Zatvori

Prodajna mjesta:

SCC - sprat -1
svaki dan od 10h - 22h
tel +387 33 943-150

BBI - sprat 0
od 09:00h - 17:00h
Subotom od 10h -14h
Nedjelja neradna
tel +387 33 951-559

U Narodnom pozorištu Sarajevo pogledajte predstavu - Sve se nekako preživi osim smrti!

Platite 5 KM za ulaznicu prve zone u Narodnom pozorištu Sarajevo i ne propustite pogledati predstavu u režiji Dine Mustafića!

Napomene

Ponuda uključuje:
  • Ulaznicu prve zone za predstavu "Sve se nekako preživi osim smrti"
  • Termin održavanja predstave je 05.05.2018. godine u 19:30 sati
  • Jedna osoba može kupiti neograničen broj vaučera
  • Ulaznice za predstavu se mogu preuzeti svakim radnim danom uključujući i subotu u terminima od 9:00 do 11:30 sati i od 16:00 do 19:30 sati, na blagajni Narodnog pozorišta Sarajevo.
  • Rok iskoristivosti vaučera je isključivo na navedeni termin održavanja predstave
  • Vaučeri se ne mogu stornirati

Načini plaćanja

Dragi kupci, ponude možete kupiti MasterCard, Maestro i Visa karticom putem PikPay sigurnog plaćanja.

Sigurna online
autorizacija i plaćanje

Predstava govori o Sarajevu, i njegovom ironičnom pogledu na sebe, a reditelj Mustafić je na konferenciji za novinare rekao da predstava ljubav prema glavnom gradu Bosne i Hercegovine izražava upravo na taj način, ''prepoznatljivim duhom'', porugom, štosom i negacijom.

"Glavni protagonist ove predstave je Sarajevo u pozadini jedne sarajevske porodice koja živi svoj život koja ima svoje gubitke, vijek trajanja, dok jedni dolaze drugi odlaze. Govorimo o osjećanju Sarajeva danas", rekao je Mustafić.

Naglasio je da predstava otvara niz političkih, socijalnih i egzistencijalnih problema na univerzalan način.

"Najvažnije u teatru je pronaći emotivne punktove, gdje se mi susrećemo s tekstom i gdje na sceni možemo biti vjerodostojni, bliski publici i gdje se publika može identificirati s onim što smo mi željeli", istakao je Mustafić.

- Platite 5 KM za ulaznicu prve zone u Narodnom pozorištu Sarajevo i ne propustite pogledati predstavu u režiji Dine Mustafića!

Opis ponude

Autorica teksta Ljubica Ostojić je kazala da je tekst savremen i aktuelan te da reflektira stvarnost. Radi se o dramskom tekstu koji, po riječima autorice, vrlo slobodno biva prevođen na adekvatan scenski jezik.

"Stvara se ponovo u interaktivnoj saradnji s glumcima, s novim dopisivanjima, štrihovima, dokumentarnim materijalom, adaptacijom", dodala je Ostojić te izrazila zadovoljstvo da je u pozorištu dobio "život".

Direktorica Narodnog pozorišta Marijela Hašimbegović je rekla da je tekst objavljen i nagrađivan i da je velika stvar što je prema njemu napravljena predstava.

"U ovoj predstavi prikazana je ljubav prema Sarajevu. Prikazan je životni tok sarajevske porodice koja veže jednu emociju prošlosti, ratnog perioda, Sarajeva danas i upućuje nas šta je budućnost Sarajeva i kome ga ostavljamo", istakla je Hašimbegović.

Izrazila je nadu da će snaga predstave doprinijeti da životi ljudi u budućnosti budu bolji.

U predstavi ''Sve se nekako preživi, osim smrti'' igraju: Ejla Bavčić-Tarakčija, Izudin Bajrović, Kaća Dorić, Aleksandar Seksan, Emina Muftić, Amila Terzimehić, Dina Mušanović i Vedran Đekić.

marketing
Array
(
    [site_language] => en
)

Narodno pozorište Sarajevo osnovano je 17. 11. 1919. godine, a svečani čin otvaranja, u novembru 1921. godine, pripao je Branislavu Nušiću, tadašnjem načelniku Umjetničkog odjeljenja Ministarstva prosvjete. Tri večeri zaredom izvođeni su muzičko-dramski programi i tako je ozvaničen početak rada kuće. U počecima svog postojanja Narodno pozorište Sarajevo je djelovalo, isključivo, kao dramski teatar. Od 1946. Narodno pozorište dobiva i muzičke segmente djelovanja, pa će tako bogatoj povijesti našeg teatra izuzetno pridonijeti Opera, odnosno Balet. Narodno pozorište Sarajevo je centralna teatarska kuća države BiH i ono je svojim umjetničkim rezultatima, radom generacija umjetnika, a posebno načinom organizacije (tri ansambla Opera, Drama i Balet), veoma važan element teatarskog i uopće duhovnog života u BiH. U toku svog preko 90 godina dugog djelovanja Narodno pozorište Sarajevo odigralo je ogroman broj dramskih, baletnih i opernih predstava po cijeloj Bosni i Hercegovini, ali i u inozemstvu.

Pregledajte i naše najpopularnije ponude...

Obavijesti

Želim da svaki dan u moj Inbox stigne,
samo za mene nova ponuda iz mog
grada.

Mi cijenimo povjerenje koje ste nam ukazali i imamo razumijevanje o osjetljivost ličnih podataka. Vašu e-mail adresu nećemo davati na uvid trećim licima.