Zatvori

Prodajna mjesta:

SCC - sprat -1
svaki dan od 10h - 22h
tel +387 33 943-150

BBI - sprat 0
od 09:00h - 17:00h
Subotom od 10h -14h
Nedjelja neradna
tel +387 33 951-559

Povoljno otputujte u Livorno sa City Deal-om!

Platite samo 275 KM za 3 noćenja sa doručkom + prevoz i uživajte u Livornu

Napomene

 • Za realizaciju putovanaj potrebno 20 kupljenih vaučera
 • Termin polaska: 22.11. - 26.11.2018.
 • U cijenu aranžmana uključeno:
 • prijevoz autobusima visoke turističke klase
 • 3 noćenja s doručkom u hotelu 3* u ½ I 1/3 sobama u Montecatini Termama/ Pistoia
 • GRATIS obilazak Bologne
 • troškovi organizacije I pratioca putovanja
 • U cijenu aranžmana nije uključeno:
 • ulaznice u muzeje I druge turističke objekte
 • fakultativne izlete (Firenza 30 Eur, Livorno + Empoli+ Luca 35 Eur + Pisa 15 Eur ; PAKET IZLETA 70 Eur)
 • putno zdravstveno osiguranje (10 KM za osobe do 60 god
 • lokalna turistička taksa
 • provizija na kartično plaćanje
 • Agencija zadržava pravo promjene rasporeda fakultativnih izleta.
 • Nakon kupovine vaučera javiti se u agenciju ARD travel ili na broj telefona 033/533-662
 • Vaučeri se ne mogu stornirati
 • Obavezno ponijeti isprintan vaučer na uvid
 • Rok iskoristivosti vaučera je u navedenom terminu
 • Uslovi prodaje  LINK

Načini plaćanja

Dragi kupci, ponude možete kupiti MasterCard, Maestro i Visa karticom putem PikPay sigurnog plaćanja.

Sigurna online
autorizacija i plaćanje

Livorno je prekrasan i važan industrijski grad koji se nalazi na obali Mediterana u Toskani, Italija.

Iako je Livorno rođen kao malo ribarsko mjesto, ona je rasla iznimno pod zaštitom porodice Medici u renesansi od šesnaestog do osamnaestog vijeka, kojoj duguje dio njezina monumentalni set, pored reda i strukture grada, kao i njegove luka enklave, Danas postaje jedna od najvažnijih luka u Italiji.

Livorno posebno zadržava šarm tog drevnog doba u jednom od svojih najemblemičnijih četvrti, kao što je Venezia Novo, koji, kao i njegovo ime, podsjeća na taj veliki grad, formiraju se kanali poput ulica koje svakodnevno putuju mali brodovi i stvaraju Livornu, prekrasan grad kanala u Toskani.

Opis ponude

PROGRAM PUTOVANJA:

1.DAN (četvrtak, 22.11.2018.) - BIH 
Sastanak grupe u večernjim satima i polazak ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu. Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

2. DAN (petak, 23.11.2018.) BOLOGNA - MONTECATINI/PISTOIA
Dolazak u Bolognu u podnevnim satima, nekada slavnu pomorsku republiku i grad poznatom po remek-djelima srednjovjekovne arhitekture. GRATIS obilazak grada nauke i umjetnosti poznatog po najstarijem univerzitetu u Evropi, obilazak: Trg Mađore, trg i fontana Netuno, bazilika San Petronio, tornjevi Azineli... Kraće slobodno vrijeme. Nastavak putovanja prema Montecatini termama/Pistoia. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za upoznavanje malog ali šarmantnog gradića. Noćenje.

3. DAN (subota, 24.11.2018.) FIRENZA
Nakon doručka sastanak grupe i polazak za Firenzu - glavni grad Toskane, svjetsko središte kulture i umjetnosti, grad koji mnogi smatraju jednim od najljepših gradova na svijetu i koji je višestruko utjecao na razvoj europske kulture, umjetnosti, filozofije, mode, itd. Razgled grada uz pratnju vodiča: Palazzo Medici, Duomo e Battistero, Santissima Annunziata, Biblioteca Nazionale, Santa Croce, Casa di Dante... Slobodno vrijeme u Firenzi za shopping.. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti.

