Zatvori

Prodajno mjesto:

SCC (etaža -1)
Radno vrijeme: svaki dan od 10:00h do 22:00h
Telefon: +387 33 943-150
E-mail: info@citydeal.ba

Priuštite sebi nezaboravan odmor i pustite da Vas Turska oduševi!

7 noćenja sa doručkom u hotelu sa 4* i 5*, avio prevoz, pratioc grupe od Antalije do Istanbula i sve za 956 KM!

Napomene

 • Termin putovanja: 18.04.2019.
 • Cijena uključuje:
 • Povratni let u ekonomskoj klasi na liniji Ljubljana-Istanbul i u povratku Antalija- Ljubljana preko     Istanbula - s uključenim taxama - avioprijevoznik Turkish Airlines
 • Asistenciju u zračnoj luci Ljubljana/Antalija
 • 7x noćenje u hotelima s 4 ili 5* u dvokrevetnoj sobi
 • 7x doručak iz bogate ponude švedskog stola
 • Prijevozi prema programu u klimatiziranom i udobnom turističkom autobusu
 • Pratioc grupe na hrvatskom ili slovenskom jeziku
 • Osiguranje prema propisima
 •  Cijena ne uključuje:
 • ulaznice i stručno vođenje za objekte koji se posjećuju tokom razgledanja,
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode  (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu (obavezno ako osoba putuje sama) - 119 €
 • napojnice
 • putno osiguranje
 • Go Opti dijeljeni transfer ili parking u Ljubljani
 • Dodatne usluge uplaćuju se u agenciji: Paket Kultura i večere: 7 x večera i ulaznice s stručnim vođenjem: Plava džamija i Aja Sofija, Koza Han, Pergamon, Efez i Hierpolis: 129€
 • Obavezno se javiti agenciji nakon kupovine vaučera i dostaviti kopiju pasoša na e-mail: info@nikal.hr
 • Jedna osoba može kupiti neograničen broj vaučera
 • Rok iskoristivosti vaučera je u navedenom terminu
 • Obavezno ponijeti isprintan vaučer na uvid
 • Vaučeri se ne mogu stornirati
 • Uslovi prodaje  LINK
 • Organizator putovanja je odgovoran za program putovanja.

Načini plaćanja

Dragi kupci, ponude možete kupiti MasterCard, Maestro i Visa karticom putem PikPay sigurnog plaćanja.

Sigurna online
autorizacija i plaćanje

Turska svojim gostima nudi mnogo više od sunca, plaže i mora. Ondje se nalaze zapanjujuće prirodne ljepote, kulturne i istorijske znamenitosti, zanimljiva mjesta i impresivne građevine. Doživite uzbudljiva putovanja, mješavinu 1001 noći i savremenosti.

Ljubaznost i gostoprimstvo su veoma važni u Turskoj, stoga su cijene, sa svim pogodnostima i vrlo dobro opremljenim hotelima, pristupačne i povoljne za ugodan odmor. Uvjerite se sami u čaroliju ovog turističkog odredišta - Turske!

Opis ponude

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan: dolazak u Istanbul
Sastanak putnika na aerodromu Ljubljana 2 sata prije leta. Let u prijepodnevnim satima. Dolazak u zračnu luku Istanbul u ranim poslijepodnevnim satima gdje će Vas dočekati naš pratitelj putovanja. Slijedi transfer do hotela na području Istanbula. Smještaj u sobe i noćenje.

2. dan: Istanbul – čarobna metropola 
Nakon doručka odlazak do nekadašnjeg hipodroma, izvornog okupljališta stanovnika, gdje ćete vidjeti tri monumentalna spomenika kasne Antike. Nakon toga posjetit ćete Plavu džamiju (sadržano u paketu Kultura i večere), jedinu na svijetu sa šest minareta. Izgradnja ove džamije počela je 1609. i završena je 1616. godine. Nakon toga očekuje Vas najvažnije remek-djelo bizantske umjetnosti - Aja Sofija (sadržano u paketu Kultura i večere). Prvotno je to bila kršćanska crkva koja je potom pretvorena u džamiju, a danas je ona poznati muzej koji je proglašen osmim svjetskim čudom. Za kraj dana uživat ćete u orijentalnim mirisima i bojama u šetnji egipatskim bazarom, poznatijim kao začinski bazar, koji se nalazi u sjevernijem dijelu grada. Noćenje na području Istanbula.

