Zatvori

Prodajno mjesto:

SCC (etaža -1)
Radno vrijeme: svaki dan od 10:00h do 22:00h
Telefon: +387 33 943-150
E-mail: info@citydeal.ba

Predstava Divlje meso u Narodnom pozorištu Sarajevo! (18.12.)

Platite samo 5 KM ulaznice prve zone za odličnu predstavu redatelja Dine Mustafića sa povratkom na scenu Josipa Pejakovića!

Napomene

  • Ponuda uključuje ulaznicu prve zone za predstavu "Divlje meso"
  • Termin održavanja predstave je u utorak 18.12.2018. godine u 19:30 h
  • Jedna osoba može kupiti neograničen broj vaučera
  • Rok iskoristivosti vaučera je isključivo na navedeni termin održavanja predstave
  • Vaučeri se ne mogu stornirati
  • Ulaznice se preuzimaju na blagajni Narodnog pozorišta na dan predstave u terminima od 9h do 11:30h i od 16h do 19:30h

Načini plaćanja

Dragi kupci, ponude možete kupiti MasterCard, Maestro i Visa karticom putem PikPay sigurnog plaćanja.

Sigurna online
autorizacija i plaćanje

"Predstava DIVLJE MESO Narodnog Pozorišta iz Sarajeva, nagrađena je glavnom nagradom na netom završenom bh. godišnjem pozorišnom festivalu. Siguran sam da je ova, kao i glumačka i rediteljska nagrada Zijahu Sokoloviću i Dinu Mustafiću, pripala po pravoj zasluzi. Napravili su mudru, duboko doživljenu i iskrenu predstavu, koja mnogo znači za cijeli Balkan, ali i za svijet." - Goran Cvetković


Platite samo 5 KM ulaznice prve zone za odličnu predstavu redatelja Dine Mustafića sa povratkom na scenu Josipa Pejakovića!

Opis ponude

Drama Gorana Stefanovskog, priča o jednoj porodici koja je napadnuta spolja i iznutra, kojoj preti raspad, koji se i dogodi pod naletom stranog okupatora i nadirućeg fašizma, bila je neka vrsta prikazivanja žalosne balkanske i makedonske PROŠLOSTI. Ko bi tada rekao da će to postati naša budućnost. Danas, u režiji Dina Mustafića i u igri Narodnog Pozorišta iz Sarajeva – da BAŠ iz Sarajeva – naravno, ništa nije slučajno – gledali smo kako se raspadala naša zajednička kuća i kako smo bili nemoćni, zavedeni, ostrašćeni i kako smo zdušno pomagali da se ta kuća sruši. Tragična istorija bolnog raspada, koji je baš u Sarajevu najgroznije ostvaren, zatresla je sve naše nezarasle rane i otvorila nam oči pred užasom beznadja u kome smo se našli. 

Priča o porodici postala je priča o narodu i državi, o propasti koja nas prati, kroz koju srljamo, eto, baš možda nekako i od vremena nastanka ove bolne drame, pune strasti i istine, poezije i žalosti, fantastike i realnosti, davnih rituala i novih običaja. Reditelj Dino Mustafić znalački je pročitao ovaj tekst i dao mu sve potrebne dimenzije savremene scenske igre. Ima tu elelmenata postdramskog izraza, elelmenata poetske, razigrane groteske, minuciozne brze modernosti, lakoće mizanscenskih rešenja, jednostavne upotrebljivosti rekvizite...

marketing
Array
(
    [site_language] => en
)

Narodno pozorište Sarajevo osnovano je 17. 11. 1919. godine, a svečani čin otvaranja, u novembru 1921. godine, pripao je Branislavu Nušiću, tadašnjem načelniku Umjetničkog odjeljenja Ministarstva prosvjete. Tri večeri zaredom izvođeni su muzičko-dramski programi i tako je ozvaničen početak rada kuće. U počecima svog postojanja Narodno pozorište Sarajevo je djelovalo, isključivo, kao dramski teatar. Od 1946. Narodno pozorište dobiva i muzičke segmente djelovanja, pa će tako bogatoj povijesti našeg teatra izuzetno pridonijeti Opera, odnosno Balet. Narodno pozorište Sarajevo je centralna teatarska kuća države BiH i ono je svojim umjetničkim rezultatima, radom generacija umjetnika, a posebno načinom organizacije (tri ansambla Opera, Drama i Balet), veoma važan element teatarskog i uopće duhovnog života u BiH. U toku svog preko 90 godina dugog djelovanja Narodno pozorište Sarajevo odigralo je ogroman broj dramskih, baletnih i opernih predstava po cijeloj Bosni i Hercegovini, ali i u inozemstvu.

Pregledajte i naše najpopularnije ponude...

Obavijesti

Želim da svaki dan u moj Inbox stigne,
samo za mene nova ponuda iz mog
grada.

Mi cijenimo povjerenje koje ste nam ukazali i imamo razumijevanje o osjetljivost ličnih podataka. Vašu e-mail adresu nećemo davati na uvid trećim licima.