Zatvori

Predstava Radnja na uglu po super cijeni (23.01.) u Kamernom teatru 55

Nasmijte se uz romantičnu komediju Radnja na uglu za samo 7 KM

Napomene

  • Ponuda uključuje ulaznicu za predstavu Radnja na uglu
  • Jedna osoba može kupiti neograničen broj vaučera. 
  • Iskoristivost vaučera je u terminu održavanja predstave 23.01.2017. godine u 20:00 h
  • Više informacija, kao i obavezna rezervacija na broj telefona: 033 550 475.
  • Vaučeri se ne mogu stornirati

Načini plaćanja

Dragi kupci, ponude možete kupiti MasterCard, Maestro i Visa karticom putem PikPay sigurnog plaćanja.

Sigurna online
autorizacija i plaćanje

Već odavno ste se zasitili filmskih ostvarenja koja oslikavaju sve što je negativno i loše oko nas. Poželjeli ste pogledati dobru predstavu koju će oslikati realnost, nasmijati Vas ali i razniježiti emocijama sadržanim tokom cijele predstave. 

- Platite 7 KM kartu za romantičnu komediju „Radnja na uglu“ 

Ova predstava Vam dočarava prelijepu i ljupku sliku istočne Evrope prije Drugog svjetskog rata. Prikazuje vrijeme kad su ljudi imali manire, poštovali sebe i druge, poštovali jezike kojima su govorili, kako svoj tako i jezike drugih. Ideja, narod, nacija, grupa tada je značila nešto. 

Nakon 1945. godine društvene, etičke i umjetničke karakteristike čovjeka su se promijenile i pojavila se politika i cinizam. Ono što je autor želio pokazati ovom predstavom jeste da, ako je svijet prije opstao, to je moguće i sada, ali samo ako se fokusiramo na nekoliko pravila, principa, kao što je poštovanje drugih i različitih, solidarnost, briga prema jezicima. Ustvari mislim da ova predstava pokazuje šta Bosanci trebaju sada, to je mirna i duhovita priča, s lijepim emocijama i nježnim osjećajima. To će dati nadu ljudima u ovim vremenima podjele. 

Režija: Francois Lunel Igraju: Muhamed Hadžović, Dragan Jovičić, Amar Selimović, Senad Alihodžić, Boris Ler, Vanesa Glođo, Aida Bukva, Rade Čolović, Ravijojla Jovančić-Lešić, Nedim Džinović.

Opis ponude

Koprodukcija Sarajevska zima
59 godina Kamernog teatra 55

KAMERNI TEATAR 55 iz Sarajeva počeo je sa radom 7. marta 1955.godine. Iako historija ove kuće nije izrazito duga, ”ona je nesumnjivo bogatija, atraktivnija i značajnija od decenija i decenija nečijeg rutinerstva, hladnog šematizma i bezbrižnog tavorenja”, kako je to primjetio jedan ugledni kritičar. 

U stalnom kritičkom preispitivanju i u žaru traganja za drukčijim, neposrednijim i otvorenijim scenskim izrazom, događala su se i lutanja, koja također nisu bila beskorisna i nakon kojih se KAMERNI TEATAR 55, ponovo vraćao sebi, još maštovitiji i bolji, ne iznevjeravajući onaj profil kojeg je već u startu definirao njegov osnivač Jurislav Korenić (1914-1974) a koji je, na tragu novih teatarskih stremljenja u tadašnjoj Evropi, bio novost na prostorima bivše Jugoslavije i primjer kojeg su slijedili brojni teatri širom bivše države.

marketing

KAMERNI TEATAR 55 iz Sarajeva počeo je sa radom 7. marta 1955. godine. Iako historija ove kuće nije izrazito duga, ”ona je nesumnjivo bogatija, atraktivnija i značajnija od decenija i decenija nečijeg rutinerstva, hladnog šematizma i bezbrižnog tavorenja”, kako je to primjetio jedan ugledni kritičar. KAMERNI TEATAR 55 je imao presudan uticaj na čitave generacije dramskih umjetnika koji su “pozornicu ring”, okruženu gledalištem, umjesto frontalnog tipa scene, sa nepremostivom “rampom”, prepoznali kao priliku za intimniju, prirodniju i iskreniju glumačku igru, i etabliranje Glumca kao presudnog činioca u pozorištu budući da je na maloj sceni mogao neposrednije i prirodnije djelovati na publiku i odupirati se patetici, klišeima i rđavim intonacijama.

Pregledajte i naše najpopularnije ponude...

Obavijesti

Želim da svaki dan u moj Inbox stigne,
samo za mene nova ponuda iz mog
grada.

Mi cijenimo povjerenje koje ste nam ukazali i imamo razumijevanje o osjetljivost ličnih podataka. Vašu e-mail adresu nećemo davati na uvid trećim licima.