Zatvori

Prodajno mjesto:

SCC (etaža -1)
Radno vrijeme: svaki dan od 10:00h do 22:00h
Telefon: +387 33 943-150
E-mail: info@citydeal.ba

Sa VIP travelom posjetite BURSU - biser Bliskog Istoka i ISTANBUL i doživite bajku orijenta!

Platite 379 KM četiri noćenja sa doručkom u hotelu Grand Emin 3* sa uključenim povratnim avio prevozom za jednu osobu!

Napomene

 • Termin putovanja 21.11-25.11.2018.
 • CIJENA UKLJUČUJE:
  •    Avio kartu Sarajevo-Istanbul-Sarajevo
  •    Smještaj u hotelu „Grand Emin“ 3* , na bazi 4 noćenja sa doručkom
  •    Transfer aerodrom-hotel-aerodrom
  •    Organizacija putovanje
  •    Pratilac grupe
 • CIJENA NE UKLJUČUJE
  •    Aerodromske takse 237,00 KM (plaćaju se u agenciji)
  •    Doplata za jednokrevetnu sobu 155,00 KM
  •    Fakultativni izleti prema programu
  •    PZO 10,00 KM
 • Po kupovini vačera, potrebno se javiti u agenciju VIP travels na broj telefona  +387 33 443 900; 271 800
 • Rok iskoristivosti vaučera je u navedenom terminu
 • Za putovanja važe VIP travel Opći uslovi putovanja
 • Obavezno ponijeti isprintan vaučer na uvid
 • Vaučeri se ne mogu stornirati
 • Uslovi prodaje  LINK

Načini plaćanja

Dragi kupci, ponude možete kupiti MasterCard, Maestro i Visa karticom putem PikPay sigurnog plaćanja.

Sigurna online
autorizacija i plaćanje

Bilo da vas zanima historija, kultura, industrija, ekonomija, trgovina, tradicija ili inovacija, možete pronaći u BURSI, a što je najvažnije ona nudi i prijatno gostoprimstvo, zbog količine prirodnih i kulturnih bogatstava, Bursu mnogi sa pravom nazivaju i biserom Bliskog istoka.

Nekadašnja prijestonica Osmanlijskog carstva, zaštićena planinom Uludag, nedaleko od obale Mramornog mora, mjesto gdje su sahranjene sultanije Hurem i Mahidevran, grad Bursa važi za industrijski i kulturni centar Turske.

ISTANBUL nije glavni grad Turske, ali jeste najveći i predstavlja njen kulturni, historijski i ekonomski centar.  Sa blizu 14 miliona stanovnika Istanbul je jedan od najvećih gradova na svijetu po broju stanovnika u gradskom području. Najveće atrakcije ovog grada nalaze se u njegovom starom historijskom dijelu, čija se većina zdanja, muzeja i džamija nalazi na UNESCO-ovoj listi svjetske baštine. Istanbul je grad sa najvećim i najbržim ekonomskim rastom u svijetu. Francuski umjetnik Alphonse de Lamartine je rekao: „Ukoliko bi imali prava na samo jedan pogled u životu, uputite ga ka Istanbulu.“


Platite 379 KM četiri noćenja sa doručkom u hotelu Grand Emin 3* sa uključenim povratnim avio prevozom za jednu osobu!Opis ponude

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN  21. novembar / srijeda   SARAJEVO  –  ISTANBUL
Sastanak na sarajevskom aerodromu 2 sata prije leta. Polazak za Istanbul u 20:20h. Po dolasku u Istanbul (00:20h po lokalnom vremenu), te nakon pasoške i carinske kontrole transfer prema hotelu. Po dolasku u hotel, prijava i smještaj u sobe. Noćenje.

2. DAN  22. novembar / četvrtak    –     ISTANBUL

Nakon doručka preporučujemo odlazak na cjelodnevni fakultativni izlet na Vidikovac Čamildžu odakle se pruža najljepši pogled na Istanbul, Bosfor i njegove mostove. To je  jedan od najljepših utiska koje ćete ponijeti kući. Nakon toga slijedi odlazak na Kadikoy i čuvenoj  Djevojačkoj kuli (danas svetionik) . Ova kula je jedan od simbola Istanbula i nalazi se na Bosforu. Legenda kaže da je car sagradio kako bi spasao svoju kćerku  na osnovu proročanstva po kojem će princeza umrijeti od ujeda zmije. Ova izolovana kula nije uspjela da izmjeni sudbinu careve kćerke koja je jednog dana poslala sluge po jabuke u čijoj korpi se krila i zmija koja ju je ujela.  Ukoliko vremenski uslovi budu dozvoljavali postoji prilika posjetiti čuvenu  Bagdad ulicu ili odlazak u jedan od obližnjih shopping centara. U večernjim satima predlažemo fakultativni grupni odlazak na orijentalnu večer u jedan od istanbulskih restorana. Zabavit ćete se uz muziku uživo i fantastičan zabavni program koji uključuje trbušne plesačice, muzičare, derviše i folklorne grupe, uživat ćete u cjelovečernjoj zabavi. Povratak u hotel i noćenje

