Zatvori

Prodajna mjesta:

SCC - sprat -1
svaki dan od 10h - 22h
tel +387 33 943-150

BBI - sprat 0
od 09:00h - 17:00h
Subotom od 10h -14h
Nedjelja neradna
tel +387 33 951-559

Veličanstvena historija i građevine čekaju na Vas! Upoznajte Atinu u njenom punom sjaju!

Šest dana - tri noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* uz obezbjeđen prevoz modernim autobusima Kantić Touristika po cijeni od 299 KM!

Napomene

U ponudu uključeno:
 • 3 noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj ili trokrevetnoj sobi u hotelu 3* u Atini. (hotel: www.dorianinnhotel.com)
 • Prevoz modernim autobusima Kantić Touristika (KLIMA, WC, TV, VIDEO)  – (sa panorama krovom jedini u BiH -  zavisno od broja putnika) na relaciji Tuzla – Istanbul – Tuzla (preko Doboja, Zenice, Sarajeva, Niša i Skoplja)
 • Usluge pratioca grupe i kompletnu organizaciju putovanja
 • Termin putovanja: 21.11. - 26.11.2018.
U cijenu nije uključeno:
 •  Fakultativni izleti 
 • Posebno sjedište u autobusu 50,00 KM 
 • Dodatno mjesto u autobusu 80,00 KM 
 • Putničko zdravstveno osiguranje 12,00 KM 
 • Nadoplata za jednokrevetnu sobu 150,00 KM 
 • Sve doplate se vrše isključivo u agenciji
 • Po kupovini vaučera javiti se u agenciju ili na broj telefona 062/588-812
 • Potreban prijavni list u agenciji i kopija biometrijskog pasoša
 • Rok iskoristivosti vaučera je u navedenom terminu
 • Za putovanja važe KantićTouristik uslovi putovanja.
 • Obavezno ponijeti isprintan vaučer na uvid
 • Vaučeri se ne mogu stornirati
 • Uslovi prodaje  LINK

Načini plaćanja

Dragi kupci, ponude možete kupiti MasterCard, Maestro i Visa karticom putem PikPay sigurnog plaćanja.

Sigurna online
autorizacija i plaćanje

Svjetski putnici stavljaju je na ''must see'' popis!

Atina je drevna kolijevka najveće svjetske civilizacije i prestonica sunčane Grčke. Nemoguće je u svijetu pronaći grad koji je bar djelimično nalik na nju. Doživila je procvat još pre dva i po milenijuma a njeno porijeklo, okruženo legendama, je izgubljeno u neponovljivosti vremena. U njoj su harmonično spojeni prošlost i sadašnjost u nevjerovatnu cjelinu. Simbol grada i njen istinski dragulj je veličanstveni Akropolj. Atina je i rodno mjesto demokratije koja je promovisana baš na brdu Areopag. Svaki njen kamen odiše mnogovijekovnom istorijom a ruševine starih hramova još uvijek čuvaju uspomene na daleka vremena, nekadašnju kulturu i bogove sa Olimpa. Jedinstvenost Atine je i u upečatljivom spoju nekadašnje arhitekture i modernog životnog ritma koji neprimjetno dovodi do zaboravljenog svijeta i mitova i legendi o Staroj Grčkoj.

- Šest dana - tri noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* uz obezbjeđen prevoz modernim autobusima Kantić Touristika po cijeni od 299 KM!

Opis ponude

1. DAN SRIJEDA 21.11. (SARAJEVO– ZENICA – DOBOJ – TUZLA - BJELJINA - NIŠ – SOFIA – ISTANBUL)
Sarajevo (Parking ispred Željezničke stanice) 06:30h; Visoko (BP Suša) 06:50h; Kakanj (A.S. kružni tok) 07:05h; Zenica (BP Almy) 07:30h; Žepče (BP Energo petrol) 07:55h; Maglaj (BP Sjaj) 08:20h; Jelah (BP Euro Kantić) 08:40h; Doboj (BP Nestro) 09:10h; Doboj Istok (Autobuska stanica) 09:20h;  Gračanica (TC Etna) 09:35h; Lukavac  (BP Junuzović) 09:55h; Tuzla Agencija Kantić (parking između Robota i Aide) 10:15h; Bjeljina (BP Nešković, kružni tok) 11:55h i sva ostala mjesta po dogovoru na ovoj putanji.

2. DAN ČETVRTAK 22.11. ATINA
Dolazak u Atinu u popodnevnim satima. Smještaj u hotel. Prilika za odmor i individualne aktivnosti.  U poslijepodnevnim časovima: trg Omonija, zgrada starog Parlamenta, danas Nacionalni istorijski muzej, trg Sintagma, kojim dominira zgrada Parlamenta, ispred koje dežuraju grčki gardisti Evzoni, zgrade Akademije, Univerziteta, Biblioteke, antičkog stadiona Kalimarmaro na kome su održane prve obnovljene Olimpijske igre 1896. godine, ostaci Zevsovog hrama, Hadrijanova kapija. Odlazak do Akropolja i obilazak uzvišenja posvećenog Atini, boginji zaštitnici grada, na kome su u periodu zlatnog doba Atine nastali Propileji, Hram posvećen boginji Ateni Niki, Partenon, Erehtejon. Nakon izleta slobodno vrijeme. Individualni odlazak u hotel. Noćenje.

3. DAN PETAK 23.11. ATINA – KORINTSKI KANAL – EPIDAURUS – MIKENA
DORUČAK. Fakultativno cjelodnevni izlet Peloponez. Vožnja do Korintskog kanala, u toku koje se može uživati u prelijepom pogledu na atinsko brodogradilište, ostrvo Salaminu... Po dolasku na Korintski kanal, polusatna pauza za razgledanje na mesto na kome se spajaju Egejsko i Jonsko more, a razdvajaju kopneni dio Grčke i Peloponez. Nastavak vožnje do Argolide. Mikena - lokalitet i grad za koji je vezan najveći i najvažniji dio grčke mitologije (Kiklopske zidine, Lavlja vrata, ostaci Megarona, kraljev krug grobova, Atrejeva riznica). Epidaurus - najbolje sačuvano antičko grčko pozorište sa čudesnom i neobjšnjivom akustikom - u kojem se i danas održavaju festivali i predstave. Povratak u Atinu. NOĆENJE.

4. DAN SUBOTA 24.11. SUNION
Doručak. Slobodan dan za individualne šetnje i razgledanja ili mogućnost fakultativnog poludnevnog izleta za Pirej i Sunion. Sunion je poetična, živopisna i proslavljena tačka na karti Grčke. Legenda kaže da se baš na tom mjestu desio tragičan događaj koji je Egejskom moru dao današnji naziv. Ubrzo su stanovnici Atine tamo  podigli dva hrama: jedan posvećen boginji Atini od koga do danas nije ostalo gotovo ništa i drugi bogu mora Posejdonu koji i i sada raduje poklonike starina i ljubitelje divne romantičnosti zalaska sunca. Put do Suniona (70 km) vodi kroz slikovita atička sela, pored prelijepih plaža i luksuznih hotela. Uz to se posećuje i najveća  luka Pirej koja je vekovima predstavljala zaseban grad, sada udaljen svega 15 km od prestonice Grčke. Povratak u hotel. Noćenje.

5. DAN NEDELJA 25.11. CHECK OUT
Doručak. Nakon doručka slijedi odjava iz hotela. Putovanje prema Bosni i Hercegovini kroz Makedoniju i Srbiju pa sve do Sarajeva. 

6. DAN PONEDELJAK 26.11.
Dolazak u Bosnu u popodnevnim časovima.

marketing
Array
(
  [site_language] => en
)

-

Pregledajte i naše najpopularnije ponude...

Obavijesti

Želim da svaki dan u moj Inbox stigne,
samo za mene nova ponuda iz mog
grada.

Mi cijenimo povjerenje koje ste nam ukazali i imamo razumijevanje o osjetljivost ličnih podataka. Vašu e-mail adresu nećemo davati na uvid trećim licima.