Zatvori

Prodajna mjesta:

SCC - sprat -1
svaki dan od 10h - 22h
tel +387 33 943-150

BBI - sprat 0
od 09:00h - 17:00h
Subotom od 10h -14h
Nedjelja neradna
tel +387 33 951-559

Test intolerancije na hranu na 349 namirnica, glukoza, holesterol i trigliceridi!

Ne propustite posvetiti pažnju svom organizmu i riješite se nedoumica za samo 59 KM u BIOHEMU!!

Napomene

  • Ponuda uključuje: Test intolerancije na hranu na 349 namirnica, glukoza, holesterol i trigliceridi 
  • Vaučer se može iskoristiti  u periodu od 27.04. do 27.06.2018. godine
  • Obavezna telefonska rezervacija 24h unaprijed na broj telefona: 033 650 519 ili 033 973 902.
  • Jedna osoba može kupiti neograničen broj vaučera
  • Ponuda je namijenjena osobama starosti iznad 14 godina, osim ako to nije tražio porodični ljekar ili nutricionista.
  • Radno vrijeme labaratorija je od 08:00h do 15:30h radnim danom, a subotom od 09:00h do 12:00h. Nedelja je neradna.
  • Vaučeri se ne mogu stornirati.

Načini plaćanja

Dragi kupci, ponude možete kupiti MasterCard, Maestro i Visa karticom putem PikPay sigurnog plaćanja.

Sigurna online
autorizacija i plaćanje

Nesanica? Umor? Problemi sa probavom? Ne možete da smršate? Ne možete da se udebljate? Svi nalazi su Vam uredni, a Vi se ne osjećate dobro?!

Ne propustite posvetiti pažnju svom organizmu i riješite se nedoumica za samo 59 KM u BIOHEMU!

Opis ponude

Šta je intolerancija na hranu?

U suštini,  to je reakcija Vašeg organizma na određene namirnice koja se može manifestovati na različite načine. Neki će ljudi imati jedan simptom, kao, na primjer, jake glavobolje, dok će drugi imati više simptoma odjednom – kožne promjene, respiratorne, probavne.

Uobičajena zabuna nastaje kada se govori o alergiji na hranu i intoleranciji na hranu. Alergija na hranu  je imunološki odgovor organizma, oslobađa se IgE antitijelo i simptomi mogu biti burni, brzo nastaju, sve do anafilaktičkog šoka.

Kod intolerancije na hranu, koja je takođe imunološki odgovor organizma, ali kasni,  luči se specifični IgG na određenu namirnicu i nema neposredne opasnosti po život, ali se vremenom javljaju simptomi koji nam kvare kvalitet života.Takođe, ne treba izjednačavati intoleranciju na hranu sa metaboličkom, urođenom intolarancijom  koja nastaje usljed manjka ili smanjene aktivnosti nekog enzima – fenilketonurija, laktozna intolerancija usljed manjka enzima laktaze i slično.Intolerantni možete biti na jednu ili više namirnica. Ukoliko test pokaže visoku reaktivnost na neku namirnicu, preporučeno je da se ista ne uzima najmanje tri mjeseca, ali je morate zamijeniti nutritivno i energetski jednako vrijednom.
Ali, prije nego što promijenite način ishrane treba da znate da ukoliko ste pod medicinskim tretmanom, ukoliko ste trudni ili ste pod nekim medikamentima, treba obavezno konsultovati stručno lice, tj. lekara, nutricionistu. To isto preporučujemo i zdravim osobama koje urade ovaj test i žele izbaciti reaktivne namirnice.
Utvrdite koji proizvodi sadrže,  za vas reaktivne namirnice. Mnogo gotovih jela i sosova sadrži različite sastojke, koji nisu u skladu sa proizvodom, pa  je veoma bitno da prethodno pogledate deklaraciju.  Ono na šta treba obratiti pažnju je da  kod nekih osoba i neke hrane nakon eliminacije može doći do tzv. „withdrawal“ sindroma, posebne želje za tim namirnicama i blažim pogoršanjem, no ti simptomi prođu nakon par dana. Režim ishrane koji budete sprovodili treba da zadovolji Vaše energetske i nutritivne potrebe, ali i da to postane hrana koju ćete rado jesti.

marketing
Array
(
    [site_language] => en
)

Privatni laboratorij BIOHEM je već duže vrijeme Vaša laboratorija u kojoj možete uraditi sve nalaze iz oblasti biohemije, hematologije, imunologije, mikrobiologije i parazitologije. Naša najbolja reklama su naši pacijenti koji se iznova vraćaju u BIOHEM kada to zatreba njima ili njihovim porodicama i prijateljima. Vremenom smo izgradili prepoznatljiv brend, jer je naša deviza „Za Vaše zdravlje, Vaš BIOHEM“ i toga se i držimo. Stručno i profesionalno osoblje i vrhunski opremljena laboratorija, te rad po svim principima Dobre laboratorijske prakse su ono što BIOHEM čini sve traženijim na našem tržištu, a i šire.

Pregledajte i naše najpopularnije ponude...

Obavijesti

Želim da svaki dan u moj Inbox stigne,
samo za mene nova ponuda iz mog
grada.

Mi cijenimo povjerenje koje ste nam ukazali i imamo razumijevanje o osjetljivost ličnih podataka. Vašu e-mail adresu nećemo davati na uvid trećim licima.