Zatvori

Sigurnost placanja

Prije nego objasnimo jednu jako bitnu temu: Sigurnost online plačanja kreditnim ili debitnim karticama, dozvolite da vam ukratko objasnimo princip rada tih kartica!

Kako kartice rade?

Postavlja se pitanje... "Hoće li to biti Visa, MasterCard ili American Express?" Kreditne kartice su postale sastavni dio našeg današnjeg stila života. Čovječanstvo danas živi u svijetu "instant zadovoljstva". Dakle, kreditne kartice su veoma jednostavan alat za takav način življenja.


Što su kreditne kartice?
Fizički, kreditne kartice su obični komad plastike, koje nose podatke koji Vam omogućuje trenutnu kupnju a plaćanje poslije. Kreditna kartica je vaša identifikacija.

Što znače brojevi na kartici?

Gledajući tehnički, kreditna kartica je prilično složen elektronski uređaj. Sve na kreditnim karticama je kodirano. I tu je mnoštvo toga - neke informacije možete vidjeti, a neke su skrivene. Na poleđini ćete naći niz brojeva. Dok su ovi brojevi grupisani, oni vas identificiraju, pojedinačno označavaju financijske institucije – drugi dio brojeva označava izdavaoca kartica. Gotovo sve firme koje izdaju kreditne kartice koriste standardizirani sistem za praćenje i naplatu transakcija svojih kupaca

Sigurnost plaćanja

Sve transakcije na CityDeal-u radimo preko PikPay-a, prvog domaćeg servisa za sigurno i brzo internet plaćanje i naplatu. CityDeal i PikPay nigdje ne pohranjuju informacije o Vašoj kreditnoj ili debitnoj kartici.

Plaćanje na CityDeal-u je zbog sigurnosti, jednostavnije realizacije i brzine obrade zahtjeva limitirano na kreditne i debitne MasterCard, Maestro i VISA kartice. Svaki put kada kupite određenu ponudu, vrijednost ponude se rezerviše na vašoj kartici i tek kada i ako se uspješno završi, novac se skida s vaše kartice. Ukoliko ponuda ne uspije, sredstva koja su rezervisana će biti odmah oslobođena i ništa vam neće biti naplaćeno.

Garancija usluga na PikPay Servisu osigurana je visokim nivoom zaštite kao što je SSL i PCI DSS certifikat u komunikaciji sa bankom. Implementiran je i 3D Secure i Verified by Visa. Na svim PikPay web pristupnim mjestima je prisutna Extended SSL validacija (256-bitna enkripcija podataka).Obavijesti

Želim da svaki dan u moj Inbox stigne,
samo za mene nova ponuda iz mog
grada.

Mi cijenimo povjerenje koje ste nam ukazali i imamo razumijevanje o osjetljivost ličnih podataka. Vašu e-mail adresu nećemo davati na uvid trećim licima.