Zatvori

Prodajna mjesta:

SCC - sprat -1
svaki dan od 10h - 22h
tel +387 33 943-150

BBI - sprat 0
od 09:00h - 17:00h
Subotom od 10h -14h
Nedjelja neradna
tel +387 33 951-559

Provjerite reproduktivni status koji će pokazati plodnost i nivo najvažnijih hormona!

Platite samo 89 KM za analizu ŠEST REPRODUKTIVNIH HORMONA, u labaratoriji IN LAB!

Napomene

Ponuda obuhvata analizu: 6 REPRODUKTIVNIH HORMONA: LH, FSH, Prolaktin, Progesteron, Estradiol, Testosteron!

- Rok iskoristivosti vaučera je do 01.09.2017. godine
- Jedna osoba može kupiti neograničen broj vaučera
- Rezervacija nije obavezna
- Radno vrijeme od 08:00 - 11:00h
- Labaratorija IN LAB se nalazi u Istočnom Sarajevu, Spasodavska 30
- Vaučeri se ne mogu stornirati
- Vaučer se smatra iskorištenim ukoliko kupac izvrši rezervaciju i ne pojavi se u dogovreno vrijeme, ili uopšte ne izvrši rezervaciju

Načini plaćanja

Dragi kupci, ponude možete kupiti MasterCard, Maestro i Visa karticom putem PikPay sigurnog plaćanja.

Sigurna online
autorizacija i plaćanje

Hormonski poremećaj može biti razlog za neplodnost i kod žena i kod muškaraca. Uradite na vrijeme analizu, kako bi Vaš ljekar odredio da li je potrebna hormonska terapija.

Platite samo 89 KM za analizu ŠEST REPRODUKTIVNIH HORMONA, u labaratoriji IN LAB!

Opis ponude

Luteinizirajući hormon (LH) izaziva ovulaciju, tj. oslobađanje zrele jajne ćelije. Njegova vrijednost je najviša u sredini ciklusa. Ako je povišen, a FSH u granicama normalnih vrijednosti, najvjerojatnije postoji sindrom policističnih jajnika. Istovremeno povišeni LH i FSH upućuju na iscrpljenje jajnika.
Folikulostimulirajući hormon (FSH) djeluje na jajnike i dovodi do sazrevanja jajne želije. U prvoj fazi ciklusa njegova vrijednost postepeno raste, kulminaciju dostiže u periodu ovulacije nakon čega naglo pada.

Estradiol  je glavni ženski seksualni hormon i određuje sekundarne polne karakteristike, dok testosteron ima istu tu funkciju kod muškaraca. Žene imaju manji nivo testosterona, kao i muškarci estradiola. Niske vrijednosti uz povišen FSH dodatno potvrđuju dijagnozu iscrpljenja jajnika.
Progesteron nastaje u žutom tijelu, na mjestu prsnutog folikula iz kojeg se oslobađa jajna ćelija i ima ulogu da pripremi sluzokožu materice za prihvatanje embriona poslije oplodnje, da stvori uslove za njegovu implantaciju i obezbjedi nesmetani razvoj. Najznačajnija je njegova vrijednost u drugoj fazi ciklusa, jer u periodu ovulacije ima najvišu vrijednost.

Prolaktin, hormon stresa, ima najveću vrijednost u trudnoći, a uloga mu je da pripremi mliječne žlijezde za laktaciju. Njegove vrijednosti variraju tokom dana, ali i ciklusa. Stalno povišene vrijednosti ovog hormona mogu spriječiti trudnoću. Davanje uzorka za ovu analizu najbolje bi bilo da bude bar dva sata poslije buđenja.

marketing
Array
(
    [site_language] => en
)

-

Pregledajte i naše najpopularnije ponude...

Obavijesti

Želim da svaki dan u moj Inbox stigne,
samo za mene nova ponuda iz mog
grada.

Mi cijenimo povjerenje koje ste nam ukazali i imamo razumijevanje o osjetljivost ličnih podataka. Vašu e-mail adresu nećemo davati na uvid trećim licima.