4. DAN (nedjelja, 25.11.2018.) - MONTECATINI - EMPOLI - LIVORNO - LUCA
Nakon doručka fakultativno cjelodnevni izlet Empoli+ Livorno + Luca. Vožnja prema Empoliu. Po dolasku obilazak centralnih znamenitosti Piazza Farinata degli Uberti, znana i kao Piazza dei Leoni ("Lavlji trg"), je samo srce Empolija na kojem se nalazi fontana Luigija Pampalonija iz 1827.. Tu se nalazi crkva Collegiata di Sant'Andrea, najpoznatija i najstarija građevina Empolija. Značajni su još Gibelinska palača (Palazzo Ghibellino); Pretorska palača (Palazzo Pretorio). Nastavak putovanja do Livorna, lučkog grada na obali Ligurskog mora. Slijedi obilazak glavnih znamenitosti grada: Katedrala San Francesco di Assisi - smještena je u samom centru starog grada, na Piazza Grande. Nju su izgradili od 1594.-1606. Bernardo Buontalenti i Alessandro Pieroni; Crkva San Giovanni Battista - iz 1624. od Gianfrancesa Cantagalline, podignuta na mjestu starije crkve iz XIII stoljeća; Crkva Santa Caterina - dominikanska crkva u gradskoj četvrti Venezia Nuova, osmerokutne osnove iz 1720; Utvrda - Fortezza Vecchia - gradina kod stare Medicejske luke (1521.-1534.) - U samom centru nalazi se utvrda Mastio di Matilde koja je podignuta još oko 1077. godine kao Cilindrična kula stražara za vrijeme Matilde di Canossa na ostacima zgrade iz rimskog doba. Slobodno vrijeme za samostalno razgledanje. Sastanak grupe i polazak prema gradu Luca. Slijedi obilazak, Lucce rodnog grada Giacoma Puccinija, grada poznatog po svojim netaknutim renesansnim zidinama, koji će Vas očarati svojom ljepotom. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

5. DAN (ponedjeljak, 26.11.2018.) - PISA – BIH
Doručak. Check out iz hotela. Fakultativno izlet u Pisu. Po dolasku obilazak u pratnji vodiča, šetnja do Campa dei Miracoli - „Polja čuda“, gdje se nalazi svjetski slavan Krivi toranj ali i katedrala, krstionica i groblje Camposanto na kojima su radili neki od najznačajnijih predrenesansnih i renesansnih majstora. Nastavak putovanja prema BiH. Dolazak na odredište u ranim jutarnjim satima iza ponoći.

marketing
Array
(
  [site_language] => en
)

Turistička agencija “ARD Travel” je privatna turistička agencija, u Sarajevu, kulturnom i administrativnom centru BiH. Bogatstvo kulturnog – historijskog naslijeđa, prirodne ljepote i atraktivni prostori, u čemu se posebno izdvajaju naše planine,jezera,prelijepa sela,naši mali gradovi sa velikom dušom,naše more , je i odredilo pravac naše poslovne politike i potrebe da i naše učešče u predstavljanju lijepe nam države doprinese što većoj posjeti turista. -Svoje poslovanje zasnivamo na ugledu kao strateškom kapitalu, ali i osmišljenoj viziji budućnosti kako bi na globalnom planu razvoja turističke ponude mogli na pravi način odgovoriti na sve veće izazove.

Pregledajte i naše najpopularnije ponude...

Obavijesti

Želim da svaki dan u moj Inbox stigne,
samo za mene nova ponuda iz mog
grada.

Mi cijenimo povjerenje koje ste nam ukazali i imamo razumijevanje o osjetljivost ličnih podataka. Vašu e-mail adresu nećemo davati na uvid trećim licima.