Sigurnost plaćanja

Plaćanje


Prije nego objasnimo jednu jako bitnu temu: Sigurnost online plaćanja kreditnim ili debitnim karticama, dozvolite da Vam ukratko objasnimo princip rada tih kartica!
 
Kartice koje primamo?
MasterCard®, Maestro®, Visa
 
Kako kartice rade?
Postavlja se pitanje: "Hoće li to biti Visa, MasterCard ili American Express?"
Kreditne kartice su postale sastavni dio našeg današnjeg stila života. Čovječanstvo danas živi u svijetu "instant zadovoljstva". Dakle, kreditne kartice su veoma jednostavan alat za takav način življenja. Ukupna vrijednost transakcija putem kartica u BiH 2011. godine bila je veća od 5 milijardi KM i taj trend ide uzlaznom putanjom. Poređenja radi 2005. godine ukupna vrijednost kartičnih transakcija u BiH je iznosila oko 1.9 milijardi!
 
Šta su kreditne kartice?
Fizički, kreditne kartice su obični komad plastike, koje nose podatke koji Vam omogućuju trenutnu kupovinu, a plaćanje poslije. Kreditna kartica je Vaša identifikacija.
 
Šta znače brojevi na kartici?
Gledajući tehnički, kreditna kartica je prilično složen elektronski uređaj. Sve na kreditnim karticama je kodirano. I tu je mnoštvo toga - neke informacije možete vidjeti, a neke su skrivene. Na poleđini ćete naći niz brojeva. Dok su ovi brojevi grupisani, oni vas identificiraju, pojedinačno označavaju financijske institucije – drugi dio brojeva označava izdavaoca kartica. Gotovo sve firme koje izdaju kreditne kartice koriste standardizirani sistem za praćenje i naplatu transakcija svojih kupaca.
 
Sigurnost plaćanja
Sve transakcije na CityDeal-u radimo preko Monri Payments-a, prvog domaćeg servisa za sigurno i brzo internet plaćanje i naplatu. CityDeal i Monri Payments nigdje ne pohranjuju informacije o Vašoj kreditnoj ili debitnoj kartici. Plaćanje na CityDeal-u je zbog sigurnosti, jednostavnije realizacije i brzine obrade zahtjeva limitirano na kreditne i debitne MasterCard, Maestro i VISA kartice. Svaki put kada kupite određenu ponudu, vrijednost ponude se rezerviše na Vašoj kartici i tek kada i ako se uspješno završi, novac se skida s Vaše kartice. Ukoliko ponuda ne uspije, sredstva koja su rezervisana će biti odmah oslobođena i ništa Vam neće biti naplaćeno. Garancija usluga na Monri payments Servisu osigurana je visokim nivoom zaštite kao što je SSL i PCI DSS certifikat u komunikaciji sa bankom. Implementiran je i 3D Secure i Verified by Visa. Na svim Monri Payments web pristupnim mjestima je prisutna Extended SSL validacija (256-bitna enkripcija podataka).
 


Prijavi se za newsletter

i ostvari ekstra popuste!
Pratite nas
facebook icontwitter iconinstagram icon
citydeal logo
Copyright © 2021 CITYDEAL
osim ako nije drugačije naznačeno.
Sva prava zadržana.


spacer