostan Mevlana*, sjedište religioznog reda derviša (ulaznica i razgled uz stručno vodstvo u paketu Kultura i večere). Ovdje je umro i pokopan čuveni mistik i pjesnik Mevlana Celaleddin Rumi. Danas je samostan muzej i riznica muslimanske umjetnosti. Nakon toga nastavit ćete put prema Kapadokiji. Noćenje na području Kapadokije.
3.dan: GÖREME
U gradu Göreme* razgledat ćete podzemne jamske crkve ukrašene freskama, kulturni spomenik neprocjenjive vrijednosti pod zaštitom UNESCA (ulaznica i razgled uz stručno vodstvo u paketu Kultura i večere). Na ovom prostoru priroda se potpuno predala mašti; krajolik je ispunjen neobičnim vulkanskim stijenama čudesnih oblika, poroznima poput mravinjaka. Potom ćemo Vas provesti dolinom Simon ili prema lokalnoj predaji – Dolinom monaha ili Dolinom vilinskoga kamenja. Neobični kameni oblici koji sežu i do 10 metara u visinu stoje pojedinačno ili u grupama. Tako su jedinstveni da će vas ostaviti bez daha. Na Uchisarju, uživat ćete u nezaboravnom pogledu na ovaj čudesan krajolik. U poslijepodnevnim satima naučiti ćemo sve o izradi tepiha – cjelokupan proces od proizvodnje pamuka i svile do tkanja predivnih završnih proizvoda. Na kraju ćemo prošetati Avanosom, šarolikim mjestom poznatom po umijeću izrade keramike. Noćiti ćemo na području Kapadokije.
4.dan: MJESEČEVA POKRAJINA KAPADOKIJA
Pokrajina Kapadokija izgleda poput fantastičnog krajolika na Mjesecu, ukrašenog bizarnim kamenim oblicima s podzemnim crkvama i naseobinama. Tvorac ovako oblikovanog krajolika je vulkan, koji je svojim erupcijama izbacio velike količine materijala. Tijekom vremena, pod utjecajem prirodnih sila, neki su se slojevi materijala nakupili, dok su drugi jednostavno - isprani. Prvi stanovnici na ovom prostoru bili su izbjeglice u 7. st. Nakon njih ovamo dolaze redovnici koji su u mekim stijenama isklesali crkve, kapele i samostane.
5.dan: KAPADOKIJA ˗ANTALIJA
Napustit ćete Kapadokiju i krenuti u smjeru stanice za karavane Obruk Han* iz vremena Seldžuka (razgled uz stručno vodstvo u paketu Kultura i večere). Put se nastavlja kroz čudesno gorje Taurus sve do Antalije, gdje ćete boraviti posljednja tri dana putovanja.
6. dan: ANTALIJA ˗VODOPAD KARPUZKALDIRAN
Danas imate priliku uživati u jednom od najljepših gradova turske rivijere. Između ostalog vidjet ćete simbol grada, Yivli Minare džamiju, s izrezbarenim minaretom. Na trgu Kalekapisi nalazi se toranj sa satom uz zidine stare gradske tvrđave i romantičnog dijela starog grada uz luku. Tradiciju proizvodnje nakita i modnih proizvoda od kože prezentirat će Vam uz modnu reviju prilikom posjeta trgovini. Za kraj dana posjećujete čuveni vodopad Karpuzkaldiran.
7.dan: SLOBODNO ILI FAKULTATIVNI IZLET
Uživajte u ponudi svojeg hotela ili nam se pridružite na fakultativnom izletu.
8.dan: POVRATNI LET
Transfer do zračne luke i povratni let.

Mjesta koja ćete posjetiti:

Konya, taj bivši glavni grad seldžučkog carstva je danas sedmi najveći grad po veličini. Simbol grada je samostan Mevlana ujedno i muzej islamske umjetnosti i trezor turske umjetnosti i obrta.

Kapadokija je remek-djelo, rezultat stvaranja prirode i čovjeka. Jedan od najneobičnijih prirodnih krajolika na svijetu. Skriva podzemne naseobine i jamske crkve u kojima su generacije kršćana tražile utočište i koje su danas pod zaštitom UNESCA kao kulturno nasljeđe od neprocjenjive vrijednosti. Područje Kapadokije uključuje centre: Urgup, Goreme, Avanos, Üçhisar, Derinkuyu, Kaymaklı i Ihlara. Procjenjuje se da u stijenama ima 3000 crkava u ovoj regiji, od kojih sve nisu otvorene za javnost. U regiji postoje stotine podzemnih gradova. Najimpresivnijih su Kaymaklı, koji ima 8 razina, te Derinkuyu koji seže sve do 55 metara u dubinu. Područje Kapadokije je također poznato po svom tkanju tepiha, vinima i prepoznatljivoj crvenoj keramici Avanos područja.

Göreme, grad čini, zajedno sa kamenim spomenicima, središte nacionalnog parka Göreme te je dio UNESCO-ve Svjetske kulturne baštine. Ovaj krajolik karakteriziraju neobični oblici stupova,obeliska i tornjeva koje su oblikovali pepeo i lava prije 2000 godina pri prvoj vulkanskoj erupciji. Ti oblici dosežu visine i do 40 metara.

Antalija, nalazi u podnožju planine Taurus i jedan je od najljepših gradova turske rivijere Ono što najviše privlači iz godine u godinu nove posjetitelje ovog mjesta jesu čudesne plaže, prirodne ljepote i brojni kulturni spomenici :Stara gradska jezgra Kaleici i jedan od najsačuvanijih kulturnih ostavština Hadrianova vrata, izgrađena još 130 pr. Kr.). Centar starog grada je rimsko pristanište, sada preuređen u marinu, oko koje se nalaze uske popločene uličice prepune kafića, suvenirnica i manjih hotela u kućama iz otomanskih vremena. Svojim položajem na mediteranskom moru turističko je i kulturno središte regije.

marketing
Array
(
  [site_language] => en
)

-

Pregledajte i naše najpopularnije ponude...

Obavijesti

Želim da svaki dan u moj Inbox stigne,
samo za mene nova ponuda iz mog
grada.

Mi cijenimo povjerenje koje ste nam ukazali i imamo razumijevanje o osjetljivost ličnih podataka. Vašu e-mail adresu nećemo davati na uvid trećim licima.