Zatvori

Prodajna mjesta:

SCC - sprat -1
svaki dan od 10h - 22h
tel +387 33 943-150

BBI - sprat 0
od 09:00h - 17:00h
Subotom od 10h -14h
Nedjelja neradna
tel +387 33 951-559

Putovanje u Iran: Ispunite svoje neostvarene snove pohodeći Teheran, Isfahan, Širaz i Perzepolis!

Jedanaest dana / deset noćenja u četiri različita grada i smještaju u hotelima sa 3* po cijeni od 2150 KM!

Napomene

 • TERMINSKI POLAZAK: 02.10.2018.
 • TEHERAN – ISFAHAN – ŠIRAZ – PERZEPOLIS
 • rađeno na bazi 20 uplata/osoba
U cijenu programa je uključeno:
 • Let na relaciji Sarajevo – Istanbul – Teheran – Shiraz – Teheran – Istanbul – Sarajevo
 • Transferi i obilasci prema opisu programa
 • Smještaj u hotelima kategorizacije 3* u 1/2, 1/3 sobama (po izboru), na bazi
 • 2 noćenja sa doručkom u Teheranu
 • 1 noćenje sa droučkom u Kashanu
 • 3 noćenja sa doručkom u Isfahanu
 • 4 noćenja sa doručkom u Shirazu
 • Organizacija putovanja i vodička služba
U cijenu programa nije uključeno:
 • Aerodromske takse u iznosu 275,00 KM
 • Lokalne aerodromske takse (plaćaju se direktno u lokalnoj valuti)
 • Obavezno putničko-zdravstveno osiguranje – 2,00 KM po danu/osobi do 60 god.
 • Viza i troškovi viziranja (pasoš min važenje 180 dana od dana povratka) – 35,00 EUR
 • Fakultativni izleti (koji će biti ponuđeni u toku putovanja)
 • Doplata za 1/1 sobu, na upit; cca 580,00 KM
 • Hrana i piće
 • Bakšiš
 • Individualne troškove
 • Prije kupovine vaučera obavezna je provjera raspoloživosti i rezervacija na email citydealtravel@gmail.com ili na broj telefona +387 33 950 397 i +387 61 205 096
 • Kupljeni vaučeri se ne mogu stornirati

Načini plaćanja

Dragi kupci, ponude možete kupiti MasterCard, Maestro i Visa karticom putem PikPay sigurnog plaćanja.

Sigurna online
autorizacija i plaćanje

1.-2. DAN SARAJEVO - ISTANBUL - TEHERAN
Sastanak putnika na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu cca 90min prije leta (polazak: 12:35 sati). Chekiranje karata, pasoška kontrola te polijetanje aviona prema Dohi (ili Istanbul). Presjedanje na let prema Teheranu (00:40 sati). Po dolasku transfer do hotela. Smještaj u hotel u kasnim večernjim satima 04:00 sata. Noćenje. Odmor u hotelskom kompleksu. U toku dana prilika za razgledanje i upoznavanje Teherana. Glavnog grada Irana. Noćenje.
3. DAN TEHERAN - QOM - KASHAN
Doručak. Odjava iz hotela, te vožnja (450 km) do grada Isfahana. Uz usputnu posjetu gradu Qom. Smatra se drugom po važnosti za sam Iran. Posjeta glavnom dijelu grada, velika džamija. Kraći odmor. Nastavak putovanja prema Kashanu. Po dolasku slijedi smještaj u hotel. Odmor. Noćenje.
4. DAN KASHAN
Doručak. Odjava iz hotela, šetnja gradom uz gdje se obilazi kuća Tabatabai i Borujerdi, prolazi pored Teppe Sialk, i vrtovi Fina. Kraći predah od putovanja. Sastanak grupe te odlazak prema Isfahanu. Dolazak. Noćenje.
5. DAN ISFAHAN
Nakon čega slijedi fakultativni odlazak u razgledanje grada, posjeta raskošnoj palači Čehelsotun, a zatim odlazak na prelijepi trg Nakš-e Džahan kojeg je dao sagraditi šah Abbas Veliki iz dinastije Safavida. Obilazak znamenitosti koje krase trg; Imamove i Šeik Lotfollahove džamije te palače Ali Kapu. Zaustavljanje na lokalnom bazaru – slobodno vrijeme za šetnju i kupovinu, te uživanje u lokalnim čajanama. Povratak u hotel. Noćenje.
6. DAN JAZD - MEIBOD
Doručak. Nakon čega slijedi fakultativno organizirano razgledanje grada, posjeta zoroastrijskoj kuli tišine, hramu vatre u kojem gori 1500 godina neugašena vatra, stara džamija Džame (Glavnu džamiju). Odlazak u stari dio grada, a zatim trg Amir Čakmak, muzej vode i lijepi vrt s palačom i jedinim oktogonalnim tornjem Dowlat Abad. U povratku slijedi obilazak i zaustavljanje u gradu Meibod i obilazak utvrde Narin. Noćenje.
7. DAN SHIRAZ
Doručak. Odjava iz hotela i vožnja do Shiraza. Po dolasku slijedi smještaj u hotel. Noćenje.
8. DAN SHIRAZ
Doručak. Mogućnost za fakultativni obilazak grada u Doručak, potom fakultativni polazak na cjelodnevni razgled Shiraza: Zand kompleks sa citadelom Arg-e-Karim Kan. Slijedi vrt Eram, čije su građevine i botanički vrt pod zaštitom UNESCO-a. Nastavljamo posjetom mauzoleju pjesnika Hafeza kao i džamiji Nasir ol-Mulk. Posjet džamiji Vakil i čuvenom Vakil bazaru, jednom od najljepših u Iranu. Po završenoj posjeti slijedi slobodno vrijeme. Noćenje.
9. DAN SHIRAZ - PERSEPOLIS
Doručak. Fakultatini odlazak u Persepolis, veličanstveno sjedište najvećeg perzijskog kralja Darija I. Razgled ruševina s kraljevskom palačom i bas-reljefima iz 4.st.p.n.e. Slavu Persepolisa prekinuo je Aleksandar Veliki razorivši ga 330 godine p.n.e. Nastavak autobusom preko planinskih prijevoja do starih središta Perzijskog carstva: Naqshe Rustam, ogromnih grobnica posljednjih Ahemeniskih vladara Darija I, Darija II i Kserksa I uklesanih u stijene te sjevernije, Pasargade sa grobnicom Kira Velikog (6.st.p.n.e.) iz dinastije Ahemenida. Povratak u Shiraz. Noćenje.
10. I 11. DAN SHIRAZ - TEHRAN - ISTANBUL - SARAJEVO
Doručak. Slobodno vrijeme za samostalne aktivnosti. Odmor. Noćenje. Transfer do aerodroma u Širazu. Polazak aviona 04:55 sati. Presjedanje cca 1 sat u Dohi (ili Istanbul), nastavak putovanja do Sarajeva. Dolazak u Sarajevo u prijepodnevim satima 11:35 po lokalnom vremenu. Kraj programa.

Jedanaest dana / deset noćenja u četiri različita grada i smještaju u hotelima sa 3* po cijeni od 2150 KM!

Opis ponude

Napomene:

Za žene su obavezne marame na glavama tokom cijelog dana, kao i duže suknje ili tunike sa dugim rukavima; za muškarce nisu dozvoljene kratke pantalone, a strogo je zabranjeno unošenje i konzumiranje alkohola.

PUTNICI KOJI U PASOŠU IMAJU IZRAELSKI PEČAT, NE MOGU UĆI U IRAN.

ZAKONI I OBIČAJI: Konzumacija alkohola je strogo zabranjena, isto kao i knjige i časopisi koji prikazuju žensko tijelo. Žene turisti trebaju pokrivati kosu, ramena, nadlaktice, noge. Preporučuju se hlače i tunike od laganih ljetnih materijala. Pravilo: što više poštovanja iskazujete islamskoj kulturi, to je bolja dobrodošlica.
SIGURNOST: Posjetitelji Irana iznenađeni su ljubaznim i srdačnim prijemom svojih domaćina. Sitne krađe i uznemiravanja turista izuzetna su rijetkost, ali oprez je uvijek dobrodošao.
ZDRAVLJE I HIGIJENA: Iran je u pravilu čista država i ne zahtijeva se nikakvo cijepljenje. Preporučamo ponijeti toaletni pribor, dezinfekcijske maramice, zaštitu od sunca, udobnu obuću .
VREMENSKA RAZLIKA: SEV+2h 30 min JEZIK: službeni jezik je farsi (indoeuropski jezik). U većim hotelima moguće je sporazumjeti se na engleskom jeziku.
KLIMA: prosječne temperature u  kreću se od 10C (jutarnji min) do cca 28C (dnevni max). Klima je kontinentalna (vruća ljeta i hladne zime). NOVAC: službena valuta je rial. Preporučujemo nositi gotovinu u manjim apoenima – kombinirano EUR i USD. Kreditne kartice mogu se koristiti u trgovinama tepiha, srebrnog i zlatnog nakita, u posljednje vrijeme i u većim hotelima, shopping centrima.

Hoteli u Iranu su odgovarajućeg ranga prema klasifikacijama državne agencije Iran, i isti ne podliježu reklamacijama od strane putnika. Samim tim nivo usluga se radi prema navedenim.

PRILIKOM UPLATE REZERVACIJE PUTNICI SU U OBAVEZI DA DOSTAVE KOPIJU PRVE STRANE VAŽEĆEG PASOŠA. U SUPROTNOM, AGENCIJA NE SNOSI ODGOVORNOST AKO SE AVIO-KARTE ODŠTAMPAJU SA POGREŠNIM IMENIMA, DOK PUTNICI SNOSE TROŠKOVE ŠTAMPANJA NOVIH KARATA.

marketing
Array
(
  [site_language] => en
)

-

Pregledajte i naše najpopularnije ponude...

Obavijesti

Želim da svaki dan u moj Inbox stigne,
samo za mene nova ponuda iz mog
grada.

Mi cijenimo povjerenje koje ste nam ukazali i imamo razumijevanje o osjetljivost ličnih podataka. Vašu e-mail adresu nećemo davati na uvid trećim licima.