3. dan: Istanbul - fascinantna plovidba po Bosporu – Bursa
Nakon doručka očekuje Vas fascinantna vožnja brodom po Bosporu (fakultativno uz doplatu). Na ovoj vožnji između dvije obale koje dijele Europu i Aziju doživjet ćete sklad suživota sadašnjosti i prošlosti, sjaja i jednostavne ljepote. Nakon toga odvest ćemo se u Bursu, antičku Prusu, od 1335. godine prvi glavni grad osmanskih sultana. Bogat grad, danas glavni grad provincije smješten u plodnoj dolini, okružen je visokim brdima. Pun je krivudavih ulica, slikovitih starih kuća, impozantnih džamija i gusto nastanjenih ulica bazara koje mirišu na sve miomirise Orijenta. Mostovi preko dubokih klanaca usred grada, romantična stara groblja pokraj raskošno smještenih modernih bulevara i poznati termalni izvori – to je Bursa. Vidjet ćete Ulu džamiju i Koza Han, nekadašnji bazar svile (sadržano u paketu Kultura i večere). Noćenje na području Burse.

4. dan: Pergamon – Kušadasi
Doručak u hotelu. Danas slijedi vožnja duž obale prema Pergamonu. Tamo ćete, između ostalog, vidjeti Akropolu i najstrmiji amfteatar antike (sadržano u paketu Kultura i večere), kao i temelje oltara posvećenog Zeusu. Vidjet ćete i temelje grada, hram i ostatke nekadašnje svjetski poznate knjižnice koja je, uz onu u Aleksandriji, bila najveća knjižnica ondašnjeg doba. Osim toga, ovdje je izumljen pergament! Nakon toga vozimo se dalje prema Kusadasiju preko Izmira. Noćenje na području Kusadasija.

5. dan: Efez – Pamukkale
Današnji izlet vodi Vas u Efez (sadržano u paketu Kultura i večere) koji je poznat kao jedan od najvećih i najočuvanijih antičkih gradova na svijetu. Artemidin hram iz helenističkog doba ubraja se u sedam svjetskih čuda. Pod vladavinom cara Augusta grad je bio najvažnija trgovačka metropola Male Azije. Nastavljamo dalje kroz plodnu dolinu velikog Meandra u unutrašnjost prema Pamukkalama, prirodnom fenomenu (nazvan i Pamučna palača) na listi UNESCO-ove kulturne baštine, koja se prostire na brežuljku od vapnenačkih terasastih padina. Nakon dolaska imat ćete priliku za termalnu kupku u Vašem termalnom hotelu. Noćenje na području Pamukkala.

6. dan: Hierapolis – Antalija
Danas posjećujete ostatke raskošnoga grada Hierapolisa (sadržano u paketu Kultura i večere), koji je svoj procvat doživio u rimsko doba, a proteže se iznad vapnenačkih terasastih padina. Slijedi nastavak vožnje preko predivnog krajolika Taurskog gorja natrag prema Antaliji, a na putu posjet predionici tepiha gdje ćete se upoznati s cjelokupnim procesom izrade tepiha (od dobivanja materijala; svile, pamuka i vune sve do gotovog vezenog proizvoda). Dva noćenja na području Antalije.

7. dan: ANTALIJA - vodopad Karpuzkaldiran
Danas posjećujete Antaliju, jedan od najljepših gradova turske rivijere. Zaštićena veličanstvenom planinskom kulisom Taurusa, ovdje uspijeva bogata vegetacija. Vidjet ćete najvažnije znamenitosti grada. Posjetit ćemo i radionice te upoznati dvije važne turske djelatnosti: proizvodnju kože i proizvoda od zlata. Iskoristite brojne mogućnosti za povoljnu kupovinu, posebno tradicionalnih turskih proizvoda: nakita i kožnih proizvoda. Za kraj dana posjećujete poznati vodopad Karpuzkaldiran.

8.dan: Povratak kući
Doručak. Sukladno vremenu leta transfer do aerodroma u Antaliji. U ranim poslijepodnevnim satima slijedi let za Ljubljanu preko Istanbula. Dolazak u Ljubljanu u kasnim poslijepodnevnim satima.

marketing
Array
(
  [site_language] => en
)

-

Pregledajte i naše najpopularnije ponude...

Obavijesti

Želim da svaki dan u moj Inbox stigne,
samo za mene nova ponuda iz mog
grada.

Mi cijenimo povjerenje koje ste nam ukazali i imamo razumijevanje o osjetljivost ličnih podataka. Vašu e-mail adresu nećemo davati na uvid trećim licima.