Zatvori

Prodajna mjesta:

SCC - sprat -1
svaki dan od 10h - 22h
tel +387 33 943-150

BBI - sprat 0
od 09:00h - 17:00h
Subotom od 10h -14h
Nedjelja neradna
tel +387 33 951-559

Posjetite jedinstvenu pokrajinu Kapadokiju sa putničkom agencijom Relax tours: 14.10.- 21.10.2018.

Osam dana/ sedam noćenja uz uključen avio prijevoz i hotel 3* po cijeni od samo 999 KM po osobi!

Napomene

Aranžman uključuje:             
- Avio prevoz na relaciji   Sarajevo – Istanbul – Ankara / Istanbul – Sarajevo  (Turkish Airlines)                                                                                                           - Povratni transfer turističkim autobusom aerodrom –hotel – aerodrom
- Smještaj na bazi 7 polupansiona i u dvokrevetnoj sobi u hotelima 3* i 4*
- Prevoz turističkim autobusom prema programu (broj sjedišta ovisi o veličini grupe)
- Uključeni svi izleti iz programa (bez ulaznica)
- Po dolasku - vodič na bosanskom jeziku u toku cijelog putovanja
- Troškove organizacije putovanja

Aranžman ne uključuje:
- Aerodromske taxe cca  275 KM po osobi
- Obaveznu doplatu za ulaznice u objekte i znamenitosti prema programu: 50 €
- Ručkove; pića u toku obroka
- PZO i lične troškove putnika

Ostale napomene:
- Termin putovanja: 14.10.- 21.10.2018.
-
Po kupovini vaučera, potrebno se javiti u agenciju Relax tours putem
maila: relaxtours@relaxtours.com ili telefonom na 033 263 190
- Obavezno ponijeti isprintan vaučer na uvid
- Vaučeri se ne mogu stornirati
- Za putovanja važe opći uvjeti u skladu sa agencijom Relax tours, kako je navedeno na web stranici agencije

Načini plaćanja

Dragi kupci, ponude možete kupiti MasterCard, Maestro i Visa karticom putem PikPay sigurnog plaćanja.

Sigurna online
autorizacija i plaćanje

Kapadokija (Cappadocia) kakvu danas poznajemo rodila se prije nekoliko miliona godina, a nakon jedne od najvećih vulkanskih erupcija u historiji. Lava koja je potekla stotinama kilometara uokolo učinila je da su polja Kapadokije izuzetno plodna, a stijene koje ovdje pronalazimo izuzetno mekane. Od davnina su njeni stanovnici svoje kuće, štale, crkve i gradove dubili u ovim stijenama. Danas je ovo zabačeni ali zanimljivi dio Turske. Tradicionalan, reljefno zanimljiv i kulturološki jedinstven. Pravi biser za one koji tragaju za neotkrivenim! Očarani ćete biti kombinacijom destinacija koje smo pripremili za Vas u ovom itineteru…


Osam dana/ sedam noćenja uz uključen avio prijevoz i hotel 3* po cijeni od samo 999 KM po osobi!

Opis ponude

KRATAK PREGLED PUTOVANJA:

I DAN /SARAJEVO – ISTANBUL – ANKARA / 14.10.2018.

Sastanak na aerodromu 2:00 sata prije leta. Podjela dokumenata i prijava na let TK 1022 (Turkish Airlines). Polijetanje u 09:05 sati, slijetanje u Istanbul u 11:55 sati, po lokalnom vremenu. Sastanak s lokalnim vodičem i odlazak na domaći terminal, te nastavak leta na liniji TK 2154 u 14:00 sati za Ankaru. Dolazak u Ankaru u 15:15 sati, sastanak sa lokalnim vodičem na našem jeziku, transfer do hotela. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

II DAN / ANKARA – KAPADOKIJA / 15.10.2018.

Doručak, te odlazak na poludnevni obilazak Ankare: Državna koncertna dvorana; džamija Kocatepe u neoklasičnom otomanskom arhitektonskom stilu; Predsjednička palača; Atakule, toranj visok 125 m, s čijeg se vrha pruža pogled na cijeli grad; Ulus Meydani, spomenik Atatürku; Zgrada prve skupštine u kojoj je danas Muzej rata i neovisnosti; Julijanov stup; Rimske kupelji; Augustov hram, ostaci amfiteatra; Citadela s gradskim zidinama, Otomanskim tornjem i Aladinovom džamijom.. Nakon obilaska polazak za Kapadokiju. Smještaj u hotel, večera. Noćenje.

III DAN / KAPADOKIJA / 16.10.2018.

Doručak te odlazak na cjelodnevno razgledanje pokrajine Kapadokije gdje su snažne erupcije vulkana Erdžijasa prije 3 miliona godina formirale jedan od najljepših pejzaža na svijetu. Obilazak lokacije Goreme, cijeli grad je smješten u stijenama, nastao u vrijeme ranog kršćanstva, kada je ono bilo zabranjeno, a kršćani protjerani. Slijedi obilazak tipičnog grada ove pokrajine, Ugrupa i tvrđave Uchisar. Ukoliko bude dovoljno vremena posjetit ćemo manufakture onixa, keramike i tepiha. U večernjim satima predlažemo fakultativni odlazak na poznati folklorni show s “plesom derviša”. Povratak  u hotel, večera i noćenje.

IV DAN / KAPADOKIJA – KONJA (cca 240 km)  / 17.10.2018.

Nakon doručka slijedi vožnja prema Konyi. Na putu, posjeta jednom od najbolje sačuvanih Karavan-saraya - Sultanhan. Dolazak u Konyu, te posjeta muzeju Mevlana (tu je grobnica-mezar velikog pjesnika i filozofa Celadina Rumija Mevlana – osnivača derviškog reda koji je živio u 13.vijeku). Smještaj u hotel, večera i noćenje u Konyi.

V DAN / KONYA – PAMUKALE – HIERAPOLIS (cca 405 km) /  18.10.2018.

Nakon doručka polazimo prema Pamukalama - «pamučne tvrđave». Radi se o čudesnom platou boje bijelog pamuka koji su stvorile naslage vode rijeke, bogate oksidom i kalcijem, koja izvire na južnim padinama Caldaga. Pri razgledu, mogućnost ulaska u vodu koja je topla i ljekovita. Slijedi obilazak jednog od najpoznatijih antičkih nalazišta u Turskoj – Hierapolisa. U Hierapolisu se nalaze ostaci kupatila, hramova i drugih starogrčkih i starorimskih spomenika, te originalne ranokršćanske građevine, zbog čega je 1988. godine, zajedno sa platoima Pamukkale, upisan kao UNESCO-va svjetska baština. Večera i noćenje  u hotelu u Pamakkalama.    

VI DAN / PAMUKALE – EFES – KUŠADASI (cca 205 km) /  19.10.2018.


Nakon doručka, odlazak do antičke metropole - Efesa. Razgled ostataka velikog pozorišta, Odeona, biblioteke, rimskog kupatila, agore i ostataka jednog od sedam čuda starog vijeka - Artemidinog hrama. U nastavku, vožnja do kuće sv. Marije u kojoj je navodno provela zadnje godine života u tajnosti. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti.  Nastavak vožnje za Kušadasi. Po dolasku, smještaj u hotel. Večera i noćenje.

VI DAN / KUŠADASI – BURSA (cca 415 km) / 20.10.2018.

Doručak u hotelu. Vožnja prema Bursi, gradu koji zauzima posebno mjesto u srcu Turaka jer je jedno vrijeme bio prijestolnica velikog Osmanskog carstva. Pauza za odmor ili individualni ručak (nije uključenu cijenu). Po dolasku, kraća posjeta Ulu džamiji, Zelenoj džamiji i Zelenom turbetu. Smještaj u hotel, te večera i noćenje u Bursi.

VII DAN / BURSA – ISTANBUL (cca 100 km) /  21.10.2018.

Rani doručka,nakopn čega slijedi polazak prema Istanbulu na aerodrome. Transfer do aerodrome minimalno 2 sata prije leta. Prijava na let za Sarajevo i polijetanje u 12:15 sati, na liniji TK 1023. Slijetanje u Sarajevo predviđeno je u 13:05 sati.

marketing
Array
(
    [site_language] => en
)

Relax Tours je počeo sa radom u jednoj maloj poslovnici u Sarajevu sada već davne, 1988. godine. Bili smo prva privatna turistička agencija u Bosni i Hercegovini i pojavili smo se sa tada potpuno novim konceptom usluge: kompletan paket aranžman sa smještajem, avionskom kartom, transferima, itd – sa samo jednom rezervacijom. To je bio početak jedne nove ere, ere gdje su daleka putovanja postala pristupačna običnom covjeku. Danas nam je, kao najvećoj turističkoj agenciji u BiH, cilj da ponudimo i obezbijedimo najširi mogući spektar turističkih usluga za individualce, porodice, poslovne ljude i grupe (kako za „incoming“ tako i za „outgoing“ turizam) s povoljnim cijenama koje su pristupačne svim budžetima... Opremljeni smo i sposobni da klijenteli, čija su očekivanja sve profinjenija i zahtjevnija, pružimo nivo usluge koji očekuju i zaslužuju.

Pregledajte i naše najpopularnije ponude...

Obavijesti

Želim da svaki dan u moj Inbox stigne,
samo za mene nova ponuda iz mog
grada.

Mi cijenimo povjerenje koje ste nam ukazali i imamo razumijevanje o osjetljivost ličnih podataka. Vašu e-mail adresu nećemo davati na uvid trećim licima.