Zatvori

Prodajna mjesta:

SCC - sprat -1
svaki dan od 10h - 22h
tel +387 33 943-150

BBI - sprat 0
od 09:00h - 17:00h
Subotom od 10h -14h
Nedjelja neradna
tel +387 33 951-559

Put u Svetu zemlju: Prošetajte ulicama Jerusalema, Tel Aviva, Betlehema...

Pet noćenja za jednu osobu na bazi polupansiona u hotelu Jerusalem Gold 4* uz uključen avio prevoz po cijeni od 1999 KM!

Napomene

 • Termin putovanja: 05.12.-10.12.2018.
 • Cijena uključuje:
 • Avio prijevoz na relaciji Sarajevo – Istanbul - Tel Aviv – Istanbul – Sarajevo sa uključenim apt taksama,
 • Smještaj u hotelu Jerusalem Gold 4* u dvokrevetnim sobama na bazi 5 polupansiona (doručak i večera),
 • Bus transferi na relaciji aerodrom – hotel – aerodrom,
 • Svi obilasci prema programu sa uključenim ulaznicama
 • Usluge vodiča na bosanskom jeziku tokom putovanja i kompletna organizacija putovanja
 • U cijenu nije uključeno:
 • Viza za Izrael 50,00 KM (potreban pasoš BiH sa datumom važenja najmanje do 10.05.2019.g.). Prijave za putovanje moguće je uraditi najkasnije 12 dana prije polaska na putovanje zbog potrebe ishođenja vize (agencija asistira kod ishođenja vize)
 • Doplata za jednokrevetnu sobu 595,00 KM, PZ osiguranje 12,00 KM,
 • Obavezne napojnice za vozače, vodiče i hotelsko osoblje (50,00 EUR/osoba/ukupno za cijeli boravak) – plaćaju se na licu mjesta vodiču
 • Kalkulacija je rađena na bazi minimum 25 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo promjene cijene putovanja, otkaza ili promjene programa putovanja.
 • Hotel Jerusalem Gold kategorisan je kao hotel 4* od strane Ministarstva turizma Izraela
 • Agencija ne odgovara za primljene eventualno drugačije usmene informacije o programu putovanja, kvalitetu hotela i drugih usluga koje nisu u skladu sa gore objavljenim programom putovanja
 • Svim putnicima preporučujemo kupovinu putničkog zdravstvenog osiguranja i osiguranja od otkaza putovanja. Naš partner u osiguranju je najveća osiguravajuća kuća u BiH – Sarajevo Osiguranje dd. Policu osiguranja možete kupiti u svim Centrotours poslovnicama prilikom rezervacije putovanja.
 • Jedna osoba može kupiti neograničen broj vaučera
 • Rok iskoristivosti vaučera je u navedenom terminu
 • Obavezno ponijeti isprintan vaučer na uvid
 • Vaučeri se ne mogu stornirati
 • Uslovi prodaje  LINK
 • Organizator putovanja je odgovoran za program putovanja.

Načini plaćanja

Dragi kupci, ponude možete kupiti MasterCard, Maestro i Visa karticom putem PikPay sigurnog plaćanja.

Sigurna online
autorizacija i plaćanje

Jerusalem je najveći grad na području Izraela odnosno Palestine, a obje države ga smatraju za svoj glavni grad. Broji 747.600 stanovnika, i zauzima površinu od 125,1 kvadratnih kilometara (u slučaju kada se računa i istočni dio grada). Smješten je u Judejskim planinama, između Sredozemnog mora i sjevernog dijela Mrtvog mora.Iako je Jerusalem prvenstveno poznat po svom religioznom značaju, grad je također dom za mnoge umjetničke i kulturne sadržaje. U samom središtu grada nalazi se poznati Izraelski muzej.

Pet noćenja za jednu osobu na bazi polupansiona u hotelu Jerusalem Gold 4* uz uključen avio prevoz po cijeni od 1999 KM!

Opis ponude

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN, 05.12.2018. (SRIJEDA), SARAJEVO – ISTANBUL – TELAVIV – JERUSALEM

Okupljanje putnika na Sarajevskom aerodromu kod Centrotours šaltera u 10.00h. Slijedi let TK1022 za Istanbul u 12.00h sa dolaskom u 15.45h. Po dolasku na aerodrom Ataturk slijedi presjedanje na let TK788 za Tel Aviv u 18.15h sa slijetanjem u Tel Aviv u 19.15h. Po dolasku na aerodrom grupu će u bescarinskoj zoni čekati VIP Smile služba koja će putnicima asistirati prilikom ulaska u Izrael. Slijedi bus transfer do hotela. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

2. DAN, 06.12.2018. (ČETVRTAK), JERUSALEM

Nakon doručka, u 9.15h slijedi cjelodnevno razgledanje Jerusalema (al Quds) koje započinjemo od Maslinske gore, planine koja se diže istočno od Jerusalema i mjesto je mnogih biblijskih i historijskih događaja - odavde je po kršćanskom vjerovanju Isus ujahao u Jerusalem na magarcu; ovdje je proveo svoje posljednje dane prije suđenja i raspeća; odavde je navodno uzašao na nebo nakon svog uskrsnuća. Nekad je ova gora bila prekrivena maslinama, a danas je to mjesto brojnih svetišta, starog jevrejskog groblja i arapskih sela.
Razgledanje Getsemanskog vrta, mjesta na koje je Isus došao sa svojim apostolima nakon posljednje večere kako bi se pomolio i mjesta na kojem je uhapšen. Razgledanje nastavljamo odlaskom do Zida plača, najsvetijeg jevrejskog mjesta u Jerusalemu. Zid je ostao netaknut od razorenja Jerusalema 70. godine n.e. i postao mjestom žalovanja nad razorenjem hrama i jevrejskim izgnanstvom. Ući ćemo u Stari grad. Slijedi obilazak džamije el Aqsa i Kupole na stijeni poznate kao Zlatna ili Omerova džamija, najstarije islamske građevine/spomenika na svijetu! Muslimani ovdje uz učenje određene sure mogu ući u bilo koje vrijeme.
Ostali putnici u samo određenim terminima tokom kojih su moguće gužve. Slijedi Via Dolorosa ("križni put"), tradicionalna hodočasnička ruta u Jerusalemu koja ide Isusovim putem do križa. Obilazak crkve Isusova groba u kojoj se nalazi posljednjih 5 stanica križnog puta. Slobodno vrijeme za ručak (uz doplatu). Nakon obilaska starog grada Jerusalema slijedi panoramski obilazak autobusom novih djelova Jerusalema i modernih simbola ovog starog grada: Kneset (izraelski parlament), Vrhovni sud, Predsjednička rezidencija... Slobodno veče. Večera. Noćenje u hotelu.

 Jerusalem Jerusalem Jerusalem Haifa
3. DAN, 07.12.2018. (PETAK), JERUSALEM – BETLEHEM – HEBRON
Doručak. Slobodno vrijeme za obilazak Betlehema, mjesto Isa a.s. (Isusovog) rođenja, gdje ćemo obići džamiju Omer ibn Hattaba i najstariju crkvu na svijetu (početak 6. stoljeća), crkvu Isusova rođenja, te samostan sv. Katarine odakle se svakog 25. decembra prenosi ponoćka diljem svijeta. Tom prilikom spustićemo se do pećine sv. Jeronima Bračanina kojeg je u 3. st. papa poslao u Betlehem kako bi naučio hebrejski i preveo Stari Zavjet s hebrejskog na latinski. Slijedi fakultativni izlet u Hebron (ar. el Halil). Obići ćemo mezar poslanika Ibrahima a.s. i njegove porodice. Odvest ćemo se do Hrasta od Mamre, mjesta gdje je Ibrahim a.s. stanovao i gdje su mu u posjetu došla trojica meleka. Nakon Gaze Hebron je sa svojih cca 250.000 stanovnika najveći grad u Palestini. Hebron (ili arapski Halil) poznat je po Ibrahimu a.s. koji je u Kur'anu imenom spomenut 69 puta. Ibrahim a.s. smatra se praocem tri velike monoteističke religije (Judaizam, Kršćanstvo i Islam), a njegov grob kao i grobovi njegovog sina Ishaka, unuka Jakuba i praunuka Jusufa nalaze se u gradu Hebronu koji je danas podijeljen na dva dijela: židovski (20% teritorije) i palestinski (80% teritorije). Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

4. DAN, 08.12.2018. (SUBOTA), JERUSALEM/BETLEHEM – NEBI MUSA – JERIHON – MRTVO MORE
Nakon doručka preporučujemo odlazak na fakultativni izlet u Han Nebi Musa, Jerihon i Mrtvo more. Napuštamo hotel i vozimo se judejskom pustinjom do Han Nebi Musa, koji je podignut na ovom mjestu u spomen na poslanika Musa a.s. (Mojsije). Izlet nastavljamo odlaskom u Jerihon, najstariji grad na svijetu u kojem su pronađeni ostaci gradskih zidina starih 9.000 godina! Iznad Jerihona nalazi se Gora iskušenja na koju se, kako vjeruju kršćani, Isus (Isa a.s.) povukao nakon krštenja u rijeci Jordan, gdje je u pustinji postio 40 dana i na kojoj ga je sotona iskušavao. Mi ćemo u Jerihonu posjetiti Elišine izvore i obići Hišamovu palatu koju je sagradila dinastija Omajada u 8 vijeku. Ručat ćemo u Jerihonu u podnožju Tel el' Sultan gdje se nalaze ostaci najstarijeg grada na svijetu (uz doplatu). Nastavak putovanja do Mrtvog mora (Bahr Lut), koje je najniža tačka na svijetu (-394 m). Iskoristit ćemo dan za kupanje na jednoj od plaža čuvenog Mrtvog mora koje sadrži preko 30% soli i minerala i koje je hiljadama godina poznato po svom podmlađujućem i ljekovitom djelovanju. Odmor na plaži. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

5. DAN, 09.12.2018. (NEDJELJA), BETLEHEM/JERUSALEM – NAZARET – AKO – HAIFA – JERUSALEM
Rani doručak. Nakon doručka slijedi izlet u Nazaret, grad Isa-ovog a.s. (Isusovog) djetinjstva u kojem je proveo najveći dio života, gdje je anđeo Džibril (Gabriel) obznanio rođenje Isa a.s. (Isusa - Nebi Isa) njegovoj majci djevici Merjemi (Mariji). Posjetit ćemo Crkvu Navještenja, potom ćemo se voziti kroz Kanu Galilejsku za koju se veže još jedno od Isa a.s. (Isusovih) čuda: pretvaranja vode u vino. Nastavak vožnje ka Tiberiasu i Galileji. Zastat ćemo pokraj Rogova Hitina mjestu velike pobjede Salahudina Ejubije. Izlet nastavljamo odlaskom u AKO (Akra) - grad na obali Sredozemnog mora koji ima bosanske korijene jer je čuveni Džazar-paša koji je sagradio Ako bio bosanskog porijekla. Obilazak džamije i hamama. Slijedi obilazak Križarskih holova gdje se nekada nalazila prijestonica II Križarskog carstva i šetnja uskim ulicama ovog lijepog arapskog grada sa jakim bosanskim vezama. Nastavak putovanja prema Haifi. Po dolasku u Haifu odlazimo do brda Karmel iznad Haife gdje se nalazi Bahajski vrt, jedno od najljepših dostignuća pejzažne arhitekture. Poznat je i kao viseći vrt Haife i spada u čuda 21. vijeka. Vrt se spušta strmo, sve do bulevara koji vodi pravo u luku. Pogled na Mediteransko more s vrha Bahajskog vrta smatra se jednim od najljepših pogleda na svijetu. Vrt se sastoji od osamnaest terasa koje se stepenasto spuštaju sa planine Karmel okružujući grobnicu Baba, osnivača bahai religije, u čiju čast su i nastali vrtovi. Terasasti vrtovi povezani su stepenicama koje se spuštaju sa strane, a kroz njihov središnji dio kaskadno teče voda. Vrtovi su projektovani tako da su potpuno izolovani od spoljašnjih zvukova i pružaju savršenu tišinu. Svaka terasa uređena je na isti način, sa dvije palme, fontanom i mostićem. Pod palmama se nalaze čempresi i raznobojno cvijeće iz cijelog svijeta. Ispod posljednje terase, u dnu Bahajskog vrta nalazi se poseban vrt sa cvijećem koje je zasađeno u različitim geometrijskim oblicima. U istom dijelu smještena je i velika fontana okružena mermernim platoom. Povratak u Jerusalem/Betlehem. Slobodno vrijeme. Večera. Noćenje.

6. DAN, 10.12.2018. (PONEDJELJAK), JERUSALEM – ISTANBUL – SARAJEVO
Rani doručak. Slijedi transfer autobusom na aerodrom u Tel Avivu. Let TK 795 za Istanbul u 12.15h. Slijetanje u Istanbul u 15.30h i nastavak leta za Sarajevo u 19.30h. Dolazak u Sarajevo u 19.25h. Kraj putovanja.

marketing
Array
(
  [site_language] => en
)

Centrotours kao dio Centrotrans-Eurolines-a posluje još od davne 1963. godine, kada je i osnovan u okviru tadašnjeg Centrotransa Sarajevo. Osnovna djelatnost tadašnjeg turističkog odjela Centrotransa kako je nazivan, bila je prodaja autobuskih karata, organizacija izleta i putovanja u zemlji, a zatim i organizacija svih turističkih manifestacija koje su okupljale veći broj putnika. Danas, nakon već više od 50 godina, marljivim radom, pouzdanim poslovanjem s klijentima, znalačkim pristupom turističkim zahtjevima i ličnim pristupom putnicima izgradili smo imidž najpouzdanije turističke agencije u BiH.

Pregledajte i naše najpopularnije ponude...

Obavijesti

Želim da svaki dan u moj Inbox stigne,
samo za mene nova ponuda iz mog
grada.

Mi cijenimo povjerenje koje ste nam ukazali i imamo razumijevanje o osjetljivost ličnih podataka. Vašu e-mail adresu nećemo davati na uvid trećim licima.