3. DAN  23. novembar / petak     ISTANBUL – BURSA
Doručak. Poslije doručka fakultativni izlet u Bursu. Polazak iz hotela u dogovoreno vrijeme, vožnja autobusom do Burse cca 1.5 sat. Bilo da vas zanima istorija, kultura, industrija, ekonomija, trgovina, tradicija ili inovacija, možete pronaći u Bursi, a što je najvažnije ona nudi i prijatno gostoprimstvo, zbog količine prirodnih i kulturnih bogatstava, Bursu mnogi sa pravom nazivaju i biserom Bliskog istoka.
Nekadašnja prijestolnica Osmanlijskog carstva, zaštićena planinom Uludag, nedaleko od obale Mramornog mora, mjesto gde su sahranjene sultanije Hurem i Mahidevran, grad Bursa važi za industrijski i kulturni centar Turske, a njena ekonomija zauzima drugo mjesto, odmah poslije Istanbula.
Po dolasku slijedi obilazak Burse i njenih znamenitosti kao  što su: Ulu džamija (Velika džamija- kraj 14 stoljeća), Koza han i araste, Džamija sultana Orhana , Zelena džamija i Zeleno turbe, Stari hrast a u dogovoru sa grupom obilazak turbeta sultana Osmana i Orhana  (začetnici osmanske dinastije). Slobodno vrijeme do povratka u Istanbul. Dolazak u hotel . Noćenje.

4. DAN  24. novembar / subota   –       ISTANBUL
Doručak. Nakon doručka predlazemo  fakultativni izlet koji uključuje posjetu Sulejmaniji i Plavoj džamiji, hipodromu i cisternama. Sulejmanija džamija (Suleymaniye Camii) je druga po veličini džamija u Istanbulu, smještena na ‘trećem brdu’, usred kompleksa islamskih građevina. I ona je, kao i Plava džamija, a i mnoge druge, građena po uzoru na Aja Sofiju, što pokazuje  vrlo jak bizantski utjecaj na islamsku arhitekturu. Graditelj je čuveni Mimar Sinan, najveći arhitekta Otomanske imperije. Iako je posjećuje manje turista nego Plavu džamiju, sa svoje uzvišene pozicije na brdu ostavlja monumentalniji i spokojniji dojam. U njoj je turbe  osmanlijskog sultana Sulejmana Veličanstvenog, koji ju je i dao sagraditi u 16. stoljeću, kao i njegove žene Haseki Hurem. zatim sultana Ahmeta II,  te samog arhitekte Sinana.) Nakon obilaska Sulejmanije, i Plave džamije, obilazak cisterni . rimski podzemni rezervoar za vodu “Cisterna basilica” nalazi se preko puta Aya Sofie. Uz obilazak Cisterne imat ćete mogćnost popiti kafu, jer se pod zemljom gdje je Cisterna nalazi i kafee. Nakon obilaska Cisterne povratak u hotel, ili možete ostati I uživati u ljepotama starog grada. Noćenje.

5. DAN  25. novembar / nedjelja      ISTANBUL –  SARAJEVO
Doručak. Nakon doručka odjava iz hotela (stvari ostaju na recepciji), a preostalo vrijeme do polaska za aerodrom je predviđeno za slobodne aktivnosti .Sastanak je predviđen u 16:00h kod recepcije u hotelu. Transfer prema aerodromu. Let Istanbul - Sarajevo u 19:30h s predviđenim dolaskom u Sarajevo u 19:25h (po lokalnom vremenu). KRAJ USLUGE.

marketing
Array
(
  [site_language] => en
)

-

Pregledajte i naše najpopularnije ponude...

Obavijesti

Želim da svaki dan u moj Inbox stigne,
samo za mene nova ponuda iz mog
grada.

Mi cijenimo povjerenje koje ste nam ukazali i imamo razumijevanje o osjetljivost ličnih podataka. Vašu e-mail adresu nećemo davati na uvid trećim licima.