Zatvori

Prodajna mjesta:

SCC - sprat -1
svaki dan od 10h - 22h
tel +387 33 943-150

BBI - sprat 0
od 09:00h - 17:00h
Subotom od 10h -14h
Nedjelja neradna
tel +387 33 951-559

Posjetite veličanstveni RIM + mogući obilasci TIVOLIA I VATIKANA!

Pet dana nezaboravnog obilaska Rima za samo 199 KM po osobi!

Napomene

 • FIRST MINUTE CIJENA DO POPUNE SLOBODNIH MJESTA – 199 KM po osobi
 • REDOVNA CIJENA – 229 KM po osobi
 • Termini polazaka: 23.08., 13.09. i 18.10.2018.
 • U CIJENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO:
 • Prijevoz turističkim autobusom (visokopodni ili dvospratni) na navedenoj relaciji
 • Dva noćenja sa doručkom u hotelu kategorije 3* u Rimu (van centra)
 • Usluge profesionalnog turističkog vodiča
 • Troškovi organizovanja putovanja.
 • U CIJENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO:
 • Fakultativni izleti
 • Međunarodno zdravstveno putno osiguranje
 • Obaveznu komunalnu taksu 4 EUR po danu i osobi (plaća se na recepciji hotela)
 • Rok za prijavljivanje je najkasnije 15 dana prije polaska na putovanje ili do popune mjesta
 • Potrebno je najmanje 40 putnika za realizaciju ovog putovanja
 • Prije kupovine obavezna je provjera raspoloživosti i rezervacija na email citydealtravel@gmail.com ili na broj telefona +387 33 950 397 i +387 61 205 096
 • Kupljeni vaučeri se ne mogu stornirati.

Načini plaćanja

Dragi kupci, ponude možete kupiti MasterCard, Maestro i Visa karticom putem PikPay sigurnog plaćanja.

Sigurna online
autorizacija i plaćanje

Lacio sa glavnim gradom Rimom poznat je kao “srce Italije”. Oblast drevnog Lacijuma koja se poklapa sa današnjim Lacijom, bila je centar starorimske države i matično područje latinskog jezika. Glavni grad Italije „Vječni grad“ „Caput Mundi“, najmoćniji grad u istoriji civilizacije koji vijekovima ne gubi primat evropskog i svjetskog centra umjetnosti, kulture, religije, politike, bogatstva. Nalazi se u centralnom dijelu zapadne obale Apeninskog poluostrva na rijeci Tibar, prostire se na čuvenih sedam brežuljaka. Šira gradska zona Rima ima oko 3,8 miliona stanovnika. U Rimu se nalazi i jedinstvena nezavisna papska država Vatikan, što ga čini i jednim od najvećih svjetskih centara hodočašća. Arheološki ostaci velikog antičkog Rima svakako su prvi i najstariji razlog posjeta ovom gradu. Simboli antike uklopljeni su u urbani gradski ambijent – Koloseum, Panteon, Forum Romanum… Centar grada udaljen je svega 24 km od obale Tirenskog mora koje čitavoj oblasti daje predivnu, prijatnu i blagu klimu – još jedan od mnogih razloga da provjerite da li zaista svi putevi vode u Rim.


Pet dana nezaboravnog obilaska Rima za samo 199 KM po osobi!

Opis ponude

1. dan SARAJEVO – ZENICA – DOBOJ – BANJA LUKA – RIM
Polazak u 12.00h ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu (Zenica 13.15h, Doboj 14.45h, Banja Luka 17.00h). Vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju prema Rimu.
2. dan RIM
Dolazak u Rim u prijepodnevnim satima. Panoramsko razgledanje Rima autobusom – grada starog 28 vijekova: Termini, Koloseum, Trg Venecija sa Trajanovim forumom, Palata Venecija, ostrvo Tiberina, vatikanske zidine, bazilika Sv. Petra… Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za šetnju i individualne aktivnosti. Noćenje.
3. dan RIM – TIVOLI
Doručak. U prijepodnevnim satima pješačko razgledanje Rima: Termini, crkva Sv. Petra u lancima (statua Mikelanđelovog Mojsija), forum Romanum sa Koloseumom, Trg Venecija sa Trajanovim forumom, Palata Venecija, fontana Di Trevi, Španski trg… Nakon obilaska slobodno vrijeme za šetnju i individualne aktivnosti. U ranim poslijepodnevnim satima mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska boemske četvrti Trastevere, crkve Sv.Marije i prelijepe palate Korsini. Nakon pješačkog razgledanja, mogućnost organizovanja fakultativnog izleta do Tivolija – drevnog grada u blizini Rima. Obilazak Vile d’Este, koju je na ostacima vile cara Hadrijana, izgradio kardinal d’Este, kao svoj ljetnikovac gdje je preusmjerio tok vode i napravio bez postrojenja velebne fontane, vodoskoke i jezera. Nakon obilaska povratak u hotel. Noćenje.
4. dan RIM – VATIKAN
Doručak. Nakon doručka mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska Vatikana – jedne od najmanjih i najmoćnijih država: Vatikanskim muzejima i čuvenoj Sikstinskoj kapeli : Izgradnja danas najpoznatijeg svjetskog muzeja, započeta je u vrijeme Pape Julija II u XVI vijeku. Najpoznatiji dio je svakako, Sikstinska Kapela. Kapela je oslikana radovima Botičelija, Perudjina… Godine 1511. Mikelandjelo Buonaroti, oslikava tavanicu sa motivima iz Starog zavjeta i iznad oltara fresku Strašni Sud. Iz Kapele put vodi u unutrašnjost najveće crkve na svijetu, posvećene Sv. Petru, gdje se nalaze njegovi posmrtni ostaci. Unutar crkve se nalazi i čuvena Pijeta, djelo Mikelandjela. Posjeta se završava na grandioznom trgu ispred crkve, koji je osmislio i svojim skulpturama ukrasio, kontraverzni Bernini . U večernjim satima polazak za BiH. Noćna vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku prema BiH.
5. dan BANJA LUKA – DOBOJ – ZENICA – SARAJEVO
Dolazak na odredište u poslijepodnevnim satima. (Kraj usluga)
FAKULTATIVNI IZLETI
- Obilazak Rima u pratnji profesionalnog turističkog vodiča – 15 € / 10 € djeca
- Tivoli (sa ulaznicom) – 25 € odrasli / 15 € djeca
- Vatikan (sa ulaznicom) – 40 € odrasli / 35 € djeca (obavezna rezervacija i uplata u agenciji prilikom rezervacije aranžmana zbog ograničenog broja mjesta. Rezervacija uključuje ulaznicu, uslugu autorizovanog vodiča i slušalice). Dolazak do muzeja gradskim prijevozom u sopstvenoj organizaciji.
- Boemska četvrt Trastevere – 15 € odrasli / 10 € djeca

marketing
Array
(
  [site_language] => en
)

-

Pregledajte i naše najpopularnije ponude...

Obavijesti

Želim da svaki dan u moj Inbox stigne,
samo za mene nova ponuda iz mog
grada.

Mi cijenimo povjerenje koje ste nam ukazali i imamo razumijevanje o osjetljivost ličnih podataka. Vašu e-mail adresu nećemo davati na uvid trećim licima.