Zatvori

Prodajna mjesta:

SCC - sprat -1
svaki dan od 10h - 22h
tel +387 33 943-150

BBI - sprat 0
od 09:00h - 17:00h
Subotom od 10h -14h
Nedjelja neradna
tel +387 33 951-559

Prvi maj provedite u zlatnom Pragu i fascinantnom Beču sa agencijom Centrotours!

Tri noćenja sa doručkom i prevozom modernim autobusom po cijeni od 330 KM!

Napomene

ZA REALIZACIJU POTREBNO 20 KUPLJENIH VAUČERA

U cijenu je uključeno:
 • Prijevoz modernim Centrotransovim autobusom na relaciji Sarajevo-Prag-Sarajevo
 • 3 noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu 3 * Hotel Fortuna City u Pragu (ili sličnom),
 • Usluge stručnog vodiča tokom putovanja i boravka u Češkoj i Austriji i kompletna organizacija putovanja.
 • Termin putovanja: 27.04.2018. - 02.05.2018.
U cijenu nije uključeno:
 • Fakultativni izleti (Prag 15,00 EUR, krstarenje Vltavom + večera na brodu 25,00 EUR, krstarenje Vltavom  bez obroka 15,00 EUR, večera u pivnici 20,00-25,00 EUR, Kutná Hora 25,00 EUR, Dresden 25,00 EUR, obavezno razgledanje Beča 20,00 KM)
 • PZ osiguranje 12,00 KM,
 • Doplata za dodatno sjedište u autobusu 100,00 KM
 • Doplata za svako posebno traženo sjedište u autobusu 50,00 KM/sjedište
 • Doplata za jednokrevetnu sobu 135,00 KM.
 • Popusti:  Dijete do 12 godina u pratnji dvoje odraslih 50,00 KM.
 • Putnici na ovom putovanju obavezni su imati biometrijski pasoš sa datumom važenja minimum 3 mjeseca od planiranog dana povratka sa putovanja
 • Sa uplatom akontacije putnik prihvata Opće uslove putovanja Centrotoursa
 • Agencija zadržava pravo promjene rasporeda fakultativnih posjeta usljed nepredviđenih okolnosti
 • Vaučeri se ne mogu stornirati
 • Obavezno ponijeti isprintan vaučer na uvid
 • Rok iskoristivosti vaučera je u navedenom terminu

Načini plaćanja

Dragi kupci, ponude možete kupiti MasterCard, Maestro i Visa karticom putem PikPay sigurnog plaćanja.

Sigurna online
autorizacija i plaćanje

Još od srednjeg vijeka, Prag se smatra jednim od najljepših evropskih gradova. Često ga nazivaju „zlatnim
gradom“ zbog bogate historije i laskave titule stjecišta kulturne elite. U njemu su živjeli i radili Mozart, Beethoven, Kafka... koji su, očarani njegovom ljepotom, lako nalazili inspiraciju za svoja remek djela. Danas je Prag evropska metropola, grad pun života, pun mogućnosti za kvalitetan provod, od velikih diskoteka i tržnih centara do bezbroj pivnica i restorana u kojima se služi nadaleko čuveno češko pivo.
U Prag se ne ide jednom - u Prag se ide uvijek!

- Tri noćenja sa doručkom i prevozom modernim autobusom po cijeni od 330 KM!

Opis ponude

1.    DAN, 27.04.2018. (PETAK), SARAJEVO – BANJA LUKA – PRAG
Okupljanje putnika na peronima autobuske stanice Sarajevo. Polazak autobusa u 17.30h. Vožnja modernim Centrotransovim autobusom na relaciji Sarajevo-Zenica (19.00h)-Doboj (20.30)-Banja Luka (22.30). Nastavak vožnje preko Hrvatske, Slovenije, Austrije... Noćna vožnja.

2.    DAN, 28.04.2018. (SUBOTA), PRAG
Dolazak u Prag u ranim poslijepodnevnim satima. Smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora slijedi fakultativni obilazak grada sa vodičem: Praški dvorac na Hradčanima iz X vijeka (najveći dvorac u Češkoj, mjesto gdje su češki kraljevi, rimski imperatori i predsjednici imali svoje urede, danas sjedište predsjednika Republike Češke), katedrala sv. Vida, bazilika sv. Georgija, Zlatna ulica koja je sačuvala izgled iz XVI vijeka (uz doplatu)... Muzej Franca Kafke.. Nastavak razgledanja Malostranske namjesti, prelazak preko najstarijeg mosta u gradu (Karlov most), zatim odlazak na Starogradski trg (najdinamičnije mjesto u gradu gdje se nalazi i spomenik Janu Husu, stara gradska vijećnica sa svjetski poznatim astronomskim satom Orloj). Slobodno vrijeme. U dogovoreno vrijeme povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN, 29.04.2018. (NEDJELJA), PRAG – KUTNA HORA – PRAG  
Doručak. Fakultativni izlet u Kutná Horu. Kutná Hora je stari češki grad i povijesni centar grada, uključujući i gotsku crkvu Svete Barbare, zaštitnice rudara, nalazi se na popisu UNESCO-ve Svjetske baštine. Grad je poznat po rudnicima srebra, čak se i Praški groš srebrnjak kovao ovdje, a sve do 16 vijeka ovaj grad se nadmetao sa Pragom u privrednom, gospodarskom i kulturnom značaju. Tokom Husitskih ratova, grad je bio uporište Jana Žižka, poznatog generala i vođe husitskog pokreta. Po dolasku u Kutná Horu razgledanje starog povijesnog dijela grada pod zaštitom UNESCO-a: Crkva Svete Barbare, Talijanski dvor, Jezuitsko učilište, Marijanski stub, Katedrala, Gotska „Kamena kuća“. Slobodno vrijeme u gradu. Povratak u Prag u poslijepodnevnim satima. Fakultativno- krstarenje Vltavom u trajanju od dva sata uz bogatu večeru u vidu “švedskog stola”, sa noćnom panoramom Praga. Noćenje.

4. DAN, 30.04.2018. (PONEDJELJAK), PRAG
Doručak. Nakon doručka slobodan dan u Pragu (preporučujemo obilazak jevrejskog geta ili Nacionalnog muzeja) ili (fakultativno) odlazak na cjelodnevni izlet u DRESDEN, grad na istoku Njemačke koji je zbog svog izuzetnog kulturnog značaja nazvan i Firencom na Elbi. Razgledanje grada u pratnji vodiča: ZWINGER, KATEDRALA, BRUHLSKA TERASA, SEMPER OPERA. Povratak u Prag u poslijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme. Noćenje.

5. DAN, 01.05.2018. (UTORAK), PRAG – BEČ
Check out iz hotela vožnja autobusom prema Austriji uz usputno stajanje u shopping centru u Znojmu. Prilika za kupovinu po nižim cijenama. U poslijepodnevnim satima dolazak u Beč. Slijedi razgledanje grada: KARLSPLATZ i KARLSKIRCHE, zgrada MUSIKVEREIN u kojoj se održava čuveni bečki novogodišnji koncert, Naturhistoriches Museum, Kunsthistoriches Museum, Museum Quartier, veliki kružni bulevar RINGSTRASSE sa parlamentom, Burgtheatrom, Rathaus, Votivkirche. Slijedi šetnja kroz prvi becirk – Kertner ulica, Stefanov trg i katedrala sv. Stefana. Slobodno vrijeme u centru grada za šetnju i individualno razgledanje grada. U kasnim poslijepodnevnim satima slijedi nastavak putovanja prema BiH sa usputnim pauzama po potrebi grupe.

6. DAN, 02.05.2018. (SRIJEDA), BiH
Dolazak u BiH u jutarnjim satima.

Hotel Fortuna City raspolaže sa 243 sobe. Sve sobe sadrže klima-uređaj, TV sa satelitskim programima i potpuno opremljenu vlastitu kupaonicu. Kompletan hotel se u potpunosti renovira početkom 2018 godine.
Hotel je pokriven Wi-Fi signalom, a nakon napornog dana možete se opustiti u hotelskom baru te probati neko od pića karakterističnih za ovo podneblje. Hotel je odlično povezan sa centrom grada tramvajskom linijom koja se nalazi ispred hotela.
U hotelu se poslužuju specijaliteti tradicionalne češke kuhinje i jela međunarodne kuhinje. Ujutro se poslužuje bife doručak/švedski stol koji uključuje slatke i lagane zalogaje.

marketing
Array
(
  [site_language] => en
)

Centrotours kao dio Centrotrans-Eurolines-a posluje još od davne 1963. godine, kada je i osnovan u okviru tadašnjeg Centrotransa Sarajevo. Osnovna djelatnost tadašnjeg turističkog odjela Centrotransa kako je nazivan, bila je prodaja autobuskih karata, organizacija izleta i putovanja u zemlji, a zatim i organizacija svih turističkih manifestacija koje su okupljale veći broj putnika. Danas, nakon već više od 50 godina, marljivim radom, pouzdanim poslovanjem s klijentima, znalačkim pristupom turističkim zahtjevima i ličnim pristupom putnicima izgradili smo imidž najpouzdanije turističke agencije u BiH.

Pregledajte i naše najpopularnije ponude...

Obavijesti

Želim da svaki dan u moj Inbox stigne,
samo za mene nova ponuda iz mog
grada.

Mi cijenimo povjerenje koje ste nam ukazali i imamo razumijevanje o osjetljivost ličnih podataka. Vašu e-mail adresu nećemo davati na uvid trećim licima.