Zatvori

Prodajno mjesto:

SCC (etaža -1)
Radno vrijeme: svaki dan od 10:00h do 22:00h
Telefon: +387 33 943-150
E-mail: info@citydeal.ba

Predstava "Majka ili sve lutke idu u raj" na sceni SARTR-a (23.11. u 20:00h)!

Umjesto 10 KM, platite samo 5 KM za kartu i uživajte u predstavi u SARTR-u!

Napomene

 • Ponuda uključuje:
 • Ulaznicu za predstavu "Majka ili sve lutke idu u raj"
 • Termin prikazivanja predstave je 23.11.2018. u 20:00 h 
 • Rok iskoristivosti vaučera je isključivo na navedeni dan prikazivanja predstave 
 • Jedna osoba može kupiti neograničen broj vaučera 
 • Karte je potrebno preuzeti najkasnije pola sata prije početka predstave u SARTR-u 
 • Kontakt telefon je 033 664 070. 
 • Blagajna radi svakim radnim danom od 10:00 do 16.00 h, a na dan predstave od 18.00h do 20.00h.
 • Vaučeri se ne mogu stornirati

Načini plaćanja

Dragi kupci, ponude možete kupiti MasterCard, Maestro i Visa karticom putem PikPay sigurnog plaćanja.

Sigurna online
autorizacija i plaćanje

Predstava „Majka ili sve lutke idu u raj“ autorice Nedžme Čizmo, a u režiji Dubravke Zrnčić Kulenović je realizovana u koprodukciji Sarajevskog ratnog teatra SARTR i Studija lutkarstva Sarajevo.
U predstavi učestvuju Andrea Aković, Aneta Grabovac, Jasminka Požek-Božuta i Kaća Hadžifejzović.


Dramaturgiju potpisuje Nedžma Čizmo, a scenski pokret Branko Banković. Likovno rješenje scene, kostima, lutaka i izradu lutaka radila je Adisa Vatreš Selimović, uz pomoć asistentice Melise Musić Ajkunić na izradi scene i kostima i Naide Đekić na izradi maske. Muziku za predstavu potpisuje Kaća Hadžifejzović.

Umjesto 10 KM, platite samo 5 KM za kartu i uživajte u predstavi u SARTR-u!

Opis ponude

„Uvijek društveno angažiran, spreman na istraživački postupak tokom rada na predstavi i otvoren prema stvaralaštvu mladih umjetnika, SARTR se profilirao u takav teatar koji se suprotstavlja stereotipima i igranju „na sigurnu kartu“. S toga, opredjeljenje da se postavi dramski tekst „Majka ili sve lutke idu u raj“, mlade autorice Nedžme Čizmo, apsolventice na Odsjeku dramaturgije na Akademiji scenskih umjetnosti, umjetnička je provokacija teatru, glumcima i autorima i, nadamo se, publici.
Tematski, tekst nas vodi u otkrivanje odnosa unutar jedne porodice i ukazuje na Munchausenov sindrom, često prisutan, ali teško dijagnosticiran, sa snažnim emotivnim poremećajem. Osoba sa ovim sindromom izaziva ili glumi fizičke i psihičke tegobe zbog izazivanja pažnje, priznanja i sućuti bilo u porodici ili u društvu.
Koristeći se karakteristikama ovog oboljenja, autorica gradi svoje likove i prati sudbinu dvije sestre, sada već tridesetogodišnjakinje, koje, zbog majčinog zlostavljanja i izolacije iz društva, žive gradeći svoj svijet od lutaka.“ – Dubravka Zrnčić-Kulenović, rediteljica.


marketing
Array
(
  [site_language] => en
)

Sarajevski ratni teatar SARTR utemeljen je 17. maja 1992. godine na inicijativu reditelja Dubravka Bibanovića i Gradimira Gojera, ing. Đorđa Mačkića i pisca Safeta Plakala, a okupio je glumce i ine saradnike iz tri profesionalna sarajevska teatra koja su, zbog agresije na Bosnu i Hercegovinu, morala obustaviti svoj rad. U augustu 1992. SARTR je konstituiran kao vojna jedinica pri Regionalnom štabu Oružanih snaga BiH Sarajevo, a 12. januara 1993. godine Odlukom Ratnog Predsjedništva Skupštine grada Sarajeva kao javna ustanova iz oblasti kulture od posebnog interesa za odbranu grada. Tim Sarajevskog ratnog teatra čine 27 uposlenika/uposlenica na upravnim, administrativnim, tehničkim i umjetničkim poslovima, te ansambl od 11 glumica i glumaca

Pregledajte i naše najpopularnije ponude...

Obavijesti

Želim da svaki dan u moj Inbox stigne,
samo za mene nova ponuda iz mog
grada.

Mi cijenimo povjerenje koje ste nam ukazali i imamo razumijevanje o osjetljivost ličnih podataka. Vašu e-mail adresu nećemo davati na uvid trećim